• Home
  • Nieuws
  • Dit weten we tot nu toe over de Downton Abbey film

Dit weten we tot nu toe over de Downton Abbey film

In 2015 moesten we afscheid nemen van de geliefde personages uit de populaire serie Downton Abbey. Gelukkig was dit niet voor lang! Afgelopen juli is er bekend gemaakt dat er een Downton Abbey film zal komen mét een groot deel van de originele cast. Nu zijn we bijna twee maanden verder en deze week zullen de eerste opnames voor de film van start gaan. Wij zijn voor jullie op onderzoek uit gegaan en dit is wat we tot nu toe weten over de film.

Originele én nieuwe cast

Een groot deel van de originele cast zal te zien zijn in de Downton Abbey film waaronder Maggie Smith. De schrijver en producer Julian Fellows heeft aangegeven dat de grootste uitdaging voor het maken van de film was om de cast weer bij elkaar te krijgen omdat iedereen nu met zijn eigen projecten bezig is. Een hoofdrolspeler zal in ieder geval niet terugkeren. Lily James die de rol van Lady Rose MacClare speelde zal niet terugkeren op het witte doek. Zelf zegt ze erover: “Mijn karakter Rose is verhuisd naar New York, dus het zou niet logisch zijn om haar terug te brengen voor de film. Ik had graag een scène opgenomen, maar helaas is er geen ruimte voor Rose. Ik ben wel heel enthousiast over de film en ik zal op de eerste rij zitten.”

Bron: Carnival Film & Television

Naast oude bekende zijn er ook een aantal nieuwe acteurs bekend gemaakt voor de film. Onder andere zullen Geraldine James (Anne with an E), Simon Jones (The Hitchhikers Guide to the Galaxy), David Haig (Killing Eve), Tuppence Middleton (Sense8), Kate Phillips (The Crown) en Stephen Campbell Moore (History Boys) te zien zijn in de film. Ook Harry Potter actrice Imelda Staunton is toegevoegd aan de cast. Zij speelde de rol van Dolores Umbridge in Harry Potter. Een leuk weetje is dat Imelda Staunton in het echt getrouwd is met Jim Carter. Hij vertolkt de rol van Charles Carson in Downton Abbey.

Plot

Over het plot van de film is nog niks bekend gemaakt. De finale aflevering van de serie speelde zich af in 1925. Volgens Vanity fair heeft Julian Fellows aangegeven dat hij in 2002 al een film heeft gemaakt over de tijdsperiode van de jaren ’30 van de vorige eeuw en dat hij hier niet snel naar zou terugkeren. Dit zou betekenen dat de film ongeveer plaats zal vinden tussen 1926 en 1930. Maar alles kan nog gebeuren en de tijd zal ons leren wat het plot van de film zal worden.

Bron: Carnival Film & Television

Deze week zijn de opnames van start gegaan. Helaas is er nog geen releasedatum bekendgemaakt.

Wat vind jij van een downton abbey film?

Bron: vanity fair, movieweb, cosmopolitan, Cinemablend.

Lees ook: De beste huidige kostuumdrama series

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Er komt mogelijk een Downton Abbey film!

  • Het filmen van de Downton Abbey film begint waarschijnlijk aan het einde van dit jaar!

  • Recensie: Downton Abbey seizoen 5

  • Downton Abbey trailer laatste seizoen

  • Schokkende gebeurtenis in Downton Abbey

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen