12 boeken die je kan lezen als vervolg op deze films

Hoe frustrerend kan het soms zijn, een film eindigt met een mega open einde. Het lijkt soms alsof er geen vervolg meer komt, maar wij vonden deze boeken die een toch vervolg geven op een film. Van een flink aantal hebben wij nooit geweten dat er meerdere boeken waren en we zijn dan ook blij verrast. We zien de personages jaren later en happy endings die toch niet zo gelukkig blijken te zijn. Na het lezen van deze boeken weten we eindelijk wat er met de personages uit deze films gebeurt.

1. Een leven na jou

Een ontroerende film met Sam Clafin en Emilia Clarke in de hoofdrol. Jojo Moyes schreef na het grote succes van het eerste boek een vervolg. Hierin zien we Louisa's leven na Will. Ze probeert er wat van te maken, maar dat is niet makkelijk. Als er iemand uit Will’s verleden opduikt weet ze niet wat ze moet doen. Het voelt misschien een beetje gek om dit verhaal na het dramatische einde te lezen, maar je kan dit boek gewoon niet missen.

2. De wraak van Prada

Andrea werkt niet langer onder de strenge hand van Miranda Priestly. Ze werkt nu samen met Emily (haar oud-collega) bij de bruidsglossy the plunge. Op Max is ze stapelverliefd en ze droomt zelfs al over trouwen. Maar wat moet ze doen als Miranda weer in beeld komt?

3. Wacht op mij

Dit boek speelt zich drie jaar af na Mia’s ongeluk in Als ik blijf. Je leest het verhaal vanuit Adam, een echte rockstar op het moment. Hij is alleen niet langer samen met Mia en lijdt een een eenzaam bestaan. Tot hij op een moment oog in oog staat met zijn jeugdliefde. Dit boek laat zien dat niet alle happy endings goed aflopen en geeft een klein verhaal over het leven van Adam en Mia jaren later.

4. Omhulde stad

De film is nog niet zo lang uit, dus er blijft kans op een vervolgfilm. Dit tweede boek sluit aan op het eerste en begint in 1940. Jakob en zijn vrienden zijn ontsnapt en moeten samen met mevrouw Peregrine op weg naar Londen. Dit een spannende en magische reis, waarin ze veel bijzondere mensen en dieren tegenkomen.

5. Something Blue

Je leest het verhaal van Something Borrowed vanuit de kant van Darcy. De iets wat dominante vriendin, waarvan haar verloofde vreemd gaat. Je leest wat zij vindt van het verraad van haar vriendin en legt haar reactie daarop uit. Het boek zorgt ervoor dat je haar karakter beter begrijpt.

6. De Bruiloft

Een verhaal over de schoonzoon van Noah en Allie. Een flink stuk na de film The notebook dus. Wilson Lewis is al dertig jaar getrouwd en er zit flink wat sleur in zijn huwelijk. Hoe zorgt hij ervoor dat hij weer de aandacht van zijn vrouw krijgt?

7. Shopaholic! in alle staten

Rebecca Bloomwood heeft haar schulden afbetaalt en koopt alleen nog wat ze echt nodig heeft. Toch is dat niet altijd even makkelijk, zeker als je samen met je vriend mee mag naar Amerika. En alle winkels op loopafstand is niet goed voor Becky’s portemonnee.

8. Vervloekt

Wij vinden het zo jammer dat alleen het eerste boek is verfilmd, maar gelukkig kunnen we de verdere boeken nog wel lezen. Let er wel op dat het einde van de film anders is dan in het boek, dus niet alles zal kloppen. In dit tweede boek sluit Lena zich steeds meer af van Ethan en ze drijven ze uit elkaar. Kan Ethan hun relatie redden?

9. The Burning world

R is niet langer een zombie en heeft een leven voor zich met Julie. Maar van dood naar levend gaan, is nog niet zo makkelijk. De wereld staat op instorten en hoe kunnen Julie en R hem redden. De Warm Bodies series is oorspronkelijk een trilogie, waar het verhaal van de zombies verder gaat.

10. Nanny slaat terug

De nanny is terug! Ze is inmiddels verder gegaan met haar leven en getrouwd met haar ‘Harvard hottie’ Ryan. Op een dag staat haar eerdere oppaskind Grayer dronken voor haar neus. Hij is nu zestien en vraagt zijn nanny waarom zijn hem in de steek heeft gelaten. Nan besluit hem en zij broer te helpen, maar moet hierdoor wel de strijd aan met Mevrouw X.

11. Het listige mes

In dit vervolg op de film Het Gouden Kompas ontmoet de jonge Will, Lyra. Will is pas twaalf - en nu al op de vlucht. Dat heeft alles te maken met de verdwijning van zijn vader. Via een onzichtbaar gat komt Will terecht in een andere wereld, Ci'gazze geheten. Ci'gazze blijkt een heel vreemd en duister oord, waar een groot geheim wordt bewaard. In deze mysterieuze omgeving ontmoet Will de strijdlustige Lyra, een meisje met een eigen missie. Het tweede deel is helaas nooit verfilmd, maar gelukkig kunnen we nu wel van de tv-serie genieten!

12. De kracht van Zes

Jammer genoeg is alleen het verhaal van Nummer Vier verfilmd, maar er zijn nog meer boeken. In de film worden de andere nummers wel genoemd, maar ze gaan er verder niet op in. Elke nummer heeft een eigen verhaal. De Magodoren zitten achter alle kinderen aan en in ieder boek wordt het verhaal van een ander kind uitgelicht.

Welk van deze boeken ga jij nog lezen?

Lees ook: 12 x fantasie boeken met magisch sterke hoofdpersonen

Nieuwste artikelen

  • 90's Disney Channel-series die je misschien vergeten bent

  • Deze acteurs worden vaak samen gecast

  • Onze aanraders voor Netflix in juli

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Een heel gewoon leven van Imogen Crimp

  • Hocus Pocus 2 trailer onthuld!

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

Zoek in artikelen