Grappige boeken die je hardop laten lachen

Lachen doet een mens ontzettend goed. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat lachen stress, depressie, bezorgdheid en slapeloosheid vermindert. Door eens goed slap te lachen lijken de grote problemen in je leven vaak een stuk kleiner. Daarom hebben wij een aantal grappige boeken die je hardop laten lachen op een rijtje gezet. Door het lezen van deze boeken ben je dus hartstikke gezond bezig!

grappige boeken

Alleen maar nette mensen - Robert Vuijsje

Alleen maar nette mensen is een boek dat de lezer hardop laat lachen. Het neemt je mee in het leven van David Samuels. Hij gaat naar school op het Amsterdamse Barlaeus Gymnasium en heeft een vriendinnetje, Naomi. Ze lijken op elkaar  en praten over de chapagne-tuinfeesten van de elite in Oud-Zuid. Alleen maar nette mensen.

Maar Davids leven verandert als hij 21 wordt. Hij gaat op zoek naar wie hij is en dit heeft komische situaties tot gevolg. Hij is Joods, maar door zijn zwarte haren denken mensen vaak dat hij een marokkaan is. Er zijn zoveel vragen die hij voor zichzelf wil beantwoorden. Hoort hij bij de witte Hollanders of bij de mensen die ze allochtonen noemen? Hoe kan David het respect winnen van zijn vader? En hij zoekt de intellectuele negerin. Wordt David gelukkig van Rowanda, de Bijlmer-queen die met twee gouden tanden bijna zijn oor eraf bijt? Of moet hij met Naomi zijn? 

grappige boeken

Het dagboek van Bridget Jones - Helen Fielding

In Het dagboek van Bridget Jones volgen we het vrolijke leven van een jonge werkende vrouw en haar strijd tegen de overmatige inname van alcohol en calorieen! Daarnaast probeert ze ook de verleiding van de sigaret te weerstaan en vecht ze tegen het allesoverheersende verlangen naar de Enige Echte, de ware man. Dit boek zit vol met Bridgets heerlijke blunders, waardoor je zeker even goed moet lachen! Een heerlijk boek waarvan je echt wel opknapt als het even allemaal tegen zit. Jouw leven kan nooit zo erg worden als die van Bridget Jones, toch? Als dat wel zo is, dan heb jij alsnog een leven waar je ontzettend om kan lachen als je erop terugkijkt.

grappige boeken

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy - Douglas Adams

Om plaats te maken voor een intergalactische snelweg wordt de aarde opgeblazen. De enige de kan ontkomen is Hugo Veld, omdat de buitenaardse lifter Amro Bank toevallig zijn vriend is. Dit is het begin van een bizarre reis door de ruimte. Hugo's reisverslag wordt afgewisseld met fragmenten uit het liftershandboek.

Op sommige punten is het boek bijna absurdistisch te noemen, maar dit is dan ook de kracht van het verhaal. De soms bizarre verhaallijnen gecombineerd met de geweldige humor zorgt ervoor dat je het boek haast niet weg kan leggen.

Lees hier de recensie.

grappige boeken

The Playbook - Barney Stinson

Barney Stinson is natuurlijk het bekende personage uit How I Met Your Mother en hij is hilarisch.

Zijn boek The Playbook is een echte gids voor iedere Bro die graag wil scoren bij de vrouwen. In dit boek staat alles wat je moet weten over het verleiden van vrouwen. Barney Stinson heeft een paar legendarische 'moves' waardoor je zeker af en toe even hardop moet lachen!

grappige boeken

Columnbundels - Youp van 't Hek

In IJdel onkruid maakt Youp van 't Hek zich weer onvervalst druk over allerlei grote en kleine actualiteiten. Waar sommige van zijn bundels een thema hadden zoals het koningshuis of voetbal, is IJdel onkruid juist weer lekker divers en springt van de hak op de tak. De kracht van Youp ligt in het omschrijven van hele groepen of doelgroepen die hij, vrolijk als altijd, allemaal over één kam scheert. Youp mag dat!

Lees hier de recensie.

grappige boeken

Blonder wordt het niet - Ellen Berg

Maja heeft een druk leven en heeft dus erg veel aan haar hoofd. Ze runt haar eigen ecokapsalon met moeilijke klanten. Ze heeft een vriend wanneer het hem uitkomt en dan is er ook nog een kritische tante en haar Russische assistente. Als kers op de taart heeft ze nog een puberzoon, Willie, die alles doet wat Maja verbiedt. Haar remedie om het vol te houden? Wassen, knippen, föhnen!

Blonder wordt het niet zit vol met herkenbare situaties en aanstekelijke humor! Dit boek staat garant voor een avondje lachen, gieren en brullen.

Lees hier de recensie.

grappige boeken

Glazuur - Lisette Jonkman

Sophie heeft een verschrikkelijke baan bij het grote reclamebureau CopyBlinders. Eigenlijk doet ze niks anders dan koffie halen. Maar het kan erger. Haar vroegere beste vriendin Karlin is nu haar baas en een echte bitch! Bovendien heeft Karlin een relatie met Rein, op wie Sophie al een paar eeuwen ontzettend verliefd is. Als Sophie voor de zoveelste keer uitgekafferd wordt, uitglijdt in de gang en ervan is overtuigd dat ze nooit een droombaan, droombankrekening of droomrelatie zal krijgen is de maat vol: ze neemt het heft in eigen handen. 

Lisette heeft een heerlijke Nederlandse Chicklit geschreven met hoofdletter C. Als je sommige namen leest moet je al lachen (lees: Ben Belangrijk, Dikke Jikke)!

Lees hier de recensie. 

grappige boeken

De beproevingen van Apollo: Het verborgen orakel - Rick Riordan

Een onsterfelijke kan je maar op één enkele manier straffen en dat is door hem menselijk te maken. Nadat Apollo zijn vader, Zeus, boos heeft gemaakt wordt hij uit Olympus verbannen. Hij belandt in New York, zonder zijn krachten. Hij is al 4000 jaar oud en zal nu moeten zien te overleven in de moderne wereld totdat hij een manier weet te vinden om weer in de gunst te komen bij zijn vader. Dat is niet zo makkelijk als je allemaal vijanden hebt. Apollo heeft vrienden nodig om te overleven in de sterfelijke wereld en wie kunnen dat beter zijn dan de halfgoden uit Kamp Halfbloed?

Alle boeken van Rick Riordan zitten vol met droge humor die je hardop zal laten lachen. Het maakt eigenlijk niet uit aan welke serie je van hem begint, omdat ze allemaal met dezelfde humor zijn geschreven.

Lees hier de recensie.

Wat vind jij van deze grappige boeken?

Lees ook: 15x grappige series

Nieuwste artikelen

  • De vuurdraak - Alastair Chisholm

  • Canary Islands - Charles van Haverbeke

  • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

  • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

  • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

  • De beste jeugdthrillers

  • Deze boeken moet je eens in je leven gelezen hebben

  • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

  • Op deze manier herken je zeldzame boeken

  • 12 x sexy New Adults boeken

Zoek in artikelen