• Home
 • Nieuws
 • De laatste aflevering van The 100 seizoen 7 verklaart een groot mysterie

De laatste aflevering van The 100 seizoen 7 verklaart een groot mysterie

Eindelijk is het allerlaatste seizoen van The 100 van start gegaan. Nog eventjes en dan weten we hoe de serie eindigt. Gelukkig is er ook goed nieuws voor de fans, want er is namelijk een The 100 prequel aangekondigd! In Nederland is nu alweer de tweede aflevering van het laatste seizoen uitgebracht en hierin werd een deel van het mysterie onthuld. We hebben namelijk meer informatie gekregen over de anomalie!

Bron: Warner Bros., CBS Television Studios

Wat is er gebeurd in de tweede aflevering?

In seizoen 6 werd de anomalie al geïntroduceerd en we zagen dat zowel Diyoza als Octavia erin terechtkwamen. In de meest recente aflevering zien we wat er is gebeurd toen zij zich in die anomalie bevonden. Octavia ging vlak na Diyoza de anomalie in, maar het blijkt dat er op de wereld waar Diyoza zich op dat moment bevond al 3 maanden voorbij waren gegaan! De anomalie blijkt naar een andere wereld te leiden, die door Hope Sky Ring wordt genoemd, en waar de tijd veel sneller gaat. Diyoza staat op het punt om te bevallen van Hope. Met de hulp van Octavia komt Hope veilig ter wereld. 

Octavia probeert om terug te keren naar Sanctum om haar broer te kunnen spreken. Echter ligt de anomalie diep in het water, waardoor Octavia er niet bij kan komen. Na een aantal jaar geeft ze het op en leeft ze samen met Hope en Diyoza vredig op Sky Ring. Echter als Hope 10 is worden zowel Diyoza als Octavia ontvoert door mensen in pakken en blijft Hope alleen achter.

Bron: Warner Bros., CBS Television Studios

Wat weten we nu over de anomalie?

Als Hope volwassen is komt ze met Echo en Gabriel terug naar Sky Ring en hier leren we een aantal interessante dingen over de planeet en de anomalie. Een dag op Sanctum is 100 jaar voor Sky Ring. Als Hope dus terugkeert naar haar geboorteplaneet zijn er 100 jaar verstreken. De mannen die Octavia en Diyoza hebben ontvoerd worden de Disciples genoemd en zijn getraind als krijgers. Ze wonen op een planeet genaamd Bardo. Sky Ring blijkt een gevangenis voor Bardo te zijn. De gevangenen worden naar Sky Ring gestuurd, waar ze soms jarenlang vastzitten. Daarnaast wordt de anomalie een brug genoemd. De brug van Sanctum leidt naar Sky Ring en de brug van Sky Ring leidt naar Bardo. Tot slot kan je op twee manieren tussen de werelden reizen via de brug. Je kan de stenen gebruiken via een code, zoals die uit de bunker van Gabriel, of je kan getagd worden. Doordat Hope Octavia neerstak aan het eind van seizoen 6 werd Octavia eigenlijk getagd. Blijkbaar zouden de Disciples Diyoza teruggeven aan Hope als Hope Octavia aan hun zou afleveren. Hope wil door middel van de code met de stenen reizen om zowel Octavia als Diyoza terug te krijgen, alleen door hun reis door het water is de code onleesbaar geworden...

We hebben dus in de laatste aflevering veel informatie gekregen over de anomalie en over de wereld Sky Ring. Eindelijk weten we wat er in de tijd dat Octavia in de anomalie was (wat in Sanctum slechts enkele seconden was) met haar is gebeurd. Maar er zijn nog genoeg vragen die nog beantwoord moeten worden!

Bron: EW.com

Lees ook: De meest heftige momenten uit The 100

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • Netflix codes

 • Top 5 erotische must sees op Netflix

 • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen