Interview Cruella met Emma Stone en Emma Thompson

Vanaf 26 mei kunnen we genieten van de nieuwe Disney live-action film Cruella! In deze film speelt Emma Stone de rol van dit bekende karakter. Cruella is een combinatie van anti-held, punk rock, fanshion en gekheid. Samen met Emma Thompson vormt Emma Stone een geweldig duo! Wij mochten deze geweldige actrices interviewen over Cruella. We vroegen hun wat hun favoriete outfit in de film is, wat het moeilijkste was om te doen én wie er in een vuistgevecht zou winnen: de Barones of Cruella? 

Bron: Walt Disney Pictures

Was je verbaasd over hoe donker Disney deze film liet worden?

Emma Stone: Dat was ik zeker. Craig en Tony schrijven en maken wat ze willen maken. En ik denk dat het zeker donker is voor een Disney film. Misschien niet voor een echte R-rated film. Maar ja, het was donkerder dan ik in een Disney film heb gezien voor een lange tijd.

En dan Emma Thompson, de Barones is nieuw in dit universum, en ze is zowel fantastisch als een levende nachtmerrie. Hoe was het om haar te creëren?

Emma Thompson: Ik heb me natuurlijk gebaseerd op het leven. Ik bedoel, ik denk dat als mijn man in de kamer was, dat hij zou zeggen, "Het is niet nodig om te acteren”. Ik had zoveel plezier met haar, omdat ik al een aantal jaren geleden vroeg of ik een schurk kon spelen en ik heb decennia lang gespeeld wat mijn moeder noemde "goede vrouwen in jurken". En nu mag ik een echt slechte vrouw in een jurk spelen. Maar oh, de jurken. De jurken droegen mij, dat is wat er gebeurde. Ik had gewoon de beste, beste tijd. En elke keer als Em en ik op de set kwamen, keken we elkaar aan en liepen om elkaar heen, alsof we sculpturen waren of kunstwerken of zoiets. Op een bepaalde manier creëerde iedereen de Barones, en dan stapte ik er als het ware in en zei gewoon de woorden, haha!

Wat zijn de details van het dragen van deze ongelooflijke creaties? Heb je bijvoorbeeld überhaubt wel kunnen zitten in deze productie, Emma Thompson? Hoe was dat? En mocht je eigenlijk wel eten?

Emma Thompson: Nee. Ik bedoel, mijn ondergoed was als een soort scheepstuig.  Het was heel wat. Dus plassen was moeilijk en daar kwam een heel team aan te pas. Ook de schoenen waren een echte uitdaging, omdat ik in het echte leven niets hoger draag dan slippers. Ik had ook pruiken. Dus ik was een stuk groter dan ik gewend ben te zijn. Ik moest ook zijwaarts in- en uit ruimtes bewegen, en meestal had ik ook drie dalmatiërs aan mijn voeten. Dus, ja, het ondergoed was een grote beproeving, niet voor La Stone, natuurlijk, want ze is slank als een lelie en hoefde niet een korset te dragen als een balein, haha!

Emma Stone: Dat wilde ik net gaan zeggen.

Emma Thompson: Huh?

Emma Stone: Ik stond op het punt om dat over jou te zeggen. Maar je nam de woorden zo uit mijn mond, haha!

Emma Stone: Mijn kostuum was... Ze hadden zo'n structuur. Zoals Marie Antoinette in die zilveren jurk op het einde. Ik bedoel, je had echt een aantal zeer intense kostuums.

Emma Thompson: Maar het ding is Em, want je bent klein en tenger dus jij hebt dit niet, maar wat ze vroeger deden was het vel naar het midden knijpen. Het beweegt op en neer en naar beneden, zoals tandpasta in een tube. Dus je kunt echt heel extreme vormen maken, en dat is echt leuk. Het is niet echt comfortabel in het midden van de tandpasta tube, maar deze prachtige kleermakers en ontwerpers, zoals Jenny Beavan hebben een geweldige tijd door mij alleen maar een korset aan te trekken. Dat doen ze zo strak dat stukjes van mij er gewoon aan de bovenkant van het kostuum uitsteken! En dan duwden ze weer een beetje terug en drukten het weer naar beneden en trokken het weer aan. 

Emma Stone: hahaha!

Emma Thompson: En je weet dat ze niet mag eten, omdat het dames niet is toegestaan om een eetlust te hebben. Net als de Barones, die eet alleen een beetje komkommer hier en daar en gooit haar vuilnis uit het raam want ze is monsterlijk.

Emma Stone: haha!

Emma Thompson: Het feit dat ze niet at was een van de redenen waarom ik het zo leuk vond om haar te haten. Ik vertrouw mensen die niet eten niet.

Emma Stone: Dat is ook een van mijn favoriete momenten, wanneer de Barones het stoffen servet en de vork uit het raam gooit. Ik moest daar tijdens de opnames ontzettend om lachen. Elke keer dat ze het deed, moest ik erom lachen.

Bron: Walt Disney Pictures

Wat was de gekste outfit die je droeg als Cruella en waardoor werd je echt voor 100% Cruella de Vil?

Emma Stone: Mijn favoriete outfit die absoluut belachelijk was, was de jurk die ik droeg op de vuilniswagen, want er was een 12 meter lange trein. En die zat niet aan de jurk vast, omdat ik natuurlijk nergens heen zou kunnen, dus hebben ze die er op het laatste moment aan toegevoegd toen ik op de vuilniswagen stapte om dat stuk te filmen. En het was gewoon fantastisch, ik bedoel, het is niet iets wat je ooit in het echt zou kunnen dragen. Er was ook een waanzinnige rok waarmee ik een hele auto bedekte. En dat was ook episch. Proberen om op een auto te stappen en dan een hele auto te bedekken met een draai van de rok was gewoon fantastisch. Dat is echt het moment waar je zoiets hebt van: ik zit nu in een film.

Emma Thompson: En dat zijn de momenten dat ze echt waren, is het niet, Em? Want niets daarvan is CGI. Het is allemaal echt. Je liep echt op de auto en trok het materiaal rond, en je deed het een miljoen keer, want het was moeilijk. En toen de vuilniswagen wegreed en het materiaal van de jurk een bepaalde beweging maakte, dat was ook echt. En dat is wat ik zo geweldig vond. Het is geen CGI film.

Emma Stone Ja. Een deel van de honden was wel CGI, maar de honden waren altijd aanwezig op de set. Er waren veel scènes waarin de honden zich op hun gemak voelden en dat was geweldig.

Emma Thompson: Ja. Ze waren geweldig en ze waren heel lief. Dus ze hebben wat CGI gebruikt om de honden wat gemener te maken, omdat het zulke lieve honden waren. Ze waren zo aardig, en ze werkten zo hard. En wanneer we ze terug naar hun plek stuurden bleven ze daar keurig op hun plaats wachten en kregen dan een kleine traktatie.

Emma Stone: Estella's hond, Buddy, wiens echte naam Bobby is, was echt de schattigste en liefste hond die ik ooit in mijn leven heb gekend, en ik heb veel honden gekend. Dus dat zegt wel iets.

En Bluebell aka Wink is eigenlijk de grootste ster van de film

Emma Stone: Ja, haha!

Emma Thompson: Ik neem haar dat kwalijk, haha!

Emma Stone: Ik ben jaloers op Wink sinds de eerste dag, en ik zal het hier zeggen. We zagen Bluebell en ze keek ons aan met een blik van "Jij bitch." 

Emma Thompson: Ja. Ik probeerde Wink ontslagen te krijgen. Ik vertelde verhalen. Ik zei dat hij op een van mijn kostuums had geplast, maar niemand geloofde me. Ze wisten gewoon dat ik loog en dat het een gemene poging was om van die hond af te komen die, eerlijk gezegd, in mijn licht stond. De hond was een obstakel.

Emma Stone, welk karakter past meer bij je en welk karakter was meer een uitdaging voor je?

Emma Stone: Op welk karakter wil ik meer lijken in het echte leven? Nou, weet je, het is interessant, want er is op een gegeven moment een soort van afwijzing van Estella en Estella is lief, maar ze is niet volledig belichaamd. Dus ik zou zeggen dat er iets aan Cruella is dat behoorlijk verleidelijk is, omdat ze gewoon is wie ze is. Dus ik ben wel geïnteresseerd in die Cruella wereld. Maar, weet je, dat gezegd hebbende, ze doet soms dingen waarvan ik denk dat ik ze niet per se zou doen. Maar om eerlijk te zijn, heb ik een voorkeur voor Cruella.

Het is leuk om naar te kijken en ik weet zeker dat het leuk was om te spelen.

Emma Stone: Het is zo leuk om te doen. Dat geldt voor een heleboel rollen. Als je zoals ik een gezicht van rubber hebt en altijd probeert om die een beetje in de plooi te houden, maar nu eindelijk eens los mag gaan, dan is dat echt een genot. Het is erg leuk.

Bron: Walt Disney Pictures

Emma Thompson, het karakter van de Barones is erg hard en egoïstisch. Ze is bereid iedereen te gebruiken voor haar voordeel. Kun je vertellen hoe je haar relatie met Estella hebt benaderd?

Emma Thompson: Dat klopt, ze is gehard en gelooft daar ook in. Ze denkt dat dat de enige manier is, en dat is wat zo ongewoon is aan haar, eigenlijk. Net als Emma ben ik zeer geïnteresseerd in de donkere kant van een vrouwelijk personage, omdat ze zo zelden donker mogen zijn. We worden allemaal verondersteld aardig en goed te zijn, nietwaar? En slechte moeders zijn gewoon onvergeeflijk. En we weten niet waar ze allemaal vandaan komen en hoe ze zich ontwikkeld hebben, maar de Barones is zo vastberaden en ze zegt iets prachtigs. Ze zegt: "Als ik niet zo vastberaden was geweest, had ik mijn genialiteit misschien achter in de la moeten leggen", zoals zoveel andere geniale vrouwen, die stierven zonder iets te produceren of zonder hun genialiteit te gebruiken. En wat hebben ze gedaan? Het is eigenlijk een heel goed punt. Dus terwijl, zoals Em zegt, ik niet noodzakelijkerwijs dat pad zou bewandelen, haar toewijding aan haar eigen creativiteit is bewonderenswaardig.

Een element wat voor een acteur lijkt te helpen om een personage te spelen is om dat perspectief echt te begrijpen en om niet noodzakelijk te geloven dat zij de schurk van het verhaal zijn, maar om ook hun motivatie te begrijpen.

Emma Stone Ik denk niet dat ik ooit in staat zou zijn om een personage te spelen als ik echt dacht, ‘oh, ze zijn gewoon slecht, ze zijn gewoon een schurk’. Denk je dat iemand die slecht is door de wereld loopt met de gedachte dat hij slecht is? Ik bedoel, ik denk het niet. Ik denk dat ze denken dat ze gelijk hebben. Wie loopt er rond met de gedachte dat diegene een slechterik is? Het is niet logisch om dat te spelen voor een mens. Maar misschien wel voor het spelen van een soort robot.

Wat was het moeilijkst voor jou om te spelen in deze film Emma Stone: de accenten en dialogen, de emotionele scènes of was het om de mode met de attitude van Cruella te combineren? Wat vond je het meest uitdagend om in Cruella creëren?

Emma Stone: Ik weet het niet. Het is altijd een beetje een leercurve. Maar ik denk dat elke keer als een personage een zeer belangrijke emotionele scène heeft, een scène waarvan je weet dat het ongelooflijk aangrijpend is en het verhaal voortbeweegt op een manier die noodzakelijk is, ik denk dat daar altijd de druk ligt, omdat je maar die ene dag en die ene keer hebt om het te doen, wat het verschil is tussen theater en film. Het maakt niet uit hoe moe je bent of hoe je je die dag voelt, als je die scène doet, dat is wat de scène zal zijn. Dus ik denk dat de nacht voor zo’n belangrijke scène altijd een slapeloze nacht is. Dus dat is waarschijnlijk het meest uitdagende voor mij, maar dat is ook waarom ik ervan hou.

Bron: Walt Disney Pictures

Hoe kom je van de zenuwen af? Heb je een ritueel of heb je iets dat je moet doornemen voordat je een scène doet die bijzonder ontmoedigend is?

Emma Stone: Nee. Ze gaan weg terwijl je bezig bent. Hoe meer je aanwezig kan zijn, hoe meer de zenuwen verdwijnen. Dat is een van de redenen waarom ik acteur wilde worden, want ik ben van nature erg angstig. En de tijd dat ik het meest aanwezig was, was tijdens het improviseren, komedie spelen of in het theater, omdat je dan geen tijd hebt om na te denken over al die andere dingen waar je je zorgen over maakt. Je moet gewoon in het moment zijn. Dus hoe meer je aanwezig kan zijn, hoe meer de zenuwen weg zijn. Dus dat is het grote geschenk van acteren voor mij, denk ik, niet het wegwerken van de zenuwen, maar het soort van je aanwezigheid gebruiken om erdoorheen te gaan.

Emma Thompson, je hebt al eerder moeilijke personages gespeeld, maar de Barones is bijzonder gemeen. Heb je je door iemand in het bijzonder laten inspireren en hoe moeilijk was het om gemeen te zijn tegen Emma Stone?

Emma Thompson: We acteren, dus we zijn niet echt gemeen. Ik bedoel, er is niets leukers dan doen alsof. En ik vond doen alsof ik gemeen was verschrikkelijk. Het was namelijk verschikkelijk gemakkelijk. Ik ben heel goed opgevoed door een heel aardige en geweldige vrouw, mijn moeder, en mijn vader, een geweldige man. Ik was omringd door lieve, aardige mensen. En mijn ervaring met mensen die echt zo gemeen, hard en narcistisch zijn is vrij zeldzaam. Maar er zijn nogal wat van dat soort mensen in de showbusiness. Zonder namen te noemen. Weet je, we weten dat en sommige van die mensen zijn onlangs aan het licht gekomen. Dus gemene mensen kun je in elk beroep tegenkomen. En ik veronderstel dat de Barones een mix is van allerlei soorten mensen. Ze is heel venijnig, maar haar hebzucht is echt alleen voor haarzelf. Het is alsof ze het niet kan verdragen dat iemand anders succes heeft op welke manier dan ook. Ze moet alle concurrentie vernietigen, in plaats van te denken dat de concurrentie haar beter kan maken. Dus ze verschijnt en presenteert zich als een zeer sterke persoonlijkheid, maar in feite is ze natuurlijk zeer zwak, en bevat ze de onvermijdelijke zaden van haar eigen ondergang, omdat ze geen talent kan erkennen in een ander persoon. Dus als ze eindelijk iemand ziet die niet alleen getalenteerd is, maar ook getalenteerder is dan haar, en jonger en mooier, daar heeft ze het erg moeilijk mee. En natuurlijk vond ik het erg moeilijk om bij Stone te zijn, die mooier, jonger, getalenteerder, enzovoort is. Maar ik slikte mijn bitterheid in en ik ging ermee om. Meestal door negronis te drinken, de een na de ander, tot diep in de nacht.

Emma Stone: hahaha!

Emma Stone, was je toen je opgroeide fan van 101 Dalmatiërs? En hoe was het om het telefoontje te krijgen dat je Cruella mocht spelen?

Emma Stone: Ik hield van de tekenfilm van 101 Dalmatiërs. Ik vond het vooral leuk dat de honden op hun baasjes leken. Ik vond dat altijd zo grappig. En ik herinner me dat ik als kind probeerde te zien of honden in het echt inderdaad op hun baasjes leken en vaak was dat ook zo! Maar ja, ik hield van de film. Ik vond Cruella zo'n leuk personage. Het was niet zo eenvoudig als een telefoontje krijgen dat ik Cruella kon gaan spelen. Het  was zes jaar geleden. Het was lang voordat we de film opnamen. Er was een soort van idee. Disney heeft al veel karakters en er worden vaak brainstorms gehouden. En we hadden een proces van ongeveer vier jaar en verschillende schrijvers en verschillende dingen werden op tafel gelegd, en het voelde echt aan alsof we misschien nooit echt de film van Cruella zouden maken, want ook al is ze zo'n leuk en interessant personage, in welke wereld zouden we haar willen verkennen die echt zinvol zou zijn en een goede film zou opleveren? En ik denk dat we door haar in de jaren 70 te plaatsen ze nog steeds het karakter is dat we kennen, maar we hebben hierdoor wel een heel nieuw verhaal voor haar kunnen maken met leuke knipogen naar 101 Dalmatiërs. Dus ik denk dat zodra Craig en Tony aan boord kwamen, het echt spannend werd omdat alles toen bij elkaar kwam en we echt Cruella aan het maken waren.

Hoe was het om in het Engeland van 1970 te zijn? Wat vond je het meest indrukwekkend? Of wat voerde je direct terug naar die tijd?

Emma Thompson: Het was alsof ik weer een tiener was, want ik ben geboren in 1959.

Emma Stone: Je kan zo in het Guinness World Record boek staan.

Emma Thompson: Wat?

Emma Stone: Van de oudste persoon die ooit werd geboren, Thomps.

Emma Thompson: hahaha!

Emma Stone: 1959? Mijn God.

Emma Thompson: Het was een lange tijd geleden. In de jaren 70 was ik in mijn vroege tienerjaren. En voor mij, vooral in de Londense straten, was het  surrealistisch, want ik had vroeger echt een aantal van die kleren gedragen. Ik denk dat sommige van de de ondersteunende acteurs in mijn oude kleding liepen, haha. En het was zelfs heel ontroerend, want de rode Londense bussen zien er nu anders uit. Maar toen ik een klein meisje was, waren ze net zoals in deze film. Ze zagen er precies hetzelfde uit. En het was hetzelfde busnummer dat me naar de stad bracht van waar ik woonde, de 159, en het was een kleine hop on hop off bus. Dus toen ik de bus zag waar Emma Stone instapte als ze van de winkel kwam waar ze net was geweest, was het net of ik weer een tiener was die naar Londen ging om een shirtje te kopen. Dus ja, het was een buitengewone ervaring. En de productie ontwerpster, oh mijn God, ze is zo briljant.

Bron: Walt Disney Pictures

Emma Stone, heeft jouw personage volgens jou zwakke punten? Wat zijn ze?

Emma Stone: Ja, in het feit dat ze menselijk is, heeft ze natuurlijk zwakheden. Dit is een soort film die daarover gaat, over haar sterke punten die haar zwaktes compenseren, althans voor dat karakter. In de film komt erg natuur versus opvoeding naar voren. Dus wat ze vroeger als een zwakte zou beschouwen of wat haar moeder vroeger als een zwakte zou beschouwen met haar vermogen om wispelturig te zijn en haar reactievermogen, dat wordt haar kracht door haar creativiteit en door haar genialiteit. Het is interessant. Ik denk dat het echt een film is over hoe je zwaktes je sterktes worden, op een bepaalde manier. Hoewel nogmaals, dit is niet niet per se een ambitieus personage om het zo te zeggen, behalve in het feit dat ze haar creativiteit en wie ze is op een zeer sterke manier gebruikt, en ze leert te accepteren dat wie ze is in haar natuur uiteindelijk wint. Haar grootste zwakte op het einde, ik bedoel, je weet wel, het originele karakter van Cruella de Vil komt op een aantal behoorlijk donkere plaatsen, en ik zou dat niet per se een positief ding noemen, maar dat is niet zwak, denk ik. Dat is nog steeds sterk. 

Wie wint er in een vuistgevecht: de Barones of Cruella?

Emma Thompson: Nou, je denkt de Barones, want je denkt dat als ze gewoon boven op Cruella ligt dat ze er uiteindelijk in zal slagen om haar te verstikken. Maar ze zou nooit de kans krijgen, want Cruella is veel sneller dan de Barones. Dus waarschijnlijk zou Cruella winnen.

 

Cruella is vanaf nu te zien op Disney+! Ben je benieuwd wat wij ervan vonden? Lees dan HIER onze recensie. 

 

Lees ook: Interview met Ricky Whittle van American Gods

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Top 10 ergste Disney slechteriken

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

Zoek in artikelen