Series om te kijken als je Lucifer mist

In de serie Lucifer kunnen we genieten van onze favoriete duivel. Tom Ellis zet deze rol geweldig neer en wij zouden zeker geen nee zeggen tegen een deal met deze duivel... Maar wat nu als je Lucifer al helemaal hebt gebinged? Je kan de serie dan uiteraard nog een keer (en nog een keer, en nog een keer...) kijken, maar er zijn ook een aantal andere series die geweldig zijn om te kijken als je van Lucifer houdt!

The Vampire Diaries

Als je houdt van series met bovennatuurlijk wezens, dan is The Vampire Diaries ook zeker iets voor jou! Net als Lucifer is deze serie spannend, maar bevat het zeker ook genoeg romantiek! In The Vampire Diaries maakt Elena kennis met Stefan en Damon Salvatore. Al snel krijgt Elena een relatie met Stefan. Vlak na de aankomst van Stefan en Damon worden er in het stadje Mystic Falls een aantal brute moorden gepleegd en komt Elena erachter dat Stefan en Damon vampiers zijn. Elena's leven staat hierdoor volledig op zijn kop, zeker als de broers gaan strijden om Elena's liefde. 

Bron: Warner Bros.

Good Omens

Als je nog meer series wil kijken over engelen en demonen dan is de miniserie Good Omens zeker een aanrader! De auteur van Good Omens, Neil Gaiman, is ook heel trots op deze verfilming omdat hij de acteurs David Tennant en Michael Sheen bij elkaar mocht brengen. Good Omens gaat over de engel Aziraphale en de demon Crowley. De apocalyps nadert en het einde van de wereld is nabij. Aziraphale en Crowley zitten allebei niet te wachten op een oorlog tussen goed en kwaad, het leven op aarde bevalt ze eigenlijk wel. Daarom gaan ze samenwerken om de antichrist tegen te houden.

Bron: Amazon Studios, BBC Studios

Sleepy Hollow

Heb je na het kijken van Lucifer zin in een spannende serie? Dan is Sleepy Hollow een aanrader! In 1781 sneuvelt Ichabod Crane op het slagveld nadat hij zelf een Britse ruiter onthoofd heeft. Die ruiter blijkt echter de Dood te zijn, een van de vier ruiters van de Apocalyps. Het bloed van de twee lijken vermengt zich, waardoor ook hun lot aan elkaar verbonden wordt. Een coven van goede heksen, waaronder ook Crane's vrouw Katrina, gooit de Dood in een ijzeren kist in een rivier, terwijl Crane in een onderaardse grot nabij Sleepy Hollow wordt begraven. Het hoofd van de Dood wordt op het kerkhof begraven in een graf op naam van Katrina zelf. In 2013 is de Dood weer opgestaan uit zijn graf, waardoor ook Crane weer tot leven komt. 

Bron: 20th Century Fox Television

Buffy the Vampire Slayer

Buffy the Vampire Slayer is een echte klassieker die nog steeds een grote fanbase heeft. Deze geweldige serie gaat dan misschien niet over engelen en duivels, maar er komen wel veel andere bovennatuurlijk wezens in voor! Buffy Summers ontdekt dat ze een bijzondere gave heeft. Ze blijkt namelijk een zeldzame vampierdoder te zijn! Ze moet de wereld behoeden van de ondergang door zoveel mogelijk demonen en vooral vampiers te doden. En dit alles moet ze doen terwijl ze ook nog gewoon naar school gaat. Gelukkig wordt ze omringd door goede vrienden die haar helpen.

Bron: 20th Century Fox Television

Supernatural

Uiteraard kan Supernatural niet ontbreken in deze lijst! Als je van Lucifer houdt is deze serie een aanrader! Supernatural is onwijs spannend, maar weet er toch ook humor in te stoppen en net als Lucifer maken we kennis met veel bovennatuurlijke wezens. Zo speelt de engel Castiel een grote rol en maken we ook in Supernatural kennis met Lucifer. In deze serie maken we kennis met Sam Winchester die in zijn kindertijd heeft gejaagd op het bovennatuurlijke kwaad, maar die nu een rustig en normaal leven wil leiden. Maar dan verandert alles als zijn broer Dean voor zijn neus staat. Hij heeft al jaren bijna geen contact met hem gehad, maar nu heeft Dean verontrustend nieuws: hun vader, een man die al 22 jaar op het kwaad jaagt, is verdwenen. Om hem terug te vinden, moeten de twee broers opnieuw de jacht openen, net als hun vader… en Sam moet het leven weer opnemen waarvan hij dacht dat hij het voorgoed achter zich had gelaten.

Bron: Warner Bros. Television

American Gods

In Lucifer maken we kennis met engelen, demonen en in seizoen 5 maakt zelfs God zijn opwachting. In American Gods spelen engelen en demonen geen rol, maar maken we wel kennis met een aantal verschillende soorten Amerikaanse Goden. Het verhaal gaat over Shadow wiens leven momenteel een grote chaos is. Zijn vrouw overlijdt namelijk vlak voordat hij uit de gevangenis komt. Op weg naar zijn opvanghuis ontmoet hij Mister Wednesday die wil dat Shadow zijn “klusjesman” wordt. Aangezien Shadow weinig anders kan gaat hij in op het aanbod en vanaf dat moment is hij één van de marionetten in de grote strijd van de Amerikaanse Goden.

Bron: Canada Film Capital

Castle

Je zou misschien de link tussen Lucifer en Castle niet meteen leggen, aangezien de ene serie zich focust op moordzaken en in de andere serie er veel bovennatuurlijke wezens in voorkomen, maar toch hebben deze twee series veel gemeen en is Castle een aanrader voor de fans van Lucifer! De dynamiek tussen Richard Castle en Kate Beckett lijkt namelijk erg op die van Chloe en Lucifer én in beide series zit er een grote portie humor. In de serie Castle maken we kennis met Richard Castle, een wereldberoemde misdaadromanschrijver. Wanneer een moordenaar de moorden uit zijn boeken nabootst schakelt de politie Castle in om hun bij te staan om de moordenaar een stap voor te blijven. Castle beseft dat de politie hem van heel veel nieuwe ideeën voor zijn volgende boek voorziet. De relatie wordt ingewikkelder wanneer hij moet gaan samenwerken met de aantrekkelijke rechercheur Beckett, die de ongebruikelijke methodes van Castle niet kan waarderen.

Bron: ABC Signature

Teen Wolf

De leuke serie Teen Wolf moet je zeker een keer gezien hebben! De serie heeft een leuke verhaalljn, bevat veel bovennatuurlijk wezens waaronder uiteraard weerwolven én er spelen veel knappe acteurs in de serie. In de serie wordt Scott McCall gebeten door een weerwolf, waardoor hij buitengewone en bovennatuurlijke krachten ontwikkeld. Hij probeert zijn normale leven voort te zetten, terwijl hij ondertussen zijn leven als weerwolf geheim probeert te houden. Alleen zijn beste vriend Stiles weet van zijn geheim af. Hij helpt hem door de veranderingen in zijn leven heen en dit doet hij samen met de mysterieuze weerwolf Derek Hale. Ondertussen heeft Scott z'n oog laten vallen op Allison Argent, een nieuw meisje op school. Al snel raakt ze bevriend met Lydia Martin. Zij is het vriendinnetje van Jackson Whittemore, de aanvoerder van het lacrosseteam. Jackson vindt Scott's recente fysieke bekwaamheid maar verdacht en is vastbesloten zijn geheim te achterhalen, koste wat het kost.

Bron: MTV

Chilling Adventures of Sabrina

Ken je de leuke serie over de heks Sabrina nog van vroeger? Netflix heeft hier nu een spannende remake van gemaakt die een stuk duisterder is dan het origineel. Chilling Adventures of Sabrina gaat over, hoe kan het ook anders, de 16-jarige Sabrina. Ze is door haar vader (een zwarte magiër) en moeder (een mens) aan Satan is beloofd. Toch probeert ze een normaal leven te leiden, maar al snel krijgt ze te maken met duistere krachten die het niet alleen op haar, maar ook op haar familie en vrienden hebben voorzien. Uiteindelijk zal ze een keuze moeten maken tussen de heksenwereld van haar familie en de mensenwereld van haar vrienden.

Bron: Warner Bros. Television, Netflix

 

Lees ook: 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

Zoek in artikelen