Populaire boeken die in oktober 2022 verschijnen

Er zijn weer titels waar we naar uitkijken! In oktober 2022 komen weer veel goede boeken uit. Weet je niet welke? Voor het gemak hebben wij een overzicht gemaakt met populaire titels die in oktober verschijnen. Denk bijvoorbeeld aan Het Negende Huis van Leigh Bardugo en Gletsjer van Suzanne Vermeer! Dus maak je geen zorgen als je zelf even niet meer weet welke leuke boeken in oktober uitkomen en lees snel verder!
 

Genoeg gezegd - Karen Rose (4 oktober)

Jaren geleden ontsnapte Mercy Callahan uit de sekte waarin ze opgroeide. Maar ook al ontkwam ze aan het misbruik en de terreur, het verleden blijft haar achtervolgen. Wanneer haar broer, FBI -agent Gideon Reynolds, nieuwe bewijslast heeft over sekteleider Ephraim Burton, reist Mercy naar Sacramento. Daar ontmoet ze Gideons beste vriend, rechercheur Rafe Sokolov, die haar gerechtigheid belooft. Maar Ephraim krijgt lucht van hun missie en nu hij weet dat Mercy zijn geheimen op het spoor is, zal hij er alles aan doen om haar terug naar de sekte te brengen, dood of levend…

De reis van Grote Panda & Kleine Draak - James Norbury (4 oktober)

Grote Panda en Kleine Draak hebben lezers over de hele wereld geïnspireerd met hun boodschap van vriendelijkheid, hoop en veerkracht. In dit nieuwe boek gaan de twee vrienden op reis om samen de obstakels van het leven te overwinnen. En hoewel ze vaak verdwalen, kunnen het verkeerde pad en de mooie bezienswaardigheden onderweg hen leiden naar de juiste weg.

Toen de wereld brak - John Boyne (4 oktober)

Gretel Fernsby woont al tientallen jaren in een luxe appartement in Londen. Ze leidt een ogenschijnlijk comfortabel en kalm leven, ondanks haar donkere verleden. Ze spreekt niet over haar ontsnapping uit Duitsland meer dan zeventig jaar geleden. Ze spreekt ook niet over de naoorlogse jaren in Frankrijk met haar moeder. En bovenal spreekt ze niet over haar vader, commandant van het meest beruchte concentratiekamp van de nazi’s, of over het gruwelijke lot dat haar broertje Bruno onderging. Dan komt er een jong gezin wonen in het appartement onder haar. Gretel sluit aarzelend vriendschap met de negenjarige Henry, hoewel hij herinneringen bij haar oproept die ze juist probeert te vergeten.

Een wonderlijke winterreis - Corina Bomann (4 oktober)

Eigenlijk kan Anna Kerstmis niet uitstaan. Om haar broer een plezier te doen stapt ze dit jaar toch in de trein om het feest met haar familie te vieren. Maar door allerlei -tegenslagen ontaardt de reis in een winterse roadtrip per sneeuwschuiver en pick-uptruck. Zo heeft Anna ruim de tijd om eindelijk eens goed over haar verleden en zichzelf na te denken. Misschien is het tijd voor verzoening?

Zolang de citroenbomen bloeien - Zoulfa Katouh (4 oktober)

Salama Kassab was een farmaciestudent toen de revolutie in Syrië begon. Ze had haar ouders nog, haar grote broer, haar huis. Ze had een leven als iedere andere tiener. Nu is ze vrijwilliger in het ziekenhuis van Homs, om de gewonden te helpen die dagelijks binnenstromen. Ze wil weg uit deze oorlog, weg van de ellende en verschrikkingen, de nachtmerries. Maar ze wil ook blijven, om te vechten voor een vrij Syrië. Zolang de citroenbomen bloeien is een hartverscheurend verhaal over de verwoestende Syrische burgeroorlog – de bombardementen, de sluipschutters en de gifgasaanvallen – maar herinnert de lezer ook aan de tijd voor de oorlog – de bloeiende citroenbomen, de vrolijkheid, de geuren en kleuren. Dit boek schiet van wanhoop naar geluk en van geluk weer naar verdriet. Zelfs tussen de brokstukken van de oorlog kunnen hoop en liefde bestaan.

Het brievenspoor - Tracy Rees (6 oktober)

Op het landgoed van haar familie vindt de achtjarige Aurelia een baby in de sneeuw. Aurelia haalt haar ouders over het kind te adopteren en noemt haar Amy Snow. De twee meisjes groeien op als zusjes, maar als Aurelia op haar 23ste overlijdt wordt Amy onmiddellijk van het landgoed verbannen. Maar helemaal breken met de familie kan ze niet: Aurelia heeft Amy een behoorlijke erfenis nagelaten, inclusief een mysterieuze reeks brieven met aanwijzingen. Als Amy de aanwijzingen opvolgt wacht haar een ontdekking die haar leven voorgoed zal veranderen…

Kerstmis in het Cupcake Café - Jenny Colgan (18 oktober)

Issy Randall, de trotse eigenaar van het Cupcake Café, is verliefd en gelukkiger dan ooit. Haar nieuwe bedrijf bloeit en ze is omringd door goede vrienden, ook al zijn haar collega’s Pearl en Caroline niet zo optimistisch over het komende winterseizoen. Issy is ervan overtuigd dat alles gaat lukken en iedereen een fijne kerst zal hebben, maar wanneer haar vriend Austin een baan krijgt aangeboden in New York en de kerstdrukte in het café – met de toegenomen vraag naar haar verrukkelijke creaties – zijn tol begint te eisen, moet Issy beslissen wat haar het dierbaarst is. In december zal Issy moeten vertrouwen op al haar moed, optimisme en bakkunsten om iedereen op de een of andere manier een vrolijk kerstfeest te bezorgen.

De gunst - Nicci French (18 oktober)

Jude is een succesvol arts en is gelukkig met verloofde Nat. Vanuit het niets neemt haar eerste liefde, Liam, contact met haar op. Ze hebben elkaar niet meer gezien sinds hun relatie op dramatische wijze is geëindigd, jaren eerder. Liam vraagt haar om een bijzondere gunst: zou ze hem dat weekend – alsjeblieft? – willen ontmoeten? Weifelend stemt ze toe, en ze verzwijgt haar tripje voor Nat. Bij de afgelegen cottage aangekomen blijkt Liam er niet te zijn. Even later krijgt ze een telefoontje van de politie: Liam is dood, vermoord. Daarmee staat Judes leven totaal op zijn kop. Ze probeert erachter te komen wat er precies met Liam is gebeurd, maar wordt steeds verder zijn wereld ingezogen. Zijn familie en vrienden lijken allemaal iets voor haar te verzwijgen. Ze moet dan ook alles op alles zetten om zich staande te houden – en het er levend van af te brengen. 

Het Negende Huis - Leigh Bardugo (18 oktober)

Alex Stern heeft altijd geesten kunnen zien, maar ze had nooit gedacht dat die gave nog eens van pas zou komen. Als ze na een jeugd vol angst een studiebeurs krijgt om aan de prestigieuze Yale University te studeren, kan ze haar oren niet geloven. Op Yale maken acht geheime genootschappen de dienst uit. Ze opereren vanuit de schaduw, waar ze rituelen uitvoeren die de wereld naar de hand van de elite zetten. Om hun activiteiten veilig en geheim te -houden, is er een negende genootschap: het Negende Huis. Zij houden de geesten op afstand en de levenden veilig. Als het lijk van een neergestoken meisje wordt gevonden, komt het Negende Huis direct in actie. 

De Opkomst van de Draak - George R.R. Martin (25 oktober)

Honderden jaren lang zaten de Targaryens op de IJzeren Troon van Westeros terwijl hun draken de hemel regeerden. De Opkomst van de Draak vertelt het verhaal van de oprichting en de geschiedenis van de legendarische Targaryen-familie, voortbordurend op Vuur en Bloed. Van de verovering van Westeros tot de bloederige burgeroorlog die bijna een einde maakte aan de Targaryen-dynastie en hun draken – alles komt in dit naslagwerk tot leven.

Gletsjer - Suzanne Vermeer (25 oktober)

Maaike en haar zus Judith zijn samen op skivakantie in Duitsland. Vroeger gingen ze jaarlijks naar het gebied Garmisch-Partenkirchen, maar door Judiths politieke carrière zijn zulke tripjes onmogelijk geworden. Wat begint als een weekje optimale zussentijd, verandert in een regelrechte ramp wanneer Judith verongelukt. Maar was het daadwerkelijk een noodlottig ongeluk? Maaike gelooft er niks van en gaat op onderzoek uit.

Langste. Kerst. Ooit. - Lisette Jonkman (25 oktober)

Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag.

Een onverwachte wending - Lauren Kate (26 oktober)

Lanie heeft een succesvolle carrière als romanceredacteur én is verloofd met de man die alle 99 vakjes van haar zorgvuldig samengestelde wensenlijst afvinkt. Ze heeft het gewoon goed voor elkaar. En dan mag ze ook nog samenwerken met de wereldberoemde auteur Noa Callaway. De romans van Noa vormen Lanies grootste inspiratiebron in de liefde en het leven. Lanies enige taak is Noa’s writer’s block te verhelpen om zo de promotie te krijgen waar ze altijd van gedroomd heeft. Simpel, toch? Maar niemand heeft ooit de mysterieuze Noa Callaway gezien. En hun ontmoeting zet Lanies wereld volledig op z’n kop. Ineens twijfelt ze aan alles waar ze in geloofde. Pas wanneer Lanie eindelijk haar 99-wensenlijstje – haar enige houvast in alles – helemaal kan loslaten, ontdekt ze dat liefde in welke vorm dan ook kan passen.

De wens - Nicholas Sparks (28 oktober)

Voor Maggie Dawes was 1996 het jaar waarin alles veranderde. Op zestienjarige leeftijd werd ze weggestuurd om bij een tante te gaan wonen die ze nauwelijks kende, op een afgelegen eiland in North Carolina. Ze voelde zich eenzaam en ellendig, totdat haar tante haar voorstelde aan Bryce Trickett, een van de weinige andere tieners op het eiland. Hij liet haar zien dat er genoeg was om van te houden in het winderige stranddorpje, zelfs buiten het hoogseizoen. En hij leerde haar fotograferen, een passie die ze de rest van haar leven zou behouden. Vijfentwintig jaar later is Maggie een gerenommeerde reisfotograaf die in New York City woont. Maar dit jaar is ze onverwacht thuis in de kerstvakantie, worstelend met een ontnuchterende medische diagnose. Ze wordt langzaam afhankelijker van haar jonge assistent en begint steeds meer op hem te leunen. Terwijl ze samen de laatste dagen van het jaar aftellen, begint Maggie hem het verhaal van een andere kerst te vertellen, tientallen jaren eerder – en van de liefde die haar leven voor altijd veranderde.

Lees ook: Deze cosy crime-boeken wil je lezen

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen