Deze fantasy films komen in 2019 uit

In 2018 hebben we weer van een aantal prachtige fantasy films mogen genieten, zoals The Nutcracker and the four realms en Fantastic Beasts: The crimes of Grindelwald. Gelukkig komen er in 2019 ook weer een aantal fantasyfilms uit. Wij hebben voor jullie uitgezocht welke dat allemaal zijn!

fantasy films    fantasy films    fantasy films    fantasy films    fantasy films

Alita Battle angel 14-02

Alita: Battle Angel speelt zich af in de 26e eeuw. Het verhaal gaat over Alita, gespeeld door de Amerikaanse actrice Rosa Salazar. Ze is een vrouwelijke cyborg die haar geheugen is verloren en voor 'dood' wordt aangetroffen op een vuilnisbelt. De herboren Alita kan zich alleen nog haar uitgebreide martial arts-training herinneren, maar moet ook dienst doen als een krijger die beruchte criminelen uitschakelt.

fantasy films    fantasy films    fantasy films    fantasy films    fantasy films

Captain Marvel 06-03

De film volgt Carol Danvers als ze ontdekt dat ze bovennatuurlijke krachten heeft en er een galactische oorlog tussen twee buitenaardse rassen (de Kree en de Skrull) naar de aarde komt.

fantasy films    fantasy films    fantasy films    fantasy films

Dumbo 27-03

Circus-eigenaar Max Medici vraagt voormalige ster Holt Farrier en zijn kinderen Milly en Joe om te zorgen voor een pasgeboren olifant, wiens oversized oren hem een lachertje maken in een al worstelend circus. Maar wanneer ze ontdekken dat Dumbo kan vliegen, maakt het circus een ongelooflijke comeback, wat al snel ondernemer V.A. Vandevere ten ore komt, die vervolgens de bijzondere olifant rekruteert voor zijn nieuwste, groter dan levensgrote entertainment onderneming, Dreamland. Dumbo zweeft naar nieuwe hoogten naast de charmante en spectaculaire lucht acrobaat, Colette Marchant, tot Holt ontdekt dat Dreamland vol zit met duistere geheimen.

Shazam! 4-04

Iedereen is vanbinnen een superheld, soms heb je alleen wat magie nodig. In Billy Batons geval moet hij het woord Shazam! schreeuwen. Hierdoor kan de 14-jarige Billy veranderen in een volwassen superheld genaamd Shazam.

Hellboy - 11-04

Hellboy zit gevangen tussen twee werelden: de wereld van de mensen en de bovennatuurlijke wereld. Hij moet het opnemen tegen een eeuwenoude tovenares die wraak wil nemen. 

The kid who would be king 17-04

The Kid Who Would Be King speelt zich af in het heden en gaat over de jongen Alex. Hij wordt erg gepest op school en het meisje waar hij verliefd op is, vindt hem maar niks. Dit alles verandert als Alex op een bouwplaats het magische zwaard Excalibur vindt. Dit zwaard brengt helaas niet alleen maar leuke dingen, de kwaadaardige tovenares Morgana ontwaakt namelijk ook. Om te voorkomen dat zij de wereld gaat vernietigen, moet Alex zijn krachten bundelen met zijn vrienden en vijanden.

Avengers Endgame 24-04

De strijd tegen Thanos gaat verder nadat hij de helft van de wereldbevolking heeft uitgeroeid.

Aladdin 24-05

Aladdin is een straatschoffie die steelt om te overleven en verliefd is op prinses Jasmine, de dochter van de Sultan. Vervolgens vindt hij een magische lamp, waaruit een Geest verschijnt die in staat is wensen te vervullen. Met hulp van deze Geest probeert Aladdin vervolgens het hart van de Jasmine te veroveren.

Men in Black: International

De Men in Black hebben de aarde altijd beschermd tegen de slechterikken uit de ruimte. In Men in Black: International moeten ze hun grootste vijand tot nu toe verslaan: een mol binnen de organisatie van de Men in Black. 

The Lion King 17-07

Simba is een leeuwenwelp die niet kan wachten om zelf koning te worden. Terwijl Simba geniet van een onbezorgde jeugd in zijn vaders koninkrijk, smeedt zijn oom Scar samen met een groep hyena’s snode plannen. Hij wil zowel Mufasa als Simba uit de weg ruimen en zo zelf de macht grijpen. Hij weet Mufasa te doden, maar Simba weet te ontsnappen. Helemaal alleen in de woestijn moet Simba zien te overleven, maar al snel komt hij het stokstaartje Timon en zijn vriend Pumbaa het wrattenzwijn tegen. Samen gaan ze een zorgenloos leven tegemoet, ofwel ‘’Hakuna Matata’’.

Frozen 2 27-11

Elsa, Anna, Kristoff en Olaf trekken diep het bos in om de waarheid te achterhalen van een eeuwenoud mysterie van hun koningkrijk.

Jumanji: The Next Level 19-12

De hoofdpersonen uit de eerste film keren weer terug naar de wereld van Jumanji om hun vermiste vriend Spencer te redden. 

Welke fantasy film ga jij dit jaar kijken?

Lees ook: Deze fantasy boeken komen er in 2019 uit

Nieuwste artikelen

 • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

 • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

 • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

 • De regel van drie - Sam Ripley

 • Onderstroom - Linda Jansma

Gerelateerde artikelen

 • 12 erotische fantasy boeken series

 • De langste fantasy boeken series

 • De beste cosy fantasy boeken

 • De verschillende fantasy genres

 • Recensie: De helse creaties - de ijzeren engel

Zoek in artikelen