Bestseller thrillers van 2020

Als echte thrillerliefhebber heb je waarschijnlijk al een hele hoop thrillers verslonden! Gelukkig komen er regelmatig nieuwe thrillers uit en staan ook de bestsellerlijsten vol met goede thrillers. Wil je weten welke thrillers je echt niet mag missen? Lees dan snel verder! Wij hebben voor jullie de bestseller thrillers van 2020 onder elkaar gezet.

Bestseller thrillers

Souvenir - Suzanne Vermeer

Nienke Dijkstra en haar moeder Carolien zijn op vakantie in Umbrië, waar ze een meerdaagse kookcursus combineren met wandelen, wijnproeven en uitstapjes naar de mooie stadjes in de regio. Op een avond is Carolien echter ineens verdwenen. Ze blijkt een taxi naar Florence te hebben genomen, de stad waar ze als tiener enkele jaren heeft gewoond, maar daar loopt het spoor dood. Nienke is ten einde raad. Haar moeder vertoont sinds twee jaar verschijnselen van dementie en lijkt niet te weten wat ze doet. Met niets anders dan een medaillon als aanwijzing gaat ze op onderzoek uit, maar intussen ontvouwt zich thuis in Nederland nog een ander drama…

 

 

Bestseller thrillers

In hechtenis - Nicci French

Tabitha zit vast in een huis van bewaring, beschuldigd van moord op haar buurman Stuart Rees. Van de bewuste dag kan ze zich echter haast niets herinneren, ze leed aan een depressie. Toch denkt ze dat ze onschuldig is. Wanneer ze merkt dat haar advocaat hieraan twijfelt, besluit ze zelf haar verdediging op zich te nemen. Maar dat blijkt lastig vanuit de cel. Diverse kennissen uit het dorp en haar ex bezoeken haar in de gevangenis, waardoor ze erachter komt dat Stuart weinig vrienden had en dat zij zelf vanaf het moment dat ze weer in het dorp was komen wonen met argusogen wordt bekeken. Zou iemand haar de schuld in de schoenen proberen te schuiven of heeft ze het misschien toch zelf gedaan?

 

 

Bestseller thrillers

Godendrank - Ilja Gort

De dromer Abel en zijn nuchtere vrouw Angela besluiten hun winkel in de Amsterdamse Jordaan te verkopen om een wijnboerderij in Zuid-Frankrijk te beginnen. Ze worden getroffen door bizarre tegenslagen en Abel besluit wiet te gaan telen om zijn wijn te voorzien van een scheut geestverruiming. Daarmee kruisen ze het pad van mensen die het niet zo nauw nemen met de wet, wat leidt tot hilarische gebeurtenissen en een spetterende ontknoping.

 

 

 

Bestseller thrillers

Wild - Harlan Coben

Dertig jaar geleden werd er een kind gevonden in de bossen, een kleine jongen. Hij was volkomen verwilderd en had geen idee wie hij was of hoe hij in de bossen terecht was gekomen. De naamloze jongen werd Wilde gedoopt. Nu is er weer een kind verdwenen, Naomi Pine, maar niemand weet of het meisje niet gewoon een soort uit de hand gelopen verstoppertje speelt. Zelfs haar eigen vader lijkt zich niet al te veel zorgen te maken. Maar strafrechtadvocate Hester Crimstein vraagt zich af of er niet iets duisterders aan de hand is. Haar kleinzoon weet te vertellen dat Naomi vreselijk werd gepest op school en naarmate ze steeds meer verhalen van hem hoort, wordt Hester alleen maar bezorgder. Ze belt Wilde, die met zijn militaire achtergrond en grote kennis van veiligheidsnetwerken vast wel weet wat hij moet doen. Maar zelfs Wilde kan Naomi niet vinden. Als er na vier dagen zoeken per post een vinger wordt bezorgd, weet Wilde dat het vermeende verstoppertje spelen in een geheel nieuwe, verontrustende en mogelijk gruwelijke fase is beland.

Bestseller thrillers

Ibiza Club - Linda van Rijn

Rosa van Leeuwen, beter bekend als dj RedLion, heeft op haar dertigste bereikt waar anderen alleen maar van kunnen dromen. Haar muziek is succesvol, haar agenda staat volgeboekt met optredens in de grote clubs van Ibiza en ze bezit een enorme villa op het eiland. Ook al kan ze haar leven makkelijk laten draaien om exclusieve feesten, toch kiest Rosa er liever voor wat meer op de achtergrond te blijven. Ze is dol op haar werk, maar besteedt haar vrije tijd het liefst aan haar zoontje Xavier van vier jaar. Met de vader van Xavier is ze niet meer samen, maar ze is nu samen met Timo, een Nederlander die ook op Ibiza woont en de eigenaar is van een succesvolle club. Maar dan zet een onverwachte gebeurtenis haar leven op scherp. Rosa begint zich af te vragen of ze Timo wel echt goed kent en of ze samen verder kunnen. En wie is de afzender van de onheilspellende berichten die ze krijgt? Wanneer ook Xavier betrokken wordt in de dreigementen, is er geen tijd meer te verliezen en zal de dader gevonden moeten worden. Maar hoe meer Rosa ontdekt, hoe meer zich de vraag opdringt of ze wel de juiste personen in vertrouwen neemt…

Bestseller thrillers

Tarifa - Kiki van Dijk

Liv en Gerry, een succesvol stel dat festivals organiseert, besluiten een weekje te gaan ontspannen in Andalusië. Om hun puberzoon Pepijn te paaien, beloven ze ook te gaan surfen in het hippe Tarifa. Maar dan komt hun zoon niet terug van een avond stappen. Hij is ook de dag erna nergens te bekennen. Behalve een golf paniek, krijgen Liv en Gerry veel vragen en onbegrip over zich heen. Wat zou er gebeurd kunnen zijn? Hadden ze beter op hem moeten letten? Tegen de stroom kritiek in moeten ze uitvinden wat er aan de hand is. Al gauw wordt duidelijk dat Pepijn dicht bij de gevaarlijke onderwereld schuilgaat achter het vrolijke partystadje Tarifa… Maar kunnen Liv en Gerry elkaar eigenlijk wel vertrouwen?

 

 

Bestseller thrillers

Lentevuur - Suzanne Vermeer

Julia van Galen is met haar nichtje en een vriendin een weekje op vakantie in het landhuis van haar grootmoeder Eva in Tsjechië. Eva Chorinska is kort daarvoor op 93-jarige leeftijd overleden en het vervallen landhuis zal door de erfgenamen worden verkocht. Julia besluit daarom nog één keer terug te keren naar de plek waar ze tijdens haar jeugd zoveel vakanties heeft doorgebracht. Maar op de eerste avond vindt er een ongeluk plaats dat verregaande gevolgen zal hebben. Een jonge Tsjechische vrouw wordt door Julia aangereden en raakt in coma. De vrouw blijkt een goede bekende van Julia's oma te zijn. En ze was niet geheel toevallig juist op dat moment op die plek aanwezig…

 

 

Bestseller thrillers

Laatste weduwe - Karin Slaughter

Sara Linton en Will Trent worden opgeschikt door een aantal explosies. Sara en Will schieten meteen te hulp en komen een groep mannen tegen. Ze blijken de verkeerde mensen tegen het lijf te hebben gelopen en Sara wordt ontvoerd onder het toeziend oog van Will. Sara komt terecht bij een racistische groepering die een aanslag aan het voorbereiden is. Ondertussen probeert Will Sara te lokaliseren en te bevrijden. Hij ontdekt welke groepering achter Sara’s ontvoering zit en hij besluit om undercover te gaan om Sara te bevrijden.

 

 

Bestseller thrillers

Ciao Sicilia - Marelle Boersma

Anne is geniet van het bijklussen in de chocolatier van haar beste vriend Daan en lijkt gelukkig. Schijn bedriegt, want Anne zit vast in een gewelddadig huwelijk met Benny. Als ze op een dag een flinke bundel geld vindt in de kledingkast, ziet ze mogelijkheden. Met het geld laat ze een overval in scène zetten, waarbij Benny ernstig gewond raakt en in het ziekenhuis beland. Anne breekt alle banden met Nederland en reist naar het stadje Modica in Italië. Ze verandert haar naam in Sofia en hoopt in dit stadje een nieuw bestaan te kunnen opbouwen. Modica staat bekend om hun chocolade en Sofia begint het stadje in haar hart te sluiten. Maar al snel blijkt dat Modica een stuk gewelddadiger is dan ze had gedacht; de maffia speelt een grote rol in het leven van de inwoners en Sofia is er midden in terecht gekomen. Aan de andere kant van Europa wil Benny na zijn ontslag uit het ziekenhuis de onderste steen boven water halen en uitvinden wat er is gebeurd...

 

Bestseller thrillers

Gespleten - Karin Slaughter

In Gespleten volgen we Andrea ‘Andy’ Cooper en haar moeder Laura. Andy denkt haar moeder te kennen, maar wanneer het restaurant waar Andy en Laura elke week lunchen onder vuur wordt genomen ziet Andy een heel andere kant van haar moeder. Haar moeder overmeestert de overvaller en dood hem. Maar dan blijkt dat de schutter het op Laura gemunt had. Laura wil niet meewerken met de politie en vraagt Andy om hulp. Andy komt erachter dat haar moeder zich al dertig jaar onder een andere naam schuilhoudt en dat alles wat ze vertelt heeft over haar verleden een leugen is. Wat heeft Laura op haar geweten? Waarom zien anderen haar liever dood dan levend? En kun je iemand nog vertrouwen als die een volslagen vreemde blijkt te zijn ook als diegene je moeder is?

 

 

Bestseller thrillers

Vergeef me - J.D. Barker

Als de hoofdverdachte van een reeks moorden zich overgeeft aan de politie, legt hij een schokkende getuigenis af. Een getuigenis die niet alleen het onderzoek naar de seriemoorden op losse schroeven zet, maar ook de levens van de betrokken detectives verandert. Terwijl Bishop wordt ondervraagd, worden enkele minuten na elkaar vier lijken aangetroffen. Ze zijn in zout gelegd en zorgvuldig gepositioneerd. Bij alle vier worden de woorden "Vader, vergeef me' gevonden. Voor detective Sam Porter halen de woorden lang vergeten herinneringen naar boven, aan een verleden dat hij diep begraven heeft. Maar als Bishop in hechtenis zit, wie is dan de moordenaar?

 

 

Bestseller thrillers

Casa Ibiza - Linda van Rijn

Als niet lang na haar moeder ook de vader van Anna de Kee overlijdt, moeten zij en haar broer beslissen wat ze met de vakantievilla van hun ouders op Ibiza doen. Anna besluit erheen te gaan om het huis klaar te maken voor de verhuur. Terwijl haar ex hun zoontje een week meeneemt naar Texel, gaat Anna met haar beste vriendin Ciska naar het eiland waar ze zo veel herinneringen heeft. Ze zijn druk met het huis, maar nemen ook de tijd voor de heerlijke strandjes, het lekkere eten en natuurlijk de feesten op Ibiza. Tijdens het opruimen vindt Anna een ketting die ze niet kent. Die blijkt van Yara te zijn, haar zusje dat op haar negende verdronk in het zwembad van het vakantiehuis. De vondst brengt een stroom herinneringen teweeg en Anna zit ineens met vragen, die ze niet meer aan haar ouders kan stellen. In plaats daarvan komt ze terecht bij een oud-politieman die destijds betrokken was bij het onderzoek. Maar waar ze eigenlijk hoopt op geruststelling en antwoorden, leidt een serie vreemde gebeurtenissen alleen maar tot meer vragen.

Bestseller thrillers

Labyrint: De verhalen - Esther Verhoef

In Labyrint: de verhalen laat Esther Verhoef met dertien spannende, verrassende en meeslepende verhalen alle hoeken van het thrillergenre zien. In Labyrint komt hoofdpersoon Hanna in een obscure onderwereld terecht. Vuile handen zoomt in op een eenzame tuinierster met een sinister geheim, en in de Dodemansrit van failliet verklaarde ondernemer Aad blijft de spanning tot op het allerlaatst om te snijden.
Deze bundel bevat de volgende verhalen: Vuile handen, Offline, Dodemansrit, De perfecte partner, Onvoltooid verleden tijd, Worstcasescenario, Nouveau riche, Na sluitingstijd, De stagiaire, Erken mij, De ontmoeting, De genezing (Een liefdesverhaal) en Labyrint.

 

 

Bestseller thrillers                   Bestseller thrillers                  Bestseller thrillers                  Bestseller thrillers                  Bestseller thrillers                  Bestseller thrillers                  Bestseller thrillers                  Bestseller thrillers                  Bestseller thrillers

De duistere kant - Karen Rose

Rechercheur Adam Kimble is verwikkeld in de zwaarste zaak van zijn leven: hij moet de meedogenloze moordenaar opsporen, die het gemunt heeft op de vrouw van wie hij houdt. Om Meredith te beschermen moet hij alles doen wat in zijn vermogen ligt en zal hij de duistere demonen uit zijn verleden het hoofd moeten zien te bieden…

 

 

 

 

 

Bestseller thrillers

Sneeuwexpress - Suzanne Vermeer

Zakelijk gaat het Anna van Laarhoven voor de wind. Als directrice van imagobureau Up-Grade! rekent ze voornamelijk BN'ers tot haar clientèle. In haar privéleven gaat het er wat minder rooskleurig aan toe. Ze vermoed dat haar man Julian een affaire heeft, haar zoon Levi is door de politie opgepakt vanwege een poging tot inbraak en haar dochter is een dwarse puber. Tijd dus voor wat family time. Anna boekt een skivakantie naar het Oostenrijkse Kirchberg, waar ze met de trein naartoe zullen reizen. Door problemen met een nieuwe cliënt is ze echter genoodzaakt haar gezin vooruit te sturen en zelf later te komen. Maar wanneer ze een paar dagen later bij het chalet in Kirchberg arriveert, is het hele huis overhoopgehaald en haar gezin spoorloos. Op tafel ligt een briefje: Geen politie, anders vallen er doden.

 

Bestseller thrillers

Baantjer. De Cock en kermis in de hel - Peter Römer

Na jaren staan twee rivaliserende leden van een kermisfamilie weer allebei met hun attractie op een Amsterdamse kermis op het Westergasfabriekterrein. Tegen de afspraak in, en de oude familievete laait dan ook meteen op. De Cock raakt erbij betrokken als een dode wordt aangetroffen op het kermisterrein. Vermoord, met bij zijn lichaam een tarotkaart. Al snel blijkt een karretje van het reuzenrad onklaar te zijn gemaakt, met nét geen dodelijk gevolg. In het gesaboteerde karretje wordt een tarotkaart gevonden… De Cock duikt in het familieverleden en ontdekt dat achter de vrolijke façade van de kermis een tragedie schuilgaat die roept om wraak. Hij moet de moordenaar ontmaskeren voor er meer slachtoffers vallen.

 

 

Bestseller thrillers

In de maneschijn - M.J. Arlidge

Er waart iets dodelijks rond in het bos. Eerst moesten de wilde paarden eraan geloven. Nu zijn het onschuldige mannen en vrouwen die worden vermoord door een gedaante zonder gezicht. Verdwaald in het donker proberen ze te vluchten, zich te verstoppen. Wanhopig roepen ze om hulp. Maar er is niemand die ze kan horen… 
Helen Grace ziet zich geconfronteerd met een nieuwe nachtmerrie. De slachtoffers hangen met pijlen doorboord aan de statige oude eiken in het bos. Waarom worden hulpeloze vakantiegangers opgejaagd tijdens het campingseizoen? Wat hebben de moorden te betekenen? Is dit soms het werk van een psychopaat? Of is het een teken van een occulte samenzwering en worden de slachtoffers geofferd aan het bos zelf? Helen moet zich in het duister wagen om de waarheid achter deze wel heel macabere zaak te achterhalen.

 

Lees ook: 10 echt grappige fictie boeken

Nieuwste artikelen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

 • De affaire - Yvonne Doorduyn

Gerelateerde artikelen

 • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

 • Winnen: 5x Zomeravond van Suzanne Vermeer

 • De beste zomerboeken in 2021

 • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

 • Boeken over magische scholen

Zoek in artikelen