12 x feelgood kerstmis boeken

De donkere dagen voor kerst zijn aangebroken, het aftellen is begonnen. Er zijn veel boeken geschreven in het thema van kerst. Wij zochten 12 leuke feelgood kerstmis boeken voor jullie uit om alvast in de kerstsfeer te komen. Genoeg om heerlijke winteravonden door te brengen met deze toppers! Dus maak je agenda leeg en kruip lekker met een goed boek en een dekentje op de bank.

 


1. Langste. Kerst. Ooit. - Lisette Jonkman 

Langste. Kerst. Ooit. kwam vorig jaar als winnaar uit de verkiezing van de 'Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2022'.

Wat zou er gebeuren als je eerste kerstdag over mocht doen. In het boek Langste. Kerst. Ooit. overkomt dit Noëlle. En als je denkt dat het saai is dat je al weet wat er komen gaat, gaat het toch net weer anders dan je denkt. Langste. Kerst. Ooit. staat dan ook met recht in onze lijst van feelgood kerstmis boeken.

Klik hier voor onze recensie van Langste. Kerst. Ooit. 


2. Een kerst om te kussen - Alison Cochrun

Ellie is getrouwd met Andrew (haar baas) nadat de date met haar droomvrouw op een onenightstand is uitgelopen. Ze is met hem getrouwd zodat zij uit de financiële problemen zou komen en hij op deze manier familie problemen kan oplossen. Echter blijkt de droomvrouw van Ellie de zus van Andrew te zijn. Met het kerstdiner met de familie komen ze elkaar weer tegen. 


3. Wat ik wil voor kerst - Catherine Walsh 

Vanwege een sneeuwstorm kunnen Molly en Andrew niet naar hun families in Ierland. Al 10 jaar is het een traditie dat ze naast elkaar in het vliegtuig zitten, op weg naar hun families. Omdat Molly weet hoe belangrijk Andrew het vindt om met kerst naar zijn familie te kunnen, besluit ze hem te gaan helpen. Dit brengt heel wat hilarische momenten met zich mee.


4. De kerstboekwinkel - Jenny Colgan

Elke boekenfan zou wel in een winkel willen werken. Carmen heeft echter haar twijfels, moet ze wel gaan werken in een winkel wat op het punt van sluiten staat? Ze heeft dit in haar vorige baan al meegemaakt en is daarom bij haar zus gaan wonen. Als ze toch besluit om een kijkje te gaan nemen bij de boekwinkel, zorgt de winterse sfeer er voor dat ze toch overstag gaat. In haar nieuwe baan komt ze in contact met verschillende auteurs. Ze kan die ene sterauteur niet meer uit haar hoofd krijgen.


5. Window Shopping - Tessa Bailey

Stella komt op weg naar huis een knappe man tegen, die haar vraagt wat ze van etalage van een warenhuis vindt. Ze geeft deze man haar mening en als blijkt dat hij de baas van het warenhuis is, biedt hij haar vervolgens een baan aan. Ze mag de etalages gaan ontwerpen. Ze moeten veel samenwerken, wat soms wat lastig is omdat ze elkaars tegenpolen zijn. Maar zoals in elke relatie is het van belang dat je elkaar aanvult. Ze voelen zich dan al snel tot elkaar aangetrokken. 


6. Kerstverhalen - VI Keeland

5 verhalen om alvast in de feeststemming te komen, gebundeld in het boek Kerstverhalen. Heerlijke romantische verhalen allemaal in het thema van kerst. Een weddenschap in de winter, een strijd tussen twee buren en twee mensen die een taxi moeten delen. Korte verhalen die al snel de moeite van het lezen waard zijn.


7. De kerstboom vol wensen (Whishing Wood 3) - Holly Martin

De kertboom vol wensen is het laatste deel van de whishing wood serie.

Evergreen wordt gevraagd om de vrouw van de kerstman te spelen. Kort voor het optreden ontmoet ze haar tegenspeler. De vonk slaat over, maar Evergreen is alsnog van plan om op kerstavond te vertrekken. Heath hoopt dat hij net als zijn jongere broers de liefde vindt. In de eerder te lezen delen hebben zij hun liefde gevonden.


8. De kerstmis vriendenclub - Becca Freeman

Hannah en Finn vieren sinds hun studententijd kerst met elkaar. Vanwege hun gezinssituatie zijn ze op elkaar aangewezen. Ook Priya en Theo sluiten na een poosje aan bij de groep. Na tien jaar besluit Finn te gaan verhuizen. Het is misschien hun laatste kerst samen. 

Een boek vol met verschillende relaties en onderlinge vriendschappen wat maakt dat het thuis hoort bij de beste feelgood kerstmis boeken.


9. Cupcake café 2 - Kerstmis in het cupcake café - Jenny Colgan

Kerstmis in het cupcake café is het tweede deel van het cupcake café serie. Issy runt een eigen café en kerst staat voor de deur. Issy komt voor verschillende keuzes te staan die ze moet nemen in verband met de grote drukte. Maar welke keuze is nu de beste? Een heerlijk verhaal aangevuld met lekkere recepten. 

lees hier onze recensie van Kerstmis in het cupcake café.


10. Christmas Shopaholic - Sophie Kinsella

Alweer het negende deel van de Shopaholic serie. We kunnen geen genoeg krijgen van Becky en haar avonturen. Ze kijkt alweer uit naar de kerstdagen die ze elk jaar met haar ouders viert. Haar ouders gaan echter verhuizen en laten dit jaar kerst over aan Becky. Sophie Kinsella heeft ook in dit deel weer hilarische en bizarre avonturen voor Becky in petto. Gegarandeerd veel vrolijke leesuurtjes tijdens het lezen van Christmas Shopaholic.

lees hier onze recensie van Christmas Shopaholic


11. Duincafé 2 - Kerstmis in het duicafé - Debbie Johnson

In het tweede deel van de Duincafé serie leren we de fantastische Becca kennen. Ze heeft veel problemen gehad, die ze heeft weten op te lossen. Met veel humor wordt de zoektocht naar zichzelf weergegeven in het boek. Er zit veel diepgang in, maar vanwege de schrijfstijl van Debbie Johnson wordt het geen therapeutisch verhaal.

lees hier onze recensie van Kerstmis in het duincafé


12. Kerstmis met een staartje - Lizzie Shane

Ben West zorgt al twee jaar voor zijn nichtje Astrid, waarvan hij de voogd geworden is nadat zijn zus en zwager overleden. Hij vindt het moeilijk om hulp aan te nemen en op het werk ontstaat dit al gauw in mensen afsnauwen doordat hij het eigenlijk te druk heeft. Wanneer hij voor zijn werk besluit om de lokale hondenopvang te laten sluiten, krijgt hij Ally op zijn dak. Als Ally Ben beter leert kennen, blijkt dat ze hem wel heel erg leuk vindt. Een leuk staartje in deze lijst van feelgood kerstmis boeken.

lees hier onze recensie van Kerstmis met een staartje

 

Lees ook: Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2023: stem op jouw favoriet!

Nieuwste artikelen

  • Schrikkeldag - Inge Spaan

  • Dwaalspoor - Colin Dexter

  • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

  • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

  • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen