Deze boeken hebben het langst in de bestseller lijst gestaan

Heb jij jezelf weleens afgevraagd welke boeken er allemaal lang in de bestseller lijst hebben gestaan? Wij namelijk wel en daarom hebben wij uitgezocht welke boeken dat precies zijn geweest. Er is gewoon een boek dat maar liefst 44 weken in de bestseller lijst heeft gestaan, dat is gewoon ongeveer 10 maanden?! Welke dat is, lees je natuurlijk hieronder!

langst in de bestseller lijst

1. De Da Vinci code - Dan Brown 

De Da Vinci code van Dan Brown staat met stipt op de eerste plaats en heeft maar liefst 44 weken in de bestseller lijst gestaan!

Het verhaal gaat over Robert Langdon. Hij is een hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek. Als hij in Parijs is loopt hij een afspraak met de conservator van het Louvre mis. Deze blijkt kort ervoor namelijk vermoord te zijn! De politie verdenkt Robert van deze moord, voordat de man stierf schreef hij namelijk met zijn bloed de woorden 'zoek Robert Langdon' op de grond. Samen met agente Sophie Neveu slaat hij op de vlucht voor de politie. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar het werk van Leonardo Da Vinci. Met Neveu begint hij een speurtocht naar het motief van de moord. Maar de politie en de moordenaar zitten hun op de hielen...

langst in de bestseller lijst

2. Haar naam was Sarah - Tatiana de Rosnay 

Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay stond 30 weken in de bestseller lijst.

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong.

Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia. Ze gaat op zoek in archieven en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar schoonfamilie. Haar echtgenoot probeert haar ervan te weerhouden zich met deze geschiedenis te bemoeien, maar Julia besluit desondanks het spoor van Sarah te volgen.

langst in de Bestseller lijst

3. Vijftig tinten grijs - E.L. James 

Vijftig tinten grijs van E.L. James heeft 26 weken in de bestseller lijst gestaan.

In Vijftig tinten grijs volgen we het verhaal van de literatuurstudente Anastasia Steele. Al snel ontmoet ze de mysterieuze miljonair Christian Grey. Ze is op slag verliefd op hem, maar probeert hem uit haar hoofd te zetten: hij is te rijk en te hoog gegrepen voor haar. Totdat Grey op een dag ineens in de winkel staat waar ze parttime werkt. Vanaf dat moment zal Christian Anastasia geen moment meer met rust laten. Anastasia geniet in de eerste instantie van alle aandacht die Christian haar geeft en vindt het wel spannend om nieuwe dingen op seksueel gebied uit te proberen. Meer en meer krijgt Grey de verliefde Anastasia in zijn macht. Zijn donkerste en diepste wens: totale controle over haar.

Lees hier de recensie.

langst in de bestseller lijst

4. Inferno - Dan Brown

Inferno van Dan Brown stond 13 weken in de bestsellerlijst.

Robert Langdon wordt op een nacht wakker in een ziekenhuis in Florence zonder te weten hoe hij daar is beland. Samen met de jonge vrouw, Sienna Brooks, vlucht Langdon en raakt hij verzeild in een duizelingwekkend avontuur. Langdon ontdekt dat hij in het bezit is van een reeks verontrustende codes, gecreëerd door een briljante wetenschapper; een genie dat geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri. De strijd tegen deze mysterieuze vijand voert hen langs tijdloze locaties als het Palazzo Vecchio, de Boboli-tuinen en de Duomo, en Langdon en Brooks stuiten op een netwerk van verborgen doorgangen en eeuwenoude geheimen...

langste in de bestseller lijst

5. Toen ik je zag - Isa Hoes

Ook Toen ik je zag van Isa Hoes stond maar liefst 13 weken in de bestsellerlijst.

Wat als je grote liefde depressief is? Wat als niets lijkt te helpen en hij geen hulp accepteert? Wat als hij niet meer wil leven, ondanks de liefde waardoor hij wordt omringd? Toen ik je zag is het openhartige verhaal van Isa Hoes over haar leven met Antonie Kamerling. Ze vertelt over hun ontmoeting en hoe hun relatie zich verder ontwikkelt terwijl ze beide in diverse toneelstukken, films en televisieseries spelen. Hun leven samen lijkt voor buitenstaanders een mooie droom, maar in werkelijkheid kampt Antonie met een enorme onzekerheid. Een onzekerheid die hem opslokt als een griezelig en genadeloos monster. Soms kan hij de hele wereld aan, dan weer zijn er tijden dat hij nauwelijks uit bed komt. Hoewel Isa en hij bij elkaar horen, wordt het steeds moeilijker om samen te leven. Ondanks alle liefde en alle pogingen om hem te redden, treft Isa op een dag een briefje aan en weet ze: nu is het zover.

Lees hier de recensie.

langste in de bestseller lijst

6. Oorsprong - Dan Brown 

Dit is inmiddels het derde boek van Dan Brown die in deze lijst staat. Oorsprong stond 12 weken lang in de bestseller lijst.

In Oorsprong wordt Langdon door futuroloog en miljonair Edmond Kirsch uitgenodigd voor diens presentatie van een grootse wetenschappelijke ontdekking. Volgens Edmund zal zijn openbaring de religie op haar grondvesten doen schudden. De presentatie wordt live gestreamd vanuit het Guggenheim-museum in Bilbao, maar net voor het moment suprême wordt deze bruut verstoord. Voor hij het weet, is Robert Langdon samen met museumdirecteur Ambra Vidal, verloofd met de Spaanse kroonprins, op de vlucht. Zij willen de ontdekking van Kirsch alsnog openbaar maken en daarvoor moeten ze op een speurtocht dwars door Barcelona. Terwijl het tweetal op de hielen wordt gezeten door personen die worden aangestuurd vanuit het koninklijk paleis, is het de vraag wie ze nog kunnen vertrouwen en wie koste wat kost de ontdekking van Kirsch geheim wil houden. 

Lees hier de recensie.

langste in de bestseller lijst

7. De vliegeraar - Khaled Hosseini 

De vliegeraar van Khaled Hosseini stond 11 weken in de bestseller lijst.

Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar, degene die het touw van de vlieger in handen heeft. Hassan is zijn hulpje, de vliegervanger. 'Voor jou doe ik alles!' roept Hassan hem toe voordat hij wegrent om de vallende vlieger uit de lucht op te vangen. Die grenzeloze loyaliteit is niet wederzijds. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan verraadt hij zijn trouwe metgezel. Na de Russische inval vluchten Amir en zijn vader naar de Verenigde Staten. Amir bouwt er een nieuw bestaan op, maar hij slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem uiteindelijk terug naar Afghanistan, dat inmiddels door de Taliban is bezet. Daar wordt Amir geconfronteerd met spoken uit zijn verleden. Zijn voornemen om zijn oude schuld jegens Hassan in te lossen sleept hem tegen wil en dank mee in een huiveringwekkend avontuur.

langste in de bestseller lijst

8. Eten, bidden, beminnen - Elizabeth Gilbert 

Eten, bidden, beminnen van Elizabeth Gilbert heeft 10 weken in de bestseller lijst gestaan.

Op haar dertigste heeft Elizabeth Gilbert alles wat een hoogopgeleide, ambitieuze westerse vrouw zich kan wensen: een aardige man, een heerlijk huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig en tevreden te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Er volgt een scheiding, een hevige depressie en een mislukte liefde. En dan besluit Elizabeth een radicale stap te nemen: ze zegt haar baan op en reist een jaar lang alleen de wereld rond. Ze bezoekt drie landen om verschillende aspecten van zichzelf tegen het licht te houden: Italië, waar de kunst van het genieten wordt hooggehouden; India, dat een bron van devotie en meditatie vormt en Indonesië, waar Elizabeth de balans zoekt tussen wereldse genoegens en spirituele diepgang. Daar wordt ze leerling van een oude, tandeloze medicijnman en loopt ze uiteindelijk haar grote liefde tegen het lijf.

langst in de bestseller lijst

9. De verbouwing - Saskia Noort 

Ook het boek De verbouwing van Saskia Noort heeft maar liefst 10 weken in de bestseller lijst gestaan.

Mathilde, succesvol plastisch chirurg, opent haar privékliniek. Ze lijkt aan de vooravond te staan van wat een glansrijk vervolg van haar carrière moet worden. Mathilde is als vrouw in elk opzicht geslaagd te noemen: ze is slim, combineert een groot zakelijk inzicht met een hoge morele standaard, ze is gelukkig getrouwd en heeft een intelligente puberzoon. Maar schijn bedriegt. Haar huwelijk wankelt en de verbouwing van hun huis, die geleid wordt door haar echtgenoot en een 'groene' aannemer, dreigt uit te lopen op een ramp. Dan accepteert Mathilde, wanhopig als ze is, de helpende hand van een oud vriendje. Daarmee manoeuvreert ze zich in een zodanige positie waaruit geen uitweg meer mogelijk lijkt.

Lees hier de recensie.

langste in de bestseller lijst

10. Mannen die vrouwen haten - Stieg Larsson 

Nog een boek dat 10 weken in de bestseller lijst stond is Mannen die vrouwen haten geschreven door Stieg Larsson.

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team.

Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikael met hulp van Lisbeth op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert …

langste in de bestseller lijst

11. Judas (Een familiekroniek) - Astrid Holleeder 

Tot slot heeft Judas van Astrid Holleeder 10 weken in de bestseller lijst gestaan.

Wat weinigen wisten, is dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde, precies zoals zijn alcoholistische vader – werknemer bij Heineken – de familie jarenlang had overheerst en mishandeld. Kinderen, vrouwen, aangetrouwde familie, tot aan moeder Stien toe: niemand ontkwam aan hun despotische gedrag.

 

Welke boeken dacht jij dat het langste in de bestseller lijst zouden staan?

Bron: debestseller60.nl

Lees ook: Spannende boeken worden het meest gelezen!

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 11 spannende boeken voor de fans van Dan Brown

  • 9 genieën in boeken

  • De kleur van thee

  • Recensie: Oorsprong

  • Recensie: De Da Vinci Code YA

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen