Top 10 BBQ boeken

Het wordt weer zomer in Nederland en dat betekent dat het weer steeds mooier wordt. Wat mag er natuurlijk niet ontbreken op een prachtige zwoele zomeravond? Juist! Een heerlijke BBQ met vrienden en familie! Met de kookboeken uit de Top 10 BBQ boeken kan jouw BBQ niet meer stuk en maak je er een originele maaltijd van! Jouw vrienden zullen versteld zijn van de heerlijke BBQ die jij organiseert!

Top 10 BBQ boeken

1. De beste BBQ-recepten ter wereld - Steven Raichlen

De beste BBQ-recepten ter wereld van Steven Raichlen is een boek dat je meeneemt naar 50 verschillende landen! Er staan ongeveer 200 van 's werelds meest authentieke en smaakvolle recepten in en ze kunnen allemaal op de BBQ bereid worden! Maar naast de recepten staat er nog veel meer in: hete grills, exotische smaken, gedreven grillmeesters, beroemde restaurants en de beste brandstoffen, gereedschappen en technieken. Dit is zeker één de BBQ boeken die je niet mag missen!

Top 10 BBQ boeken

2. Smokey goodness - Jord Althuizen

Smokey Goodness is het BBQ-kookboek van wereldkampioen Barbecue, Jord Althuizen. Met Smokey Goodness haal je het beste uit je BBQ. Met alles over (voor)bereidingen en temperatuurbeheersing, gouden tips en inspirerende recepten: van whole hog tot pulled pork en van sushi roll tot kip op een bierblikje. Dit klinkt toch heerlijk en Smokey Goodnes is dan ook zeker een must-have voor in de kast tussen jouw BBQ boeken!

Top 10 BBQ boeken

3. Simple Smart BBQ - Julius Jaspers

Vind jij BBQ'en een beetje te ingewikkeld of kost het je gewoon te veel tijd? Speciaal voor jou heeft Julius Jaspers Simple Smart BBQ geschreven! In dit boek houdt hij het zo eenvoudig mogelijk. Niet te veel ingrediënten en ze zijn gewoon overal te koop: slager, visboer, groenteman! Het enige wat je wel nodig hebt is een goede barbecue. Dus het liefst een barbecue met een klep, zodatj e ook op lage temperatuur kunt garen en eventueel wat kunt roken.

Top 10 BBQ boeken

4. Rook! - Steven Raichlen

Houd jij een beetje van eten met een rooksmaakje? Dat kan je natuurlijk ook prima op een barbecue realiseren! In zijn langverwachte nieuwe boek Rook! neemt bestsellerauteur en barbecue-goeroe Steven Raichlen je mee in de wereld van het roken. In Rook! staat het roken van vlees, vis, gevogelte en groente centraal. Er wordt onderscheid gemaakt tussen warm-roken (kippers en ham) en koud-roken (zoals mozarella affumicata en Scandinavische zalm). Raichlen richt zich uitsluitend op het roken van gerechten - van gerookte vleeswaren en zeevruchten tot gerookte cocktails, specerijen en desserts (zoals cheescake!). Ook deze is het waard om te kopen, je kan immers nooit genoeg BBQ boeken hebben!

Top 10 BBQ boeken

5. Yakitori & Korean BBQ - Jonas Cramby

De yakitori spies en het gegrilde buikspek zijn volledig geïntegreerd in onze westerse samenleving. Deze van oorsprong Japanse grilltechnieken geven veel resultaat tegenover weinig inspanning. In Japan en Korea gaan ze voor maximaal levensgenot en wordt er niets aan het toeval overgelaten: vlees wordt kort gegrild, sauzen zijn zelfgemaakt en vlak ook zeker het sociale aspect van zitten rondom een tafelbarbecue niet uit. Met dit heerlijke BBQ boek kan jij een heuse Korean BBQ aan je gasten voorschotelen!

Top 10 BBQ boeken

6. Vegetarische BBQ - Steven Raichlen

Ben jij vegetarisch, maar vind je het heerlijk om toch te BBQ'en? Dan is Vegetarische BBQ van Steven Raichlen ideaal voor jou! Weg met die groentespiesp en gepofte aardappelen, in dit kookboek staan veel originelere recepten! Met talloze recepten voor gegrilde groenten en fruit, salades, sauzen en desserts kan de vegetarische barbecue niet anders dan een succes worden!

Top 10 BBQ boeken

7. Smoke & fire - Drees Koren

Meet je krachten met de natuur, en speel weer eens met vuur. Dit kookboek laat je je eigen fikkie stoken, onder de blote hemel of onder de grond. Voor goede vrienden die van haute smoking en gourmet grillen houden, of gewoon van een ultiem stuk goed vlees. Die graag een feestje vieren met elkaar en de elementen, vier seizoenen per jaar, bij min-vijf of dertig plus, zowel in- als outdoors.

Top 10 BBQ boeken

8. Fingerfood van de BBQ - Andreas Rummel

Houd jij van lekker veel verschillende dingen eten? Meestal zit je bij een barbecue vol na 3 stukken vlees, maar met Fingerfood van de BBQ kan je veel meer verschillende dingen eten! Er staan ontzettende veel recepten in het boek en hiermee kan je iedereen lekker verwennen met kleine hapjes. Met de tips en trucs voor het roosteren van voedsel en een perfecte voorbereiding is succes gegarandeerd.

Top 10 BBQ boeken

9. Barbecue Master - Kobus Botha

Met Barbecue Master ontdek de culinaire geheimen en praktische onderhoudtips om je skills uit te breiden en te verbeteren. In dit kookboek vind je maar liefst 50 uitgebreide recepten en tips voor de bijgerechten! 

Top 10 BBQ boeken

10. BBQBijbel - Julius Jaspers

BBQbijbel is hét naslagwerk voor de barbecueliefhebber! In BBQbijbel laat barbecuekoning Julius Jaspers aan de hand van duidelijke stap-voor-stapfoto's zien wat er allemaal mogelijk is en geeft hij zijn 250 meest geliefde recepten prijs. Een kookboek dat zeker niet mag ontbreken tussen jouw BBQ boeken!

 

Welk BBQ boek ga jij binnenkort gebruiken?

Lees ook: 10 pop-culture kookboeken die horen bij je favoriete serie

Nieuwste artikelen

  • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

  • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

  • Liefde en dood in de rode stad - Rindert Kromhout

  • Het jaar rond - Cathy Bramley

  • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

  • 9 genieën in boeken

Zoek in artikelen