Deze acteurs werden tijdens de opnames vervangen

Het is je vast wel eens overkomen: je zit een serie te bingen en ineens ziet een bepaald karakter er wel héél anders uit! Na een snelle zoekactie op Google kom je er dan achter dat de betreffende acteur vervangen is door een nieuwe acteur, waardoor het karakter er ineens anders uitziet. Dit is al in veel series gebeurd. Soms had een acteur geen tijd meer of waren er meningsverschillen met de makers van de serie waardoor een acteur ineens de serie moest verlaten. Welke acteurs zijn er allemaal tijdens de opnames vervangen? Wij gingen op onderzoek uit.

Penny - The Big Bang Theory

Je zal misschien denken huh? Penny is toch nooit veranderd? Dit klopt aan de ene kant wel en aan de andere kant niet. De actrice die de rol van Penny speelde, Kaley Cuoco, was inderdaad vanaf de eerste aflevering te zien en bleef tot aan de laatste aflevering in de serie. Maar er bestaat ook een niet uitgezonden pilot aflevering van The Big Bang Theory en daarin speelde een hele andere actrice de vrouwelijke hoofdrol! De actrice Amanda Walsh (Lost Girl) speelde namelijk in de niet uitgezonden pilot aflevering de rol van Katie, het buurmeisje van Leonard en Sheldon. De serie werd na deze eerste pilot niet opgepikt en de makers besloten de rol van Katie te vervangen voor Penny. Kaley Cuoco had al auditie gedaan voor Katie/Penny, maar de makers vonden haar te jong. Toen ze een jaar na de eerste pilot aflevering nog een poging waagden werd Kaley Cuoco opnieuw gevraagd om auditie te doen en toen kreeg ze wél de rol van Penny.  

Bron: Warner Bros Television

Laurie - That '70s Show

Lisa Robin Kelly speelde voor een groot deel van de serie de rol van Laurie, het zusje van Eric, in That '70s Show. Ze was in de eerste drie seizoenen te zien, maar na seizoen 3 werd het karakter eigenlijk uit de serie geschreven door haar naar een schoonheidsschool te sturen. In seizoen 5 keerde Lisa Robin Kelly nog even terug, maar in seizoen zes werd het karakter gespeeld door Christina Moore. In 2012 vertelde Lisa Robin Kelly in een interview met ABC News dat ze de serie verliet vanwege haar overmatige drankgebruik nadat ze haar baby verloor. Lisa Robin Kelly is in 2013 helaas op 43-jarige leeftijd overleden aan een overdosis drugs.

Bron: 20th Century Fox Television

Brenda - Beverly Hills, 90210

Wij waren vroeger fan van de serie Beverly Hills, 90210! Tijdens het kijken van de serie is ons wel iets opgevallen. Na het vierde seizoen was Brenda ineens verdwenen! In de serie werd de rol vertolkt door de actrice Shannen Doherty. Naar verluidt wilde het productie team niet meer met haar werken vanwege haar houding naar de rest van de cast en crew toe. Volgens de website Entertainment Weekly liet ze ook nog eens haar haar afknippen terwijl ze midden in de opnames van een aflevering zaten. Dat was voor de productie de laatste druppel. Shannen Doherty werd ontslagen en in haar plaats kwam het karakter Valerie Malone. Het karakter van Brenda werd dus niet door een nieuwe actrice gespeeld, maar de makers besloten om het karakter Valerie te introduceren.

Bron: 90210 Productions

Reggie Mantle - Riverdale

Ross Butler speelde in het eerste seizoen de rol van Reggie Mantle in Riverdale. In het tweede seizoen wilden de makers van de serie Reggie een grotere rol geven. Echter speelde Ross Butler toen ook in de serie 13 reasons Why (hij vertolkte daarin de rol van Zach), waardoor hij niet terug kon komen voor het tweede seizoen van Riverdale. Vervolgens werd Charles Melton gecast voor de rol van Reggie.

Bron: Warner Bros. Television

Charlie Harper - Two and a Half Men

8 jaar lang speelde Charlie Sheen de rol van Charlie Harper in de populaire sitcom Two and a Half Men. Maar in 2011 werd de acteur ontslagen uit de serie vanwege zijn slechte gedrag op de set (en ook daarbuiten). Zo gebruikte hij toen veel drugs en maakte hij in interviews denigrerende opmerkingen over de serie. Charlie Harper werd daarom uit de serie geschreven en daarvoor in de plaats werd het karakter Walden Schmidt geïntroduceerd, gespeeld door Ashton Kutcher. Na het vertrek van Charlie Sheen liep de serie nog 4 jaar door.

Bron: Warner Bros. Television

Carol - Friends

In de tweede aflevering van het eerste seizoen van Friends maken we kennis met Carol, de ex-vrouw van Ross. In deze aflevering speelde Anita Barone de rol van Carol. Na deze ene aflevering werd ze vervangen door Jane Sibbett die in de rest van de serie te zien was als Carol. Anita Barone had naar verluidt eigenlijk auditie gedaan voor een van de hoofdrollen in Friends, maar kreeg de rol van Carol aangeboden. Uiteindelijk besloot de actrice om na 1 aflevering toch te stoppen met de rol van Carol, omdat ze graag een meer fulltime rol zou willen spelen.

Bron: Warner Bros. Television

Daario Naharis - Game of Thrones

In Game of Thrones zijn er meerdere acteurs gedurende de serie vervangen. Echter is de vervanging van de rol van Daario Naharis misschien wel het meest opvallend. Het hele uiterlijk van het karakter is namelijk aangepast! Aan het eind van seizoen drie maken we kennis met Daario Naharis, gespeeld door Ed Skrein. Het karakter heeft lang haar en een opvallend uiterlijk. In seizoen 4 wordt dezelfde rol gespeeld door "onze" Michiel Huisman. Het karakter heeft nu ineens kort, donker haar. Ed Skrein heeft zelf besloten om niet terug te keren in het vierde seizoen. Hij wilde namelijk een filmcarrière opbouwen en had een rol te pakken gekregen in de film The Transporter: Refueled

Bron: HBO

James Kent - True Blood

In seizoen 6 van True Blood werd het karakter James Kent geïntroduceerd dat gespeeld werd door Luke Grimes. Na 1 seizoen verliet de acteur echter de serie en in seizoen 7 speelde Nathan Parsons de rol van James. HBO heeft in een verklaring gezegd dat de acteur de serie verliet vanwege 'creatieve verschillen over het karakter'. BuzzFeed kwam echter te weten dat Luke Grimes de serie verliet omdat hij geen homoseksueel karakter wilde spelen. De makers van de serie waren vastbesloten om de geaardheid van James niet te veranderen en daarom verliet Luke Grimes de serie.

Bron: HBO

Vivian Banks - The Fresh Prince of Bel-Air

In de eerste drie seizoenen was Janet Hubert te zien als Aunt Viv in de populaire sitcom The Fresh Prince of Bel-Air. Vanaf het vierde seizoen vertolkte Daphne Reid de rol van Aunt Viv. Volgens bronnen konden Will Smith en Janet Hubert niet met elkaar overweg. Zo zei Will Smith in 1993 het volgende in een radiointerview over Janet Hubert: "Ik kan je vertellen dat Janet Hubert wilde dat het 'The Aunt Viv of Bel-Air Show' zou gaan worden. Ik weet dat ze hier wat over in de pers gaat zeggen {...}. Ze is nu boos, maar ze is altijd al boos geweest." Volgens Janet Hubert heeft Will Smith gevraagd of ze ontslagen kon worden van de serie en volgens de actrice heeft dat haar carrière om zeep geholpen.

Bron: NBC Productions

Capheus "Van Damme" Onyango - Sense8

In het eerste seizoen van Sense8 werd de rol van Capheus vertolkt door Aml Ameen, maar in seizoen 2 nam Toby Onwumere de rol van hem over. Ameen besloot de serie te verlaten vanwege 'creatieve verschillen'. Volgens bronnen kon Ameen het niet goed vinden met Lana Wachowski, een van de makers van de serie. Tijdens het doornemen van het script van het tweede seizoen botsten de twee met elkaar en sindsdien ging hun relatie alleen maar bergafwaarts. De acteur heeft zelfs een aantal afleveringen van seizoen 2 opgenomen, maar uiteindelijk bleef de relatie tussen hem en Lana Wachowski erg slecht waardoor hij besloot om de serie te verlaten. 

Bron: Anarchos Productions, Netflix

 

Bron: Brightside, The Insider, The Hollywood Reporter, Screenrant, BuzzFeed.

Lees ook: Deze acteurs worden vaak samen gecast

Nieuwste artikelen

  • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

  • Argylle - Elly Conway

  • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

  • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

  • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

  • 10 real life schandalen waardoor acteurs uit series werden ontslagen

Zoek in artikelen