Stoere kookboeken voor mannen

Er zijn door de jaren heen al ontzettend veel kookboeken geschreven, waardoor we veel nieuwe recepten hebben ontdekt. Ook veel beroemdheden hebben zich gewaagd aan het schrijven van een kookboek. Maar er bestaan ook veel kookboeken die speciaal gericht zijn op mannen. Wil jij je man verrassen met een leuk kookboek? Wij hebben een aantal stoere kookboek voor mannen onder elkaar gezet. Deze kookboeken bevatten heerlijke recepten!

Wil je nog meer kookboeken ontdekken? Dat kan! Bekijk HIER ons kookboeken overzicht.

Ruige kost - Paskal Jakobsen

In het boek Ruige kost delen keukenvrienden Paskal en Edwin hun favoriete en succesvolle recepten. De twee runnen samen met hun partners het restaurant Hard & Ziel in Middelburg. De gerechten in het kookboek zijn geïnspireerd op Zeeland. De recepten in het boek zijn erg toegankelijk waar je ook nog eens je eigen draai aan kunt geven.

 

 

 

 

Smokey Goodness: BBQ Feast on Fire - Jord Althuizen

In dit kookboek krijg je niet alleen losse gerechten voorgeschoteld, Jord Althuizen heeft complete BBQ-menu's samengesteld. Smokey Goodness: BBQ Feast on Fire staat in het teken van feest en in het kookboek zijn recepten opgenomen die passen bij verschillende feestdagen. Én in dit boek wordt er rekening gehouden met de jaargetijden. Zo staat er een speciale winterburger in die goed past bij de winter. Met dit kookboek kun je de barbeque het hele jaar door gebruiken en word je niet beperkt door de jaargetijden. In tegendeel!

 

 

Kost voor kerels - Dominic Utton

In dit kookboek wordt er op humoristische wijze verteld wat mannen nu écht moeten eten. Zo kun je onder andere ruime porties vlees verwachten in het boek, maar ook dubbel gebakken frieten mét bacon en kaas, bierwafels, broodje gehaktbal en worststaven. De recepten zijn onderverdeeld in 4 hoofdstukken: 'Snack attack', 'vullende maaltijden', 'kolossale desserts' en 'en nu het echte werk'. Kortom, Kost voor kerels is echt een stoer kookboek voor mannen.

 

 

Vuur -  Steven Raichlen

Wil je jebarbequegerechten naar een hoger niveau tillen? Dan zit je goed met het boek Vuur van Steven Raichlen. In Vuur laat hij zien dat iedere maaltijd, van ontbijt tot diner, en ieder gerecht, van vlees en groente tot dessert op of in de barbecue kan worden bereid. Hij combineert in dit boek de beste technieken met eeuwenoude tradities in 100 recepten vol krachtige smaken waarmee je je barbecuegerechten een turboboost geeft. In het boek komen onder andere perfect gemarineerde en gegrilde tomahawksteaks, drooggepekelde filet mignons, geschroeide porterhouse-steaks en de beste bereiding van T-bones voor.

 

Het complete BBQ boek - Julius Jaspers

Met Het complete BBQ boek geeft Julius Jaspers je alle tools, technieken en recepten in handen om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden op de BBQ. Van de snelle doordeweekse maaltijd tot showstoppers voor in het weekend en alles wat je verder nodig hebt voor een geslaagd diner van de grill. Niet alleen komen er vleesrecepten in het boek voor, ook de groenten komen uitgebreid aan bod. In het boek worden verschillende marinades, sauzen, rubs en dressings gebruikt die achter in het boek zijn verzameld. Met Het complete BBQ boek kan je meer uit je barbecue halen.

 

 

Vijftig tinten balletjes - Stefaan Daeninck

Hoe lust jij het liefst jouw balletjes? Zinderend dichtgeschroeid, mals gebakken in een gepeperd sausje of toch maar liever op een heerlijk spiesje.

Met zijn vijftig zinnelijke recepten en verhalen om duimen en vingers bij af te likken overtreft dit kookboek je stoutste dromen.

 

 

 

 

Smokey Goodness: No Worries BBQ - Jord Althuizen

In Smokey Goodness: No Worries BBQ neemt Jord Althuizen de lezer mee naar Australië. In geen enkel ander werelddeel zijn ze zo dol op de barbecue als daar. Jord Althuizen heeft met No Worries BBQ een kookboek geschreven dat niet te veel moeilijke gerechten bevat. In het boek kun je onder andere recepten voor ribs en burgers vinden, voor wie op zoek is naar makkelijke gerechten. Maar er staan ook wat uitdagendere recepten in het boek.

 

 

 

De worsten van Babel koken overal - Hugo Kennis

In De worsten van Babel koken overal hebben de drie vrienden Hugo Kennis, Jasper en Marius Gottlieb een kookboek geschreven waarin hun gedeelde liefde voor koken en eten centraal staat. De vrienden koken overal, waar ze ook zijn. Dit kan op een klein Frans boerderijtje zijn, maar ook in Hollandse buitenhuizen. Aan de hand van hun avonturen leer je verschillende gerechten te maken, zoals hoe je eendenborst sous-vide gaart in een koelbox.

 


 

Burgers - Laurentz Craane

In dit kookboek geeft Laurentz Craane zestig van zijn beste burgerrecepten. Deze bestaan uit zowel vlees-, vis- als vegarecepten. De recepten zijn geschikt voor de beginnende kok die wil leren hoe hij of zij een goede burger moet maken, maar zeker ook voor de meer ervaren kok die op zoek is naar een uitdaging. Alle type burgers komen aan bod: smokey pork burger, thai fishcurry burger of de gefrituurde risottoburger met rode biet.
Maar ook bijgerechten en smaakmakers, zoals zelfgemaakte chipotle en roasted aioli worden niet overgeslagen. De verrassende cocktailmixen van Gerbrand Kruijssen sluiten perfect aan op de smaakbeleving van de burgers. De smaken en technieken van burgers komen terug in de cocktails.

 

 

Lees ook: Top 10 BBQ boeken

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 BBQ boeken

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • De beste zomerboeken in 2021

  • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

  • Boeken over magische scholen

Zoek in artikelen