Top 12 beste young adult series ooit

Er zijn door de jaren heen al ontzettend veel Young Adult series verschenen. Dit zijn series die vaak heerlijk wegkijken! Maar welke Young Adult series zijn nu het allerbeste? Wij gingen voor jullie op onderzoek uit en hebben deze top 12 beste Young Adult series ooit samengesteld. We hebben deze lijst gebaseerd op nationale en internationale waarderingen van critici, hoe groot het fandom eromheen is en hoelang de serie nog steeds leuk blijft om te bingewatchen. Ook moeten deze series draaien om Young Adults. Lees snel verder! 

12. One Tree Hill 

Op de twaalfde plek is One Tree Hill geëindigd! Tree Hill is een kleine stad. Misschien te klein voor de halfbroers Nathan en Lucas Scott, die dezelfde vader delen maar twee heel verschillende levens leiden. Nathan is de gouden jongen en Lucas de verlaten, onwettige zoon. Maar nu zijn ze beide lid van hetzelfde basketbalteam van een middelbare school. In de serie volgen we de uitdagingen, leugens en liefdes die voortkomen uit de nieuwe relatie tussen Lucas en Nathan. De jongens hebben al moeite om samen te werken, maar wanneer daarbij nog de romantische complicaties komen die ontstaan door drie mooie meisjes komen levens gegarandeerd in botsing met elkaar.

Bron: Warner Bros. Television

11. Dawson's Creek

Uiteraard kan Dawson's Creek niet ontbreken! De serie speelt zich af in een klein dorpje genaamd Capeside. In dit dorpje wonen drie vrienden: Dawson, Joe en pacey. Ze zijn al vanaf hun vijfde de beste vrienden. De vriendschap veranderd als er een nieuw meisje in het dorp komt wonen, de mooie Jen Lindly. Ze ontdekken dat de kindertijd voorbij is en dat ze moeten leren omgaan met de problemen van de pubertijd....

Bron: Columbia TriStar Television

10. Gossip Girl

XOXO Gossip Girl. Deze heerlijke serie vol roddels en tienerproblemen zorgt voor een bingewatchwaardige Young Adult serie. Gossip Girl volgt zes tieners die aan de Upper East Side van New York leven. Deze tieners gaan allemaal naar een exclusieve kostschool, waar ze te maken krijgen met liefde, vriendschap, jaloezie en gebroken harten. De blogger Gossip Girl houdt ze allemaal in de gaten en plaatst de nieuwste roddels over de tieners op haar blog. Maar wie Gossip Girl is, dat weet niemand.

Bron: The CW

9. Smallville 

Hou je van een Young Adult serie met superhelden? Dan is Smallville de serie voor jou. De serie gaat over een jonge Clark kent. Hij worstelt om zijn plek in de wereld te vinden, terwijl hij leert om zijn buitenaardse krachten voor het goede te gebruiken. Ondertussen krijgt hij te maken met typische tienerproblemen in Smallville, Kansas.

Bron: Warner Bros.

8. Beverly Hills, 90210 

In de serie volgen we het leven een groep middelbare scholieren van West Beverly Hills High School die in de chique wijk Beverly Hills wonen. Later volgen we ook hun leven op de California University. De serie telt uiteindelijk 296 afleveringen

Bron: 90210 Productions

7. That '70s Show

De serie gaat over het leven van een groep tieners in de Amerikaanse plaats Point Place. Het draait vooral om het leven van Eric Forman, zijn vier vrienden en zijn vriendin Donna Pinciotti. De show geeft een beeld van de jaren ’70 met de modetrends, politieke en sociale gebeurtenissen, seksualiteit, feminisme, ontwikkeling van televisie en het gebruik van drugs, met natuurlijk veel humor. 

Bron: 20th Century Fox Television

6. Pretty Little Liars

Ook de spannende serie Pretty Little Liars kan niet ontbreken! Bedrog, chantage, moord... het komt allemaal voor in deze spannende serie! Wanneer Alison, de leider van de vriendinnengroep die bestaat uit Aria, Spencer, Hanna en Emily spoorloos verdwijnt, betekent dit al gauw het einde van de vriendschap. Maar dan krijgen de meiden allerlei berichtjes van ene ‘A’, die hen dingen vertelt die alleen Alison kon weten. ‘A’ verraadt hun grootste geheimen, houdt hen voortdurend in de gaten en bedreigt hen zelfs. De meiden komen terug bij elkaar om uit te vinden wat er gaande is. Is Alison terug of heeft iemand anders slechte plannen met hen voor?

Bron: ABC Family

5. Teen Wolf

Scott McCall wordt gebeten door een weerwolf. Al snel blijkt hij nu over buitengewone en bovennatuurlijke kwaliteiten te beschikken. Ondanks alles probeert Scott zijn normale leven voort te zetten. Maar tegelijkertijd moet hij ontzettend zijn best doen om zijn geheime leven als weerwolf voor iedereen verborgen te houden. Gelukkig staat hij er niet helemaal alleen voor en kan hij rekenen op de hulp van zijn beste vriend, Stiles.

beste young adult seriesBron: MTV 

4. The 100

Deze spannende scifi serie over jongeren die naar de Aarde worden gestuurd is razend spannend! Als je één aflevering hebt gezien, kun je niet meer stoppen met kijken. Voordat je het weet heb je alle seizoenen gebinged! Zevenennegentig jaar na de Apocalyps worden er honderd jonge 'criminelen' teruggestuurd naar de Aarde om erachter te komen of het weer bewoonbaar is. Onder hen bevinden zich Clarke, Finn, Bellamy en Octavia. Zij moeten zo snel mogelijk leren omgaan met onvoorspelbare omstandigheden, onbekende roofdieren en het belangrijkste: met elkaar... anders zal het menselijk ras uitsterven!

beste young adult seriesBron: The CW

3. Veronica Mars

We zijn ondertussen aangekomen bij de top 3 en op de derde plek is Veronica Mars geëindigd! In Veronica Mars maken we kennis met de tiener Veronica Mars. Ze is een beetje een buitenbeentje in een trendy californische badplaats. Wanneer haar beste vreindin wordt vermoord en haar vader wordt afgezet als sheriff, besluit ze om zelf onderzoek te doen naar de dood van haar vriendin.

beste young adult seriesBron: The CW

2. The Vampire Diaries

De tweede plek gaat naar... The Vampire Diaries! In deze heerlijke serie maken we niet alleen kennis met twee bijzonder knappe vampiers, de hoofdpersoon Elena moet ook nog eens een keuze tussen hen maken. Alle leuke bijpersonages en de bovennatuurljike elementen zorgen voor een geweldige serie. In The Vampire Diaries ontmoet Elena de broers Stefan en Damon Salvatore. Al snel bloeit er een mooie liefde op tussen Elena en Stefan, maar dan wordt Mystic Falls opgeschrikt door een aantal brute moorden. Niet veel later komt Elena erachter dat Stefan en Damon vampiers zijn. Elena's leven staat hierdoor volledig op zijn kop, zeker als de broers gaan strijden om Elena's liefde. 

beste young adult seriesBron: Warner Bros.

1. Buffy the Vampire Slayer 

Op de eerste plek staat *tromgeroffel*... Buffy the Vampire Slayer! Deze serie is al iets ouder, maar nog steeds ontzettend leuk! Buffy is en blijft een ontzettend badass hoofdpersonage en de verhaallijn zit gewoon ontzettend goed in elkaar. Tot op de dag van vandaag heeft de serie nog een grote fanbase. Buffy Summers ontdekt tot haar ontsteltenis dat ze een bijzondere gave heeft. De zestienjarige Buffy blijkt een zeer zeldzame vampierdoder! Ze moet de wereld behoeden van de ondergang door zoveel mogelijk demonen en vooral vampiers te doden. En ondertussen moet ze ook nog naar school! Gelukkig is ze omringd door goede vrienden die altijd voor haar klaar staan.

beste young adult seriesBron: 20th Century Fox Television

 

Lees ook: Romantische drama series die zich afspelen in kleine dorpjes

Nieuwste artikelen

  • 9 excuses die iedere book-lover weleens heeft gebruikt

  • Film & Serie Top 6: juni 2023

  • Recensie: XO, Kitty

  • Young adult top 6: juni 2023

  • Fictie top 6: juni 2023

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

Zoek in artikelen