Deze series en films hebben wereldwijd het langst op nummer 1 gestaan op Netflix

Met zoveel aanbod op Netflix is het een enorme opgave om te beoordelen welke film of serie nu eigenlijk het beste is. Wat we wel kunnen zeggen is welke series het langst de nummer één postitie hebben weten te bemachtigen. Let wel: wereldwijd... Van 17 dagen tot maar liefst 46 dagen op de eerste plaats: een hele prestatie dus, die aangeeft dat een serie het uitzonderlijk goed heeft gedaan. Lees snel verder om te zien of jouw favoriet in de wereldwijde top staat.

1. The Queen’s Gambit

Met maar liefst 46 dagen op de teller mag The Queens Gambit zich de grote winnaar noemen. Wereldwijd stond deze populaire serie over schaakwonder Beth Harmon het langst op nummer één. En dat vinden wij niet zo gek! Maar had je vooraf verteld dat een serie over schaken het zo goed zou gaan doen, dan had je vast een hoop gekke gezichten gekregen...

Bron: Netflix

2. 365 Days

De nummer twee op de lijst laat een flink gat met de nummer één zien, maar heeft alsnog een noemenswaardig aantal dagen op de eerste positie gestaan. 31 maar liefst. Ondanks de enorm slechte beoordelingen op IMDB en Rotten Tomatoes, vonden de Netflixkijkers het wel de moeite waard om de serie een maand lang op één te houden. Waarom? Misschien vonden ze de spannende boot-scene de moeite waard om over en over te kijken? 

Bron: Ekipa

3. Who Killed Sara?

De serie Who Killed Sara, een Spaanse serie over Alex die voor zijn zus' moord opdraait en vastbesloten is om de echte dader te vinden, heeft 26 dagen lang de nummer één positie vast weten te houden. Hij wil niet alleen de echte dader opsporen en bewijzen dat hij erin is geluisd voor de moord op zijn zus, maar tegelijkerijd ook meer aan het licht brengen...

Bron: Perro Azul

4. Sex/Life

Gelijkspel voor Sex/Life. Deze sexy dramaserie stond net als bovengenoemde serie 26 dagen op nummer één. In de serie staat het wilde seksuele verleden van een vrouw, dat botst met haar huidige leven, centraal. Ze is nu een getrouwde moeder, maar dan keert de bad boy-ex over wie ze nog steeds fantaseert terug in haar leven... De beoordelingen zijn niet bepaald hoog, maar de Netflixkijkers wisten deze serie toch zeker te waarderen!

Bron: Demilo Productions

5. Ginny and Georgia

Met slechts één dag minder, staat ook Ginny and Gerogia in de lijst. Dit is een van Netflix meest succesvolle coming-of-age tienerdrama's. De serie is bij meer dan 52 miljoen huishoudens bekeken en verdient met 25 aaneengesloten dagen zeker een plekje in de top.

Bron: Blue Ice Pictures

6. Money Heist (La casa de papel)

Money Heist, oftewel La casa de papel, is zo'n serie waar mensen over praten wanneer er een nieuw seizoen uitkomt. Het is dan ook niet gek dat de serie vervolgens direct naar de nummer één positie vliegt en daar voor 21 dagen blijft staan. Meer uitleg hoeven we voor deze populaire serie, waarin acht dieven zichzelf en hun gijzelaars opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje, niet te geven toch?

Bron: Vancouver Media

7. Lupin

Ook met 21 dagen op nummer één is Lupin. De serie over de galante dief Assane Diop die, geïnspireerd door de avonturen van Arsène Lupin, zijn vader wil wreken  voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan. De serie is een van de meestgekeken series op Netflix als het gaat om aantallen en het aantal dagen op nummer één.

Bron:Netflix

8. The Umbrella Academy

Net zoals de eerder genoemde twee series, heeft ook The Umbrella Academy 21 dagen de top gehaald. De serie volgt zes broers en zussen met bijzondere krachten die worden herenigd door hun vaders dood. Schokkende familiegeheiemen en dreigend gevaar voor de mensheid komen naar voren en de familie moet alles proberen op te lossen.

Bron: Netflix

9. Lucifer

Eveneens drie weken aan de top staat Lucifer. De serie over de duivel die de hel zat is en naar LA verhuist om daar een nachtclub te openen weet met een beoordeling van een 8.1 iedereen te betoveren. Het is dan ook niet gek dat de serie 21 dagen op één staat. Er is gewoon iets waardoor we geen genoeg kunnen krijgen van Lucifer Morningstar...

Bron: DC Entertainment

10. Emily in Paris

We hadden natuurlijk niet anders verwacht van Emily in Paris, maar deze serie wist het maar liefst negentien dagen vol te houden aan de top. De serie over markeringdirecteur Emily Copper uit Chicago, die haar droombaan vindt in Parijs, wordt enorm afgekraakt door critici, maar toch is er iets dat ons blijft boeien...

Bron: Darren Star Productions

11. Bridgerton

En daar is de onverminderd populaire serie Bridgerton! Deze mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje met topseries. 17 dagen wist de serie wereldwijd de nummer één positie vast te houden. Het is een van de meest bekeken series op netflix. Maarja, wat wil je ook met hertog Simon Basset... zucht...

Bron: Shondaland

12. The Last Dance

Net als Bridgerton heeft ook deze docuserie 17 dagen aan de wereldwijde top gestaan. De docu gaat over de opkomst van superster Michael Jordan en de Chicago Bulls in de jaren 90. De serie brengt nooit eerder vertoonde beelden naar buiten uit het grootste seizoen 1997/1998. Met Michael Jordan zelf natuurlijk in de hoofdrol.

Bron: ESPN films

 

 

Bron: The tab

Lees ook: De beste romantische komedies van 2021

 

Nieuwste artikelen

  • De Mitford-moorden: Jessica - Jessica Fellowes

  • Prins zoekt prins - Tiny Fisscher

  • Schijndood - Angela Marsons

  • Welkom thuis in Love Heart Lane - Christie Barlow

  • Boeken over magische scholen

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • 10 redenen waarom Regé-Jean Page een lekker ding is

  • Netflix codes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

Zoek in artikelen