Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019: dit is de top 3

Wat hebben we in 2019 toch van ontzettend veel mooie Young Adult boeken mogen genieten. Wij stonden dan ook voor een ontzettend moeilijke keuze, want alleen de 12 allerbeste YA boeken van het jaar 2019 mochten meedingen naar de titel 'Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019'. Om de uiteindelijke top 3 samen te stellen hebben wij jullie hulp ingeroepen. Hier hebben jullie massaal gehoor aan gegeven en tot het eind was het ontzettend spannend.

Het duurt nog even voordat we aan jullie kunnen onthullen wie de winnaar van de 'Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019' verkiezing zal worden. Want voordat het zover is zal een vakkundige jury zich nog over de drie YA boeken buigen. In december gaan zij de boeken kritisch lezen en aan de hand van hun beoordelingen zal het allerbeste Young Adult boek van het jaar 2019 uitgekozen worden! Aan het eind van december maken wij de winnaar bekend.

Dit zijn de drie boeken die nog steeds strijden om de titel 'Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019' te bemachtigen (in willekeurige volgorde): 

Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019

Koninkrijk van as - Sarah J. Maas (Boekerij)

Vertaald door: Gerdien Beelen

Aelin is gevangengenomen door de Fae-koningin. Ze is opgesloten op een geheime locatie, zonder enige hoop op ontsnapping. Terwijl zij maandenlang martelingen ondergaat, vervolgen haar vrienden hun eigen weg – in Aelins afwezigheid is het aan hen om hun moederland te verdedigen. Maar gelukkig blijft Rowan zoeken naar zijn verloren liefde.

Aelins lot hangt af van haar kracht om zichzelf te bevrijden en te vechten in de ultieme strijd om haar leven. Sommige verbintenissen zullen sterker blijken dan ooit, andere zullen verloren gaan. Eén ding is zeker: alle mysteries rondom Aelin en haar koninkrijk zullen voor eens en altijd onthuld worden.

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019

Truth or Dance - Chinouk Thijssen (Clavis)

Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing. Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019

De Zwendelprins - Rima Orie (Moon)

Als nieuwsgierige keukenhulp is de 17-jarige Simran op de hoogte van de meest kleurrijke verhalen en de smerigste roddels die er in het paleis de ronde doen. Toch is er slechts één verhaal dat zowel haar als de rest van de bevolking van Surya in de ban houdt: de mysterieuze verdwijning van de kroonprins. Tot er, twintig jaar na zijn verdwijning, een prins uit het Noorden bij het paleis verschijnt met de belofte de kroonprins terug te vinden. Zal het deze mysterieuze prins lukken? Of heeft zijn bezoek een heel ander doel?

Lees hier de recensie.

Ook dit jaar hebben jullie weer massaal gestemd op het beste Young Adult boek van het jaar 2019. Het is op de laatste stemdag nog heel erg spannend geweest, want alle boeken lagen dicht bij elkaar. Maar helaas kunnen er maar drie de besten zijn en tussen hen zal de strijd verder gaan. 

Helaas hebben de resterende 9 boeken geen plekje weten te veroveren in de top 3. Toch zijn ook deze boeken echte aanraders om een keertje te lezen:

De verminkte koning - Leigh Bardugo (Blossom Books)

Koningin van Lucht en Duisternis - Cassandra Clare (Best of YA)

De fout - Elle Kennedy (New Adult - Volt)

Zonderling - Laini Taylor (Best of YA)

Schaduw van de Vos - Julie Kagawa (HarperCollins)

Niet te stoppen - Angie Thomas (Moon)

Een bijna eindeloze afstand - Tahereh Mafi (Blossom Books)

Wat zou Martin doen? - Nic Stone (Best of YA)

Als morgen niet bestaat - Jennifer L. Armentrout (Zomer & Keuning)

 

Lees ook: 

Chicklit.nl boek van het jaar 2019: dit is de top 3

Chicklit van het jaar 2019: dit is de top 3

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Matilda

  • Een hemel vol sterren - Dani Atkins

  • Deze films en series verschijnen in februari op Netflix

  • Hoe je in één klap 101 miljoen volgers verliest - Frederick Deloddere

  • Jacht om Middernacht - Benjamin Read & Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen