Young adult top 6: augustus 2023

Het Young Adult genre heeft voor ieder wat wils. Ben je op zoek naar spanning, wil je liever zwijmelen bij een goede romance of laat je je graag meevoeren naar een andere wereld? Dat behoort allemaal tot de mogelijkheden. Hieronder vind je in ieder geval onze aanraders waarmee je je volop kan vermaken in het tweede deel van de zomer.

De gestolen erfgenaam - Holly Black

Het is acht jaar geleden dat de Strijd met het Serpent beslecht werd. In het kille noorden heeft vrouwe Noren van het Hof der Tanden de IJzige Citadel terugveroverd. Daar smeedt ze een plan om monsters van hout en sneeuw te scheppen met behulp van een oude relikwie. De zelfgemaakte wezens zullen zich gedragen als marionetten en niets lijkt Noren nog tegen te houden om haar wraak uit te voeren.

Haar dochter Suren, kroonprinses van het Hof der Tanden en de enige persoon die nog invloed op haar heeft, is gevlucht naar de mensen­wereld. Net op het moment dat Suren denkt dat iedereen haar vergeten is wordt ze gevonden door niemand minder dan prins Eik, erfgenaam van Elfhame. Dit is de man waar ze ooit mee had moeten trouwen en ook de man waar ze al jarenlang een hekel aan heeft. Eik, inmiddels zeventien, is nog even charmant, mooi en manipulatief. Hij is op een missie die hem naar het noorden zal leiden en heeft Surens hulp hard nodig. Maar als ze akkoord gaat zal ze haar hart moeten beschermen tegen de jongen die ze ooit kende en de prins die ze voor geen goud vertrouwt.

Lees HIER onze recensie van De gestolen erfgenaam.


Vampyria 1: Hof van Schaduw - Victor Dixen

Het is 1715 als Zonnekoning Lodewijk XIV sterft. Vanaf dat moment leeft hij voort als Schaduwkoning van de vampieren en houdt hij grote delen van Europa in een ijzeren greep. Gewone stervelingen dienen zich te houden aan strenge regels en moeten de vampieraristocratie letterlijk van vers bloed voorzien. Drie eeuwen later zit de Schaduwkoning nog steeds stevig in het zadel, maar het verzet onder de gewone mensen groeit. Wanneer Jeannes ouders en broer vermoord worden vanwege hun geheime activiteiten, zweert Jeanne wraak te nemen op de Schaduwkoning. Ze doet zich voor als vampier en wordt toegelaten tot de school op Versailles waar jonge edelen worden opgeleid voor het hof. Nu moet ze als enige sterveling zien te overleven tussen de ondoden… 

Lees HIER onze recensie van Hof van schaduw.


Hellenacht - Erik Jan Tillema

Netflix, pizza en stiekem Bacardi-cola drinken. Emma en haar vriendinnen hebben een chill avondje met de meiden, tot er opeens onverklaarbare dingen gebeuren. Het begint nog redelijk onschuldig: de lampen knipperen, er klinken geluiden. Maar al snel wordt het indringender en dreigender, helemaal als er een oude vrouw in huis verschijnt. Iemand heeft het duidelijk op Emma gemunt. Maar waarom? 

Lees HIER onze recensie van Hellenacht.


Alizeh 2: Het lot van de djinn - Tahereh Mafi

Alizeh is vastbesloten om haar volk te bevrijden en een goede koningin te zijn, maar is ze bereid daarvoor te trouwen met de koning van Tulan? Kamran voelt zich verraden en wil maar één ding: ook naar Tulan om wraak te nemen voor de moord op zijn grootvader - en hij kan alleen maar hopen dat Alizeh daar op hem wacht.

Lees HIER onze recensie van Het lot van de djinn.


I kissed Shara Wheeler - Casey McQuiston

De grootste wens van Chloe Green is om gekozen te worden om aan het einde van het schooljaar de afscheidsrede te houden. Er is één tegenstander: Shara Wheeler, de prom queen en de dochter van de directeur. Een maand voor haar afstuderen zoent Shara Chloe en dan verdwijnt ze opeens. Chloe gaat op onderzoek uit en komt erachter dat ze niet de enige is die door Shara is gezoend. Ze hebben allemaal een cryptisch briefje ontvangen en moeten hun best doen om Shara te vinden.

Lees HIER onze recensie van I kissed Shara Wheeler.


Parel en Tij - Anniek Rodenburg

Zolang ze haar verleden verzwijgt en foundation op haar kieuwen draagt, is de vijftienjarige Riv Pinksterbloem de normaalste scholier van het Kastanjelyceum. Maar wanneer mysterieuze vloedgolven Rotterdam teisteren, vreest ze dat haar geheime leven als zeemeermin in gevaar komt. Samen met haar vrienden stort ze zich in een avontuur van draken en dynastieën, terwijl een paar groene ogen toekijkt bij elke stap … 

Lees HIER onze recensie van Parel en Tij.

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen