De leukste Young Adult films op Disney+

Sinds 23 februari kunnen we van meer dan 200 nieuwe films en series genieten op disney+! Disney+ heeft namelijk Star geïntroduceerd, waardoor de streamingdienst heel veel nieuwe content heeft. Zo staan er nu ook veel leuke Young Adult films op de streamingdienst die we kunnen bekijken. Wij hebben de leukste Young Adult films op Disney+ onder elkaar gezet.

 

Nog geen Disney+? Als je je via DEZE LINK aanmeldt kun je voor 8,99 euro per maand genieten van de nieuwste films en series. En op deze manier steun je Chicklit.nl ook nog eens!

 

Love, Simon

In de film Love, Simon maken we kennis met Simon Spier. Zijn liefdesverhaal ligt wat ingewikkeld: hij valt namelijk niet op meisjes, maar op jongens. Dit is zijn geheim en dat heeft hij nog aan niemand verteld. Behalve dan aan een anonieme klasgenoot, die ook op jongens valt. De e-mails die hij met deze jongen wisselt vallen helaas in de verkeerde handen en Simon wordt ermee gechanteerd. Op Disney+ kun je ook de serie Love, Victor zien. En als je écht geen genoeg van Simon kan krijgen dan kun je natuurlijk ook het boek lezen waarop de film is gebaseerd.

Bron: Fox 2000 Pictures

The Hate U Give

The Hate U Give gaat over Starr Carter. Haar beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil was ‘vermoedelijk’ een drugsdealer, maar hij had geen wapen op zak. Starr probeert na deze gebeurtenis zichzelf weer te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De school waar ze elke dag naartoe gaat is in groot contrast met de armoedige buurt waar ze woont. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Angie Thomas.

Bron: Fox 2000 Pictures

Can't Buy Me Love

Ronny Miller is niet bepaald populair en in het geheim verliefd op Cindy Mancini, het mooiste en meest gewilde meisje op school. Zodra Cindy zich in een lastig parket bevindt, doet Ronny er alles aan om haar te redden, maar... daar zit wel een prijskaartje aan! Cindy moet zich voordoen als Ronny's vriendinnetje, hiermee hoopt hij zijn populariteit te verbeteren. Maar de weg naar populariteit neemt een onverwachte wending op het moment dat Ronny zo "cool" wordt dat zijn vrienden tegen hem op kijken.

Bron: Touchstone Pictures

The Maze Runner

Op een dag wordt Thomas wakker in een ontzettend groot labyrint.  Hij weet eigenlijk niets meer van de buitenwereld, maar hij heeft wel vreemde dromen over een mysterieuze organisatie met de naam W.C.K.D. Hij zal alle fragmenten van zijn verleden moeten verzamelen met de aanwijzingen die hij in het labyrint vindt. Alleen op die manier kan Thomas zijn ware doel vinden en een manier bedenken om te ontsnappen. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van James Dashner.

Bron: 20th Century Fox 

Paper Towns

Ook Paper Towns is gebaseerd op een boek! Dit is namelijk de verfilming van het gelijknamige boek van John Green. Het verhaal gaat over Margo. Ze neemt Quentin mee op een nachtelijk avontuur, maar verdwijnt dan plotseling. Wat ze achterlaat, zijn een aantal cryptische aanwijzingen die Quentin moet ontcijferen. De zoektocht mondt voor Quentin en zijn gevatte vrienden uit in een bijzonder avontuur dat zowel hilarisch als ontroerend is. Om Margo terug te vinden, moet Quentin ontdekken wat de waarde is van echte vriendschap en ware liefde.

Bron: Fox 2000 Pictures

The Fault in Our Stars

Ook The Fault in Our Stars is gebaseerd op een boek van John Green! Dit aangrijpende verhaal gaat over het leven van Hazel en Gus. Ze hebben een unieke kijk op het leven en een cynisch gevoel voor humor. Hazel is ongeneeslijk ziek en tegen alle verwachtingen in ontmoet ze Gus bij een praatgroep voor kankerpatiënten. Langzaam maar zeker bloeit er een bijzondere liefde tussen de twee op.

Bron: Fox 2000 Pictures

The Princess Diaries

The Princess Diaries is gebaseerd op het gelijknamige boek van Meg Cabot en na het zien van de film wachten wij stiekem ook nog steeds totdat we te horen krijgen dat we een prinses zijn! Mia wordt opgevoed door haar alleenstaande moeder en komt er op een dag achter dat ze de prinses is van een klein Europees landje genaamd Genovia. Ze moet nu een keus maken tussen haar leven als tiener in San Francisco, of de troon bestijgen in Europa. Terwijl Mia haar keuze probeert te maken krijgt ze prinses-lessen van haar grootmoeder.

Bron: Walt Disney Pictures

Freaky Friday

Dr. Tess Coleman en haar 15-jarige dochter Anna kunnen niet goed met elkaar opschieten. Ze zijn het vrijwel nergens over eens en op een dag bereikt de spanning een hoogtepunt. Door de magische uitwerking van twee identieke Chinese gelukskoekjes worden ze de volgende dag wakker in het lichaam van de ander. En dat terwijl Tess de volgende dag al gaat hertrouwen met haar nieuwe vriend, die van Anna nooit een kans heeft gekregen. Ook Tess heeft het in het lichaam van Anna niet makkelijk, want ze zal moeten optreden met Anna's band en ze heeft altijd al een hekel gehad aan die muziek. Moeder en dochter zullen snel een oplossing moeten vinden om van lichaam terug te wisselen.

Bron: Walt Disney Productions

10 Things I Hate About You

Deze geweldige film kan natuurlijk niet ontbreken! Op de eerste dag op zijn nieuwe school wordt Cameron verliefd op Bianca, het knappe meisje van zijn dromen. Het enige probleem is dat Bianca pas met een jongen uit mag gaan totdat haar humeurige, volkomen onaantrekkelijke oudere zus Kat ook door een jongen is uit gevraagd! In een poging zijn probleem op te lossen kiest Cameron de enige jongen uit die misschien Kats gelijke is: een mysterieuze jongen die zelf een slechte reputatie heeft.

Bron: Touchstone Pictures

 

Lees ook: De beste Scifi op Disney+

Nieuwste artikelen

  • Dit kunnen we van Sweet Magnolias seizoen 2 verwachten

  • Van Slag - Meghan Quinn

  • Recensie: Ring Fit Adventure | 4 hartjes

  • Chicklit.nl biedt met Storytel een maand gratis luisteren

  • Geheugenspel - Nina Verheij

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

  • Pikante films op Netflix

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

Zoek in artikelen