De leukste Halloween films op Disney+

Het is weer bijna tijd voor misschien wel een van de leukste periodes van het jaar! Nog eventjes en dan staat Halloween namelijk alweer voor de deur. Dat betekent dat het weer tijd is voor spannende films die in het teken staan van Halloween! Gelukkig heeft Disney+ genoeg leuke Halloween films op de streamingdienst staan, zodat je helemaal in de sfeer kunt komen.

Toy Story of Terror

Wat begint als een leuke roadtrip, neemt een onverwachte wending wanneer de reis omleidt naar een motel langs de weg. Nadat een van de speeltjes is zoekgeraakt, komen de anderen terecht in een mysterieuze reeks gebeurtenissen die moeten worden opgelost voordat ze allemaal hetzelfde lot ondergaan...

Bron: Pixar, Disney/Pixar

Mr. Boogedy

De familie Davis slaat het advies om niet in hun droomhuis in te trekken in de wind en al snel komen ze erachter dat hun huis de favoriete schuilplaats is van een onheilspellende 300 jaar oude geest met een hoofd als een kaastosti! Als de acties van de geest steeds angstaanjagender worden doet de familie Davis een schokkende ontdekking die hen dwingt tot een gewaagde confrontatie met de doodenge Mr. Boogedy...

Bron: Walt Disney Television

Frankenweenie

Nadat de jonge Victor zijn geliefde hond Sparky heeft verloren, wekt hij zijn beste vriend met behulp van de wetenschap weer tot leven... met slechts een paar kleine aanpassingen. Hij probeert zijn zelf-gefabriceerde schepsel te verbergen, maar als Sparky ontsnapt, ontdekken Victors medestudenten, leraren en de hele stad hoe monsterlijk en ''honds'' een tweede leven kan zijn.

Bron: Walt Disney Pictures

Halloweentown

Marnie, Sophie en Dylan Piper zijn jonge kinderen. Ze schrikken als blijkt dat ze toverkrachten hebben. Ook hun moeder en grootmoeder zijn heksen. Voordat ze leren hoe ze hun toverkrachten kunnen beheersen, belanden ze in een gevaarlijke situatie waarbij deze krachten moet worden toegepast.

Bron: Ventura Valley Films

The Haunted Mansion

Makelaar Jim Evers strandt met zijn gezin in het griezelige verwaarloosde landhuis Gracey Manor, waar zijn familie wordt opgesloten. Met behulp van de bovennatuurlijk begaafde helderziende Madame Leota probeert het gezin Evers te overleven in een huis vol geesten en vreemde gebeurtenissen. Ondertussen gaan ze ook nog de strijd aan om een vloek op het landhuis te verbreken! 

Bron: Walt Disney Pictures

Hocus Pocus

Het verhaal gaat over drie heksenzusters, die in 1693 ter dood veroordeeld zijn en nu na 300 jaar door een vloek weer terug zijn op aarde om te proberen onsterfelijk te worden. De jongen die de vloek in werking heeft gebracht door een magische kaars aan te steken, Max, wordt nu het doelwit van de heksen, samen met zijn zusje Dani en zijn vriendin Allison. Met de hulp van een onsterfelijke kat nemen zij het op tegen de drie heksenzusters. 

Bron: Walt Disney Pictures

Steeple Falls/The Scream Team

Claire en Ian gaan met hun vader mee naar zijn geboorteplaats Sleepy Falls voor de begrafenis van hun opa Frank. Wanneer de stad zich voorbereidt op het Halloween Festival om de legende Zachariah Kull te eren, ontdekken Ian en Claire dat spoken echt bestaan. Erger nog, ze komen erachter dat de boze geest van Zachariah Kull opa's ziel geen rust gunt...

Bron: Walt Disney Pictures

Lees ook: 6x geestenfilms die niet eng zijn

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Pikante films op Netflix

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen