Fictie top 6: oktober 2023

De maand oktober brengt altijd een nieuwe wind met zich mee. Het wordt kouder en sneller donker en voor sommige mensen betekent het dat er een snuifje herfstblues over hen heen komt. Wat is er beter om die herfstblues te verjagen dan met een goed boek en een lekkere kop thee op de bank te duiken?

Tijgerlelie - Marion Pauw

Wat een leuke reis met een vriendinnengroep had moeten worden, loopt uit op een drama. Lili komt haar verblijf in het hotel van haar oom in de Pyreneeën moeilijk te boven. Zeventien jaar later leeft ze een geïsoleerd bestaan als ghostwriter. Ze neemt antidepressiva om de dag door te komen en wanneer één van haar ex-vriendinnen zelfmoord pleegt wil ze actie ondernemen. Ze neemt contact op met de rest van de groep, om hen met het verleden te confronteren.

Lees hier onze recensie van Tijgerlelie.

 

 

Juice - Heleen van Royen

Claire gaat voor haar baan door het vuur, meer bepaald voor haar artiesten die ze managed. Wanneer één van haar jonge protégées het slachtoffer wordt van een juice-kanaal, bedenkt Claire een plan. Maar misschien maakt dat het alleen maar erger?

Lees hier onze recensie van Juice.

 

 

 

Falling hard for the Royal Guard - Megan Clawson

Maggie Moore wil haar liefdesleven een boost geven. Want ook al woont ze in een kasteel, de prinsen staan niet in de rij voor haar hand. Wanneer Tinder toch niet de ideale uitkomst blijkt, blijft er maar één optie over. Ze moet proberen om Royal Guard Freddie te ontdooien. Iets wat niet zo makkelijk is bij een man die getraind is om geen emotie te tonen...

Lees hier onze recensie van Falling hard for the Royal Guard

 

 

De hertogin - Wendy Holden

Wallis Simpson wordt de geliefde van prins Edward, maar ze heeft al een echtgenoot en de prins wordt verwacht snel te trouwen. Wanneer Edward koning wordt, weigert hij haar op te geven en dat zorgt ervoor dat Wallis vol in de spotlights komt te staan op een manier die heel ongunstig is voor haar. Iedereen associeert haar met het schandaal dat zich afspeelt.

De hertogin is het tweede deel in de Windsor Outsiders Trilogie.

Lees hier onze recensie van De hertogin

 

Een wijngaard op Mallorca - Carmen Bellmonte

In 1913 besluiten Antonia Delgado en haar verloofde om van Mallorca naar Cuba te verhuizen en daar de familiewijngaard opnieuw op te bouwen. Het gaat allemaal niet zo makkelijk als Antonia vooraf dacht. De hulp die ze krijgt aangeboden, vertrouwt ze niet altijd, maar misschien is het wel de enige manier om het familiebedrijf te laten overleven.

Een wijngaard op Mallorca is het eerste deel in de trilogie De Mallorca Saga.

Lees hier onze recensie van Een wijngaard op Mallorca

 

Toestanden - Tsitsi Dangarembga

De 13-jarige Tambu gaat een opleiding volgen en is daarmee de hoop van de familie om hen meer voorspoed te brengen. De druk die daarmee gepaard gaat is heel voelbaar voor het meisje en dat terwijl ze het liefst op eigen benen wil staan.

Lees hier onze recensie van Toestanden

 

Nieuwste artikelen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Young adult top 6: december 2023

  • Fictie top 6: december 2023

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

  • De affaire - Yvonne Doorduyn

Gerelateerde artikelen

  • De beste jeugdthrillers

  • Op deze manier herken je zeldzame boeken

  • Grappige boeken die je hardop laten lachen

  • Moederdag boeken top 6

  • Deze boeken moet je eens in je leven gelezen hebben

Zoek in artikelen