De testamenten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het verhaal van de Dienstmaagd, Margaret Atwoods meesterwerk over een afschrikwekkende toekomst, is uitgegroeid tot een moderne klassieker en bewerkt tot de zeer succesvolle tv-serie The Handmaid's Tale. De testamenten is Atwoods langverwachte, adembenemende nieuwe roman.

  Vijftien jaar na de gebeurtenissen in Het verhaal van de Dienstmaagd heeft het totalitaire regime van de Republiek Gilead nog altijd de macht in handen, maar van binnenuit begint het scheuren te vertonen.

  Op dit allesbepalende punt in de geschiedenis komen de levens van drie verschillende vrouwen samen, met mogelijk explosieve gevolgen. Twee van hen groeiden op aan weerszijden van de grens: de bevoorrechte dochter van een hoogstaande bevelvoerder in Gilead en een meisje in Canada dat de verschrikkingen op tv ziet en meeloopt in demonstraties tegen het regime. De derde vrouw is een van de machthebbers in Gilead, die al jaren aan de top weet te blijven door schandelijke geheimen te verzamelen en in te zetten tegen haar concurrenten. Diep verborgen geheimen brengen deze vrouwen uiteindelijk samen, en confronteren hen met zichzelf en met de vraag hoever ze willen gaan voor waar zij in geloven.

  Aan de hand van de persoonlijke verhalen van de drie vrouwen biedt Margaret Atwood de lezer een kijkje in het corrupte systeem van Gilead. Dat doet ze met een indrukwekkende mengeling van spanning, fijnzinnige humor en een virtuoos verteltalent.

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: De testamenten – Margaret Atwood In 1985 verscheen Het verhaal van de dienstmaagd, dat al snel een klassieker werd. Lange tijd was het een op zichzelf staande roman, die het verhaal vertelde van Dienstmaagd Vanfred en het streng religieuze land Gilead, waar vrouwen gereduceerd zijn tot wandelende baarmoeders. Maar nu, 34 jaar later, was het voor Margaret Atwood, een van Canada’s belangrijkste hedendaagse schrijvers, tijd voor een vervolg. De vele lezers van het boek, en de fans van de succesvolle tv-serie The Handmaid’s Tale, vroegen erom, vond ze. Daarnaast leek het vrouwonvriendelijke toekomstbeeld uit het boek ingehaald door de actualiteit, hoewel Atwood nooit over iets heeft geschreven dat niet al eens gebeurd was in de geschiedenis van de mensheid. Zo ontstond De...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Pillen waardoor je glitterpoep krijgt

 • Once Upon A Time seizoen 7 komt eraan ondanks vertrek Emma

 • Lucy Hale onthult een fout in de intro van Pretty Little Liars

 • Nee! Dit is vreselijk Pretty Little Liars nieuws

 • Vriendinnen die samen drinken zijn gelukkiger

Zoek in artikelen