Films en series waarin de leeftijden van personages totaal niet kloppen

Soms kijk je een film of serie en terwijl je aan het kijken bent heb je al het idee dat er iets niet helemaal klopt. Soms kan je je vinger er niet opleggen, totdat er ineens een lampje gaat branden: er klopt niks van de leeftijden! Af en toe vergeet een film of serie nog wel eens dat de continu√Įteit met de leeftijd van een karakter niet klopt. Zo lijken sommige karakters nooit ouder te worden of hebben ze een rekenfoutje gemaakt. Lees snel verder om te ontdekken in welke films en series de leeftijden van de personages totaal niet kloppen!

Peter Pan

In Peter Pan is Wendy ongeveer 12 jaar oud in de eerste film. Hier is verder niks geks aan, maar in de tweede film lijken ze de leeftijd van Wendy een beetje vergeten te zijn. Peter Pan: Return to Neverland vindt plaats in 1993 toen net de Tweede Wereldoorlog was uitgebroken. Als Wendy 12 is in de eerste film, dan zou ze ergens in de 50 moeten zijn in de tweede film. Echter ziet Wendy eruit alsof ze pas in de dertig is en haar kinderen zijn jonger dan 10 jaar. 

Bron: Walt Disney Productions

Harry Potter

In Harry Potter and the Halfblood Prince zien we een herinnering van Perkamentus toen hij in 1937 een bezoek bracht aan het weeshuis waar Marten Vilijn verbleef. Echter, zagen we Jude Law in de tweede Fantastic Beasts films als een jonge Perkamentus. Deze film speelt zich af in 1927, tien jaar voordat Perkamentus Marten Vilijn bezoekt. Toch lijkt hij in die tien jaar tijd jaren ouder te zijn geworden. 

The Vampire Diaries

Nadat de tweeling van Jo en Alaric was geboren, maakte The Vampire Diaries een tijdssprong van drie jaar. En hoewel de tweeling ondertussen natuurlijk ook drie jaar ouder is geworden, zien ze er niet uit als drie jaar. De tweeling lijkt op zijn minst zes jaar oud te zijn na de tijdssprong.

Bron: Warner Bros. Television

Friends

In Friends lijken de leeftijden van Rachel en Joey niet helemaal te kloppen. In seizoen 7 viert Rachel haar dertigste verjaardag en het is duidelijk dat zij als laatste van de vriendengroep dertig wordt. Echter, werd er eerder in de serie aangegeven dat Joey de jongste van de groep is. Hij was in seizoen 1 namelijk 25, maar in seizoen 2 was hij opeens 3 jaar ouder! Er werd toen gezegd dat hij 28 was. In seizoen 7 is Joey echter pas 31, terwijl hij dan eigenlijk 33 had moeten zijn...

Bron: Warner Bros. Television

Beauty and the Beast

In Beauty and the Beast zegt Lumi√®re dat ze al tien jaar lang objecten zijn. In de proloog van de film wordt duidelijk dat de roos zal bloeien tot de 21ste verjaardag van de prins. Als Lumi√®re al tien jaar lang betovert is en de roos bloeit tot de prins zijn 21ste verjaardag, dan betekent het dus dat de prins 11 jaar oud was toen hij werd vervloekt! Op het schilderij waarop we de prins zien afgebeeld voor de vloek lijkt hij echter geen 11 jaar. In de film Beauty and the Beast: Enchanted Christmas zien we dat de prins als kind werd vervloekt, waardoor hij dus opgroeide terwijl hij een beest was en de rest van het personeel was veranderd in objecten. Maar Chip was veranderd in een theekopje toen hij zeven jaar oud was. Aan het eind van de film, als ze allemaal weer hun menselijke gedaante terughebben, is chip niet ouder geworden. Waarom is hij niet opgegroeid, net als de prins?

Bron: Walt Disney Pictures

Emily in Paris

Lily Collins liet in een interview weten dat ze dacht dat haar personage Emily 22 jaar oud is. Maar dit kan eigenlijk niet kloppen. Dit zou namelijk betekenen dat Emily een master in marketing heeft op 22-jarige leeftijd. Dit is een opleiding die ongeveer 5 jaar duurt. Daarnaast heeft ze een baan aangeboden gekregen als senior brand manager. Om brand manager te worden heb je zo'n 3-5 jaar werkervaring nodig. Als senior brand manager waarschijnlijk nog meer. Met deze ervaring √©n haar studie kan Emily dus nooit pas 22 zijn. Lily Collins stelde de leeftijd later bij naar 24 jaar, maar zelfs dan is ze erg jong om al deze ervaring al te hebben. 

Bron: MTV Studios, Netflix

Revenge

In de serie Revenge krijgt de 9-jarige hoofdpersoon Emily een Golden Retriever genaamd Sam. Hier is niks geks mee, maar 17 jaar later leeft Sam nog steeds én hij ziet er niet uit als een 17-jarige hond. Normaal gesproken worden Golden Retrievers tussen de 11 en 13 jaar oud, waardoor het dus vrij opmerkelijk is dat Sam na 17 jaar nog leeft.

Bron: ABC Signature

Star Wars

In Star Wars lijkt het leeftijdsverschil van Obi-Wan Kenobi in de derde en vierde film niet helemaal te kloppen. In Star Wars: Episode IV - A New Hope is Luke 19 jaar oud. In de derde film zagen we dat Obi-Wan Kenobi bij de bevalling aanwezig was. Ewan McGregor, die de rol van Obi-Wan Kenobi speelde in de eerste drie films was toen 34 jaar oud. Zijn karakter was toen 38 jaar oud. In de vierde film zou Obi-Wan Kenobi dus 57 jaar zijn geweest. Echter, wanneer we Obi-Wan zien oogt hij veel ouder dan de kleine 20 jaar die verstreken is. 

Bron: Lucasfilm

Les Misérables

In Les Mis√©rables is Cosette slechts een klein meisje als Jean Valjean haar redt in 1823. Negen jaar later zien we Cosette opnieuw terug, waarbij duidelijk te zien is dat ze is opgegroeid tot een volwassen vrouw. Als je echter kijkt naar de tijdlijn dan zou Cosette een tiener moeten zijn, maar ze ziet eruit alsof ze al ergens in de twintig is. Dit kan kloppen want Amanda Seyfriend, de actrice die de rol van Cosette speelt, was tijdens de opnames 27. 

Bron: Universal Pictures

Forrest Gump

Forrest Gump lijkt gedurende de film niet ouder te worden! Tijdens de film verstrijkt er 20 jaar, maar Forrest Gump lijkt nergens ouder te worden. We zien de moeder van Forrest Gump en Jenny wel ouder worden. Door middel van make-up zijn deze personages wel steeds iets ouder gemaakt. Hierdoor valt het nog meer op dat Forrest niet ouder lijkt te worden. 

Bron: Paramount Pictures

 

Lees ook: Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

Nieuwste artikelen

  • De terugkeer van de tovenares - Chris Colfer

  • Een zee van tijd - Eva Nagelkerke

  • Recensie: Jurassic World: Dominion

  • Maxton Hall College - Mona Kasten

  • Kruiden kweken koken - Kruiden Claus en Michiel van Colenberghe

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Er komt een nieuwe, √©chte Harry Potter-film!

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Zoek in artikelen