• Home
 • Nieuws
 • Deze gecancelde series zijn het volgens Netflix gewoon niet waard

Deze gecancelde series zijn het volgens Netflix gewoon niet waard

Netflix heeft al veel series gecancelled. Denk aan Warrior Nun, 1899 en Fate: The Winx Saga. Volgens de streamingdienst is er nog geen succesvolle serie gecancelled. Het gaat volgens hun om series die het gewoonweg niet waard waren. Wanneer is een serie het niet meer waard? Als het een te klein publiek trekt, maar wel een groot budget gebruikt. Benieuwd welke series volgens Netflix in dit rijtje horen? Lees dan snel verder!

Warrior Nun
Warrior Nun is gecancelled na twee seizoenen, die allebei op Netflix te zien zijn. Netflix gaf geen reden voor het cancelen van deze serie, die zijn grote publiek en critici verbaasd achter liet. Toch zeggen speculaties dat het te maken heeft met de data. Het eerste seizoen kreeg veel meer views dan zijn opvolger, waardoor het tweede seizoen niet voldeed aan de lat die ze voor ogen hadden. De serie was daardoor de moeite niet meer waard om te vernieuwen. 

Bekijk hier een recap van het eerste seizoen van Warrior Nun: 

1899
1899 is gecancelled na het eerste seizoen, dat je kan streamen via Netflix. Ook bij deze serie heeft de beslissing te maken met de data. Netflix heeft geen officiële verklaring gegeven, maar 1899 had een laag voltooiingspercentage. Dat wil zeggen dat het percentage van het aantal kijkers die de show daadwerkelijk hebben afgekeken te laag was, onder de 50 procent. Daarnaast was de serie te duur om te maken. 

Bekijk hier de trailer van 1899

Inside Job
Een andere gecancelde serie is Inside Job. Na het eerste seizoen is Inside Job al gecancelled, nadat een tweede seizoen eerder juist bevestigd was. Voor deze serie geldt hetzelfde: er keken te weinig mensen naar en Netflix vraagt zich dan af of het budget niet beter gestopt kan worden in een ander project. 

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Inside Job: 

Resident Evil
Van Resident Evil is slechts één seizoen te zien op Netflix. Ondertussen wordt er van Netflix al niet meer verwacht dat ze met een statement naar buiten komen als ze een serie cancellen. Nu hebben verfilmingen van games vaak al een achterstand. Na een sterke eerste week verloor de serie al snel kijkers en critici ontfermde zich over de serie, met slechte recensies. 

Bekijk hier de trailer van Resident Evil: 

The Midnight Club
The Midnight Club is na het eerste seizoen gecancelled. Wederom draait het om te lage kijkcijfers, maar bij deze serie wordt de schuld wel bij Netflix gelegd. Een serie zou stevige promotie nodig hebben om goed van de grond te komen, iets wat bij The Midnight Club is uitgebleven. 

Bekijk hier de trailer van The Midnight Club: 

Fate: The Winx Saga
Misschien een verrassende gecancelde serie: Fate: The Winx Saga zal niet terugkeren voor een derde seizoen, maar de eerste twee kan je op Netflix bekijken. Lees HIER onze recensie van het eerste seizoen van Fate: The Winx Saga. Het heeft waarschijnlijk te maken met de lage kijkcijfers, die de standaard van Netflix niet gehaald hebben. Veel kijkers hadden ook kritiek op de serie. Ze hadden wat anders verwacht van deze verfilming van hun geliefde jeugdserie. Er gaan wel speculaties rond over een nieuwe Winx Club film. 

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Fate: The Winx Saga. 

The OA
The OA is gecancelled na twee seizoenen en een cliffhanger. De serie zou eigenlijk uit vijf seizoenen bestaan. Toen het tweede seizoen werd uitgebracht, was de ontvangst niet voldoende om groen licht te geven voor een derde seizoen. 

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van The OA: 

The Baby-Sitters Club
Een groep vriendinnen leiden samen een oppasbureau in Stoneybrook, waardoor ze in allerlei avonturen terecht komen. De serie is gecancelled na twee seizoenen. Lees HIER onze recensie van het eerste seizoen van The Baby-Sitters Club. De serie had een toegewijde fanbase, The Baby-Sitters Club is namelijk gebaseerd op boeken en hebben al meerdere verfilmingen achter de rug. De abrupte annulering kwam door het gemiddelde aantal kijkers. De serie stond slechts één week lang in de Top 10 van Netflix. 

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van The Baby-Sitters Club: 

Gentefied
Na twee seizoenen is Gentefied gecancelled, twee maanden na het debuut van het tweede seizoen. De serie deed het goed bij critici, maar is geen enkele week in een ranglijst beland. 

Bekijk hier de trailer van Gentefied: 

Santa Clarita Diet
Na drie seizoenen heeft Netflix de stekker uit de serie getrokken. De reden hiervoor zou te maken hebben met het budgetmodel van Netflix. De productiekosten van een show worden vooraf betaald, naast een premie van 30 procent van de totale kosten. Dat aantal wordt na elke seizoensvernieuwing hoger. Dat er vaak financiële redenen achter zitten als een show wordt gecancelled is ondertussen geen verassing. 

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Santa Clarita Diet: 

Lees ook: Series terwijl je wacht op de witcher

Nieuwste artikelen

 • Fictie top 6: juni 2023

 • De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

 • Wauw: deze kinderen uit films zijn goed opgedroogd! 

 • 13 dingen die alle book lovers graag zouden willen horen

 • 11 keer beroemde ouders met beroemde kinderen

Gerelateerde artikelen

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • Netflix codes

 • Top 5 erotische must sees op Netflix

 • Pikante films op Netflix

 • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

Zoek in artikelen