Film vragen aan de redactie

Naast het lezen van boeken hebben wij op de redactie ook nog een andere passie en dat is het kijken van films. Van animatie tot horror tot romantiek, we kijken het bijna allemaal. Natuurlijk vinden we niet alle films even goed en in dit artikel beantwoorden wij dan ook een aantal vragen over onze favoriete films!

 

Andrea Koolen

Favoriete fantasy film?

Dan blijf ik toch bij de klassieker namelijk Lord of the Rings. Maar een andere favoriet is een onbekendere fantasy namelijk een miniserie genaamd The 10th Kingdom. Het is jeugdsentiment maar ook gewoon een onwijs leuke film.

Grappigste komedie?

Bijna alle komedie films met Jim Carrey vind ik erg leuk zoals The Mask en Liar Liar.

Beste bovennatuurlijke film?

De oude Ghostbuster films!

Leukste kinderfilm?

Harry Potter natuurlijk en eigenlijk alle Disneyfilms. Alles aan Disney is natuurlijk geweldig.

film vragen aan de redactieBron: Warner Bros.

Welke film laat je altijd huilen?

Ik ben niet een grote huiler bij films. Maar ik moet vaker huilen bij films die heel mooi zijn zoals The Notebook.

Engste horrorfilm?

Ik kijk geen horrorfilms. Ik kan daar heel slecht tegen. Maar als ik dan iets wel leuk vind zijn het films over spookhuizen zoals The Haunted Mansion of Rose Red.

Beste avonturenfilm?

Indiana Jones is mijn absolute favoriet. Die films heb ik al zo vaak gezien. Harrison Ford als Indiana blijft ook een erg leuke man om naar te kijken.

Leukste romantische film?

Ik ben echt iemand die houdt van de oude romantische films met Sophia Loren, Grace Kelly of Audrey Hepburn. En ik ben ook fan van de 90's romantische films zoals Pretty Woman en You've Got Mail.

Mooiste kostuumfilm?

Eén van mijn favoriete films ooit is toch wel Pride and Prejudice en dan natuurlijk de BBC versie uit 1995.

film vragen aan de redactieBron: BBC

 

Chantal

Favoriete fantasy film?

Ik vind alle films van Pirates of the Caribbean erg leuk, maar als ik een favoriet moest kiezen dan is dat toch wel deel één: The Curse of the Black Pearl. Deze film kan ik bijna helemaal dromen, zo vaak heb ik hem al gezien!

Grappigste komedie?

Dirty Grandpa is één van mijn favorieten. Bij deze film heb ik regelmatig in een deuk gelegen om Zac Efron en Robert De Niro. Heerlijk duo!

Beste bovennatuurlijke film?

Thir13en Ghosts, dit is best wel al een oude film, maar het is één van de eerste films over geesten die ik heb gezien en ik vind hem nog steeds erg goed en spannend. 

Leukste kinderfilm?

Vroeger was ik gek op de Zwanenprinses, dus dat is voor mij heerlijk jeugdsentiment. Maar nu is mijn favoriete kinderfilm Frozen!

film vragen aan de redactieBron: Disney

Engste horrorfilm?

Ik kijk heel veel horrorfilms en meestal vind ik ze niet eens heel erg eng. Maar een horrorfilm waarbij ik echt op het puntje van mijn stoel zat was Insidious.

Leukste superhelden film?

Dit vind ik echt een hele moeilijke vraag. Ik kijk echt alle superhelden films, van DC tot Marvel. Op dit moment ga ik voor Guardians of the Galaxy vol. 2. Naast dat er lekker veel actie in zit en het zich in de ruimte afspeelt, heb ik ontzettend moeten lachen om de dansende (kleine) Groot.

Leukste romantische film?

Heel cliché, maar dat is natuurlijk The Notebook.

Beste spannende film?

Dat is Bone Collector. Dit is een thriller waarin Angelina Jolie en Denzel Washington de hoofdrollen vertolken. In een race tegen de klok gaan ze op zoek naar een moordenaar, het is nog maar de vraag of ze die op tijd zullen vinden.

Beste avonturenfilm?

Dat is sowieso Jumanji uit 1995, die film heb ik echt al heel vaak gekeken! Ook Jumanji: Welcome to the Jungle vond ik een erg vermakelijke film!

film vragen aan de redactieBron:  TriStar Pictures

 

Melissa

Beste actiefilm?

Ik ben zelf gek op actiefilms uit de jaren tachtig en negentig. Die hard, Lethal Weapon, Rocky en Rambo zijn een paar favorieten. Een van de recente actiefilms die ik geweldig vond was Kingsman: The secret service.

Favoriete sci-fi film?

Star wars

Beste animatiefilm?

Ik hou van bijna alle animatiefilms. Ik heb alle Disneyfilms verslonden, maar ook animatiefilms van studio's als Dreamworks ben ik gek op. Een favoriet kiezen is dan ook moeilijk, daarom ga ik er voor twee. Mijn favoriete Disney film is Rapunzel en mijn favoriete Dreamworks film is How to train your dragon.  

Welke film is slecht maar blijf je leuk vinden?

Mijn echte 'guilty pleasure' film is White Chicks. Eigenlijk is hij heel slecht, maar stiekem vind ik die film fantastisch! Ik heb hem zeker al bijna 10 keer gezien en hij blijft leuk. 

film vragen aan de redactieBron: Wayan Bros Entertainment

Beste bovennatuurlijke film?

Tellen aliens ook als bovennatuurlijk? Dan zou ik zeker gaan voor de film Avatar van James Cameron. Wat een prachtige film is dat!

Welke film laat je altijd huilen?

Ik huil eigenlijk best vaak bij films, vooral bij animatiefilms hou ik het niet snel droog. Zo zijn Up en Inside out wel films waar ik keer op keer om kan huilen. 

Engste horrorfilm?

Ik ben zelf niet zo'n held met horrorfilms, maar eentje die ik gezien heb en die ik erg goed vond was Sinister. 

Leukste romantische film?

Ik kijk niet veel echt puur romantische films, maar ik kijk wel graag romantische komedies. Ik hou van Miss Congeniality. Dat is zo'n heerlijke grappige film. Ik hou ook ontzettend van de humor van Sandra Bullock, ik vind al haar films eigenlijk leuk. Maar de nieuwe film To all the boys I've loved before is nu ook wel een favoriet van mij.

Beste avonturenfilm?

The Hobbit! The Hobbit is misschien niet zo goed als zijn voorganger Lord of the Rings, maar desalniettemin heb ik zeker genoten van deze trilogie. 

film vragen aan de redactieBron: New Line Cinema

Wat is jouw favoriete film?

Lees ook: De leukste Fantasy Young Adult films gebaseerd op het boek

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • 18 x de leukste filmseries

Zoek in artikelen