The 100 feiten die je nog niet wist

Pas op! Dit artikel bevat spoilers voor The 100

De geweldige serie The 100 heeft in totaal zeven seizoenen en precies 100 afleveringen gekregen. Wij kunnen geen genoeg van deze geweldige serie krijgen! We hebben de seizoenen ondertussen al zo vaak gezien dat we sommige scènes bijna mee kunnen praten. Om nóg meer over de serie te weten te komen, hebben we de leukste, gekste, meest bijzondere The 100 feiten voor jullie opgezocht! Lees snel verder. 

1. Game of Thrones

In The 100 spreken de Grounders een aparte taal genaamd Trigedasleng. Deze taal is gemaakt door dezelfde persoon die de Dothraki taal voor Game of Thrones heeft gecreëerd!

2. Verschillen met het boek

De tv-serie van The 100 verschilt veel met de boeken. Dit komt onder andere doordat de serie al gemaakt werd, voordat het eerste boek was uitgebracht! Zo komen er in de serie personages voor die niet bestaan in de boeken. Finn, Raven, Jasper, Murphy, Monty en Lexa bestaan allemaal niet in de boeken. Daarnaast is het karakter Wells Jaha, de zoon van Thelonious Jaha, in de boeken juist een van de hoofdpersonen én is hij de halfbroer van Bellamy! In de serie werd hij echter al na een aantal afleveringen vermoord...

The 100 feiten              The 100 feiten              The 100 feiten              The 100 feiten              The 100 feiten              The 100 feitenBron: Warner Bros. Television

3. Jasper zou in de eerste aflevering doodgaan

Dat lees je goed. Jasper zou eigenlijk maar een kleine rol spelen en aan het eind van de eerste aflevering doodgaan. De producers van de serie vonden zijn karakter echter geweldig en besloten hem in de serie te houden. Helaas moesten we in seizoen 4 toch afscheid nemen van dit karakter.

4. Raven zou in het eerste seizoen doodgaan

Raven zou eigenlijk in het eerste seizoen doodgaan en haar karakter was vooral geschreven vanwege de relatie tussen Clarke en Finn. Echter waren zowel de kijkers als de makers van haar onder de indruk en besloten ze Raven vanaf seizoen 2 een vaste rol te geven. 

The 100 feiten              The 100 feiten              The 100 feitenBron: Warner Bros. Television

5. Raven als moeder?

Naast dat we nu weten dat Raven eigenlijk maar een kleine rol zou hebben in de serie, hadden de makers eerst een heel ander soort rol voor haar in gedachten. Raven was namelijk in een eerder script de moeder van Finn! Later besloten de makers haar meer als het karakter Glass uit de boeken te maken en is het karakter Raven ontstaan zoals we haar nu kennen.

6. Bellarke

In de serie is het nog maar de vraag of Bellamy en Clarke bij elkaar zullen komen, ondanks dat veel fans dat wel zouden willen zien. In het echt is er in ieder geval wel een romance ontstaan tussen de acteurs! Eliza Jane Taylor (Clarke) en Bob Morley (Bellamy) zijn namelijk in 2019 met elkaar getrouwd! De twee hebben hun relatie lange tijd stil gehouden, dus veel fans waren erg verrast toen de twee aankondigden dat ze getrouwd waren.

The 100 feitenBron: Warner Bros. Television

7. De leeftijd van Octavia

In de boeken is Octavia pas 14 jaar oud, maar aan het begin van de serie is ze ongeveer 18 jaar. Marie Avgeropoulos speelt de rol van Octavia geweldig en ook qua uiterlijk kan de actrice goed doorgaan voor een tiener. Toen Marie Avgeropoulos gecast werd voor de rol van Octavia, was de actrice echter al 28 jaar! Octavia is de jongste van de karakters, maar Marie Avgeropoulos is juist een van de oudste actrices in de serie. Wil je meer lezen over Marie Avgeropoulos? Wij mochten haar interviewen. Lees het gehele interview hier.

8. Steve Talley (Wick) is ontslagen vanwege beledigende tweets

In het tweede seizoen van The 100 zagen we langzaamaan een romance opbloeien tussen de karakters Raven en Wick. Maar na het tweede seizoen leek Wick spoorloos verdwenen te zijn! Steve Talley, de acteur die de rol van Wick speelde, is naar verluidt ontslagen van zijn rol. Dit is nooit officieel bevestigd, maar er was een niet geverifieerd Twitter account waarop onder andere rascistische grappen werden gemaakt. Aanezien Lindsey Morgan (Raven), Kim Shumway (een van de producers) en Jason Rothenberg (de maker van de serie) allemaal naar dat Twitter account hebben getweet én het account volgden, is het goed mogelijk dat het echt het Twitter account van Steve Talley was.

The 100 feitenBron: Warner Bros. Television

9. Familie

De rol van Niylah wordt gespeeld door Jessica Harmon. In het echt is zij de oudere zus van Richard Harmon die de rol van John Murphy speelt.

10. Kane is Octavia's vader?

In het originele script zou er onthuld worden dat Kane eigenlijk Octavia's biologische vader is. Echter werd deze verhaallijn al snel geschrapt.

11. Lincoln's dood

In het derde seizoen van The 100 moesten de fans helaas afscheid nemen van Lincoln. Lincoln werd niet zomaar uit de serie geschreven. Ricky Whittle, die de rol van Lincoln speelde, had namelijk een vete met de maker van de serie Jason Rothenberg. Ricky Whittle beschreef Rotherberg als een pestkop die vaak zijn tekst en schermtijd inkortte zonder een goede verklaring. Volgens Whittle beantwoordde Rothenberg zijn telefoontjes en berichtjes niet om de kwestie te bespreken. Uiteindelijk besloot Whittle om een formeel verzoek bij zijn agenten in te dienen om eerder uit de serie te worden geschreven, zodat hij ontheven werd van het contract en andere projecten kon gaan doen. Rothenberg ging hiermee akkoord en zo werd Lincoln uiteindelijk eerder uit de serie geschreven.

The 100 feitenBron: Warner Bros. Television

 

Bron: IMDB, Screenrant

Lees ook: De meest heftige momenten uit The 100

Nieuwste artikelen

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • De beste Young Adult sprookjes

 • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

 • Netflix codes

 • De leukste vrouwen series op Netflix

Zoek in artikelen