Top 10 vrouwen series op Videoland

Videoland heeft net als de andere streamingdiensten een groot aanbod van films en series. Soms zie je bijna door de bomen het bos niet meer! Ben jij op zoek naar een echte vrouwenserie om te kijken? Lees dan snel verder. Wij hebben een top 10 gemaakt van de beste vrouwen series die op Videoland staan. Let op! We hebben hierbij de reality series niet meegerekend.

10. Cougar Town

We beginnen de top 10 met de serie Cougar Town. Hierin speelt niemand minder dan Courtney "Friends" Cox de hoofdrol. Alleen al vanwege deze leuke actrice is deze serie de moeite van het kijken waard!

In de serie volgen we de onlangs gescheiden moeder Jules Cobb. Nadat ze de afgelopen zeventien jaar iemands echtgenote is geweest, begeeft ze zich langzaam weer richting de datingmarkt. Maar het is al snel meer dan ze aankan. Jules is nu in de veertig en single, en heeft te maken met echte problemen, zoals daten, opvoeding en vriendschap. Het helpt Jules ook niet dat haar twee beste vriendinnen elkaar niet kunnen luchten of zien, haar ex-man nu vaker over de vloer komt dan tijdens hun huwelijk, en dan is er ook nog die aantrekkelijke gescheiden buurman die Jules maar niet uit haar hoofd kan zetten.

 vrouwen series op VideolandBron: Coquette Productions, ABC Studios

9. Scandal

Hou je van een verhaal vol verhoudingen en poltieke intriges? Dan is de serie Scandal iets voor jou! In Scandal maken we kennis met Olivia Pope. Als je levensverwoestende problemen hebt die de krantenkoppen halen, dan moet je haar bellen. Olivia, onwrikbaar in haar overtuiging om altijd haar gevoel te volgen, voert een team van crisismanagement-experts aan dat excelleert in het laten verdwijnen van zelfs de meest smerige, obscene schandalen. Maar als deze experts steken laten vallen, kunnen de deskundige schadebeperkers de schade in hun eigen leven nog wel onder controle houden? 

 vrouwen series op VideolandBron: ABC Studios

8. A Million Little Things

In A Million Little Things maken we kennis met een vriendengroep in Boston. De een is succesvoller in zijn werk en privéleven dan de ander, maar ze hebben allemaal het idee op een dood spoor te zitten. Als de vrienden worden opgeschrikt door een dramatische gebeurtenis, beseffen ze hoe bijzonder hun vriendschap is. Ze besluiten voortaan alles uit het leven te halen.

 vrouwen series op VideolandBron: American Broadcasting Companies

7. New Amsterdam

Als je houdt van ziekenhuisseries en eens iets nieuws wilt proberen dan is New Amsterdam een aanrader! In deze serie volgen we de charmante Dr. Max Goodwin, de nieuwe medische directeur. Dr. Goodwin, die geen nee als antwoord accepteert, moet de status quo verstoren en bewijzen dat hij er alles aan zal doen om dit onderbemande, ondergefinancierde en ondergewaardeerde ziekenhuis — het enige ter wereld waar het mogelijk is Ebola patienten, gevangen van Rikers en de president van de Verenigde Staten onder één dak te behandelen– nieuw leven in te blazen en het in ere te herstellen.

 vrouwen series op VideolandBron: Universal Television

6. Gran Hotel

Heb je Downton Abbey al vaak gezien en ben je op zoek naar een nieuw kostuumdrama? Dan moet je Gran hotel eens proberen. Wie weet wordt dit jouw nieuwe verslaving! Het verhaal speelt zich in 1905 af in een aristocratisch luxehotel in het noorden van Spanje. Christina, het kamermeisje in het Grand Hotel verdwijnt op een mysterieuze wijze. Als haar broer Julio een maand later naar het hotel komt om haar te bezoeken, vertelt een kelner hem dat Cristina is ontslagen nadat ze een gast had bestolen. Maar Julio heeft sterk het gevoel dat er iets niet klopt. Hij neemt een baantje als kelner bij het hotel, vastbesloten de verdwijning van zijn zus te onderzoeken. Het is het begin van een meeslepend verhaal vol intriges, avontuur en hartstocht. Daarbij wordt al snel duidelijk dat er achter de fraaie façade van het Grand Hotel een duistere wereld schuilt van mysterieuze sterfgevallen, leugens en geheimen...

 vrouwen series op VideolandBron: Bambú Producciones

5. Killing Eve

Op nummer 5 is de spannende serie Killing Eve geëindigd. Eve is een verveelde low-level MI5-beveiligingsmedewerker en werkt aan een eenvoudige bureau-klus die niet in de buurt komt van het vervullen van haar geheime verlangen om een spion te zijn. Ondertussen is Villanelle een gevaarlijke en wispelturige huurmoordenaar die geniet van een leven van luxe geboden door haar gewelddadige baan. Wanneer Eva een reeks moorden in heel Europa verbindt met Villanelle, is ze ingehuurd om de moordenaar op te sporen. De twee raken geobsedeerd met elkaar en spelen een kat en muisspel.

 vrouwen series op VideolandBron: BBC America

4. A Discovery of Witches

Voor de fantasyliefhebbers onder ons heeft Videoland ook een leuk aanbod. Zo kun je genieten van de serie A Discovery of Witches! In deze serie leven heksen, vampiers en demonen onder de mensen. Diana Bishop is de laatste heks in een lange familielijn van heksen. Ze is huiverig om haar familie-erfgoed te omarmen en ze stort zich op haar carrière als historicus. Wanneer ze in Oxford onderzoek doet naar een manuscript van Elias Ashmole ziet ze meteen dat er iets geks aan is. In Ashmole 782 blijkt dat hij lang verdwenen is geweest en dat elke soort van het Creature hem wil hebben. Om zichzelf te beschermen moet ze alle mysteries van 782 zien te ontrafelen. Ze ontmoet de vampier Matthew Clairmont die haar wil helpen. De twee hebben meteen een enorme aantrekkingskracht, maar vampiers en heksen horen elkaar niet te vertrouwen. Diana accepteert Matthews hulp, waardoor ze in conflict raken met de Creature wereld.

 vrouwen series op VideolandBron: Bad Wolf

3. Younger

Op nummer 3 is de serie Younger geëindigd! Liza Miller is 40 jaar en zojuist gescheiden van haar man. Omdat ze jarenlang huisvrouw is geweest en heeft gezorgd voor haar dochter, is haar CV niet bepaald denderend. Tel daar de leeftijd bij op en Liza ziet haar kansen op de arbeidsmarkt al snel dalen. Wanneer ze erachter komt dat leeftijd is wat telt, besluit ze zich jonger voor te doen. En wel met succes, ze krijgt een baan in de boekenwereld als assistent van een van de hoofden in een uitgeverij.

 vrouwen series op VideolandBron: Darren Star Productions

2. The Handmaid's Tale

De liefhebbers van dystopische series kunnen hun hart ophalen met de serie The Handmaid's Tale. Deze serie heeft zelfs twee Golden Globes in de wacht weten te slepen! Het gaat over het leven in de dystopische stad Gilead. Deze stad is overgenomen door een religieuze beweging. Veel vrouwen zijn onvruchtbaar geraakt, waardoor de nog schaarse groep vruchtbare vrouwen een 'handmaid' moeten worden van de elite. Deze vrouwen worden door de man verkracht, waarna ze hun kind na de geboorte moeten afstaan aan de verkrachter en zijn vrouw. Offred probeert te overleven in deze wereld en het kind dat van haar is afgenomen terug te vinden.

 vrouwen series op VideolandBron: MGM Television

1. Grey's Anatomy

Op nummer 1 staat natuurlijk de ultieme vrouwenserie, namelijk Grey's Anatomy! Deze heerlijke serie zit vol drama, romantiek én natuurlijk knappe dokters! Wij kunnen hier geen genoeg van krijgen. In deze dramaserie maken we kennis met vijf net afgestudeerde medici. Ze zijn jong, intelligent en superambitieus. Hun karakters verschillen sterk, maar ze hebben allen hetzelfde doel voor ogen: de beste chirurg van hun jaar worden. In de serie zien we hun zware, interne opleiding in het Seattle Grace Hospital.

 vrouwen series op VideolandBron: The Mark Gordon Company, ABC Studios

Lees ook: De beste scifi films op Videoland

Nieuwste artikelen

  • Schrikkeldag - Inge Spaan

  • Dwaalspoor - Colin Dexter

  • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

  • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

  • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Zoek in artikelen