Amalia

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Voorjaar 1621. Een jonge gravin komt als hofdame naar de Republiek, waar de strijd tegen de Spanjaarden net is hervat. Er breekt een moeilijke tijd aan in het roerige Den Haag. Wordt het voor haar, bijna negentien inmiddels, geen tijd de vleugels uit te slaan? Haar charmes worden opgemerkt door prins Frederik Hendrik, maar evengoed door anderen die met de Oranjes juist nog een rekening hebben openstaan. Een spel van list en liefde ontspint zich. Haar naam: Amalia.

Onze recensies

 • onze waardering

  Amalia is een boeiende historische roman over een fascinerende en gewiekste Prinses. Het geeft inzicht in de intriges aan het hof en brengt de geschiedenis tot leven. Een boek dat zeker geschikt is voor liefhebbers van Downtown Abbey en series The Crown en Grand Hotel. 

  Lees verder
 • onze waardering

  De Breij heeft een luchtige manier van schrijven, wat ervoor zorgt dat het gemakkelijk leest. Ze heeft goede en leuke vragen gesteld aan Amalia. En Amalia op haar beurt is geen vraag uit de weg gegaan en heeft overal uitgebreid op geantwoord. Koningsgezind of niet, na het lezen van dit boek heb je Amalia in je hart gesloten.

  Lees verder

Zoek in artikelen