Santa Montefiore boeken

Ben jij gek op romantische verhalen met een historisch tintje? Dan klinkt de naam 'Santa Montefiore' jou vast wel bekend in de oren. Van haar hand zijn al verschillende pareltjes verschenen waarin ze de lezer meeneemt naar andere tijdperken (of landen!). Binnenkort verschijnt er weer een nieuw boek. Op 2 april neemt ze je mee naar het Amerika van de jaren zestig en het Ierland van eind 19e eeuw!

 

Het nieuwste boek van Santa Montefiore

Het nieuwste boek van Santa Montefiore is De vergeten Deverill. Dit is het vierde deel in de Deverill-serie, maar het boek is ook prima los te lezen. Het is een prachtig familieverhaal dat zich afspeelt in het Amerika van de jaren zestig en het Ierland van eind 19e eeuw.

Santa Montefiore boekenBron: Boekerij

Aan de ene kant neemt De vergeten Deverill de lezer mee naar kasteel Deverill in 1892. De zeventienjarige Arethusa Deverill is een ongetemde schoonheid. Ze weigert zich erbij neer te leggen dat vrouwen alleen maar geschikt zijn om te trouwen en kinderen te krijgen. Om te ontsnappen aan een huwelijksaanzoek, overtuigt ze een nicht van haar vader ervan haar uit te nodigen voor het balseizoen in Londen. Ze geeft niets om de aristocratische mannen die haar daar het hof proberen te maken, maar als de Madison Brothers uit New York komen optreden op het bal, verandert haar leven ingrijpend.

Aan de andere kant wordt de lezer in De vergeten Deverill meegenomen naar Nantucket, Massachusetts in 1962. Als na de dood van Arethusa Clayton blijkt dat zij haar as wilde laten uitstrooien op een heuvel bij het Ierse kasteel Deverill, zijn haar kinderen stomverbaasd. Zij hebben nog nooit van het kasteel gehoord, hoewel ze weten dat hun moeders meisjesnaam Deverill was en dat ze als jonge vrouw de armoede in Ierland ontvluchtte. Nog groter, en onaangenamer, is de verrassing als blijkt dat Arethusa een derde van haar erfenis nalaat aan een onbekende. Als er op de uitvaart geen enkel familielid van hun moeder aanwezig blijkt te zijn, realiseert dochter Faye zich dat ze eigenlijk niets over haar weet. Waarom wilde Arethusa na haar dood terugkeren naar het land waaraan ze bij leven een hekel leek te hebben?

Wil jij het nieuwste boek van Santa Montefiore winnen? Wij mogen namelijk 10 exemplaren weggeven van De vergeten Deverill. De winactue vind je HIER.

 

Deze Santa Montefiore boeken worden hoog beoordeeld op Chicklit.nl:

Santa Montefiore heeft natuurlijk al ontzettend veel boeken op haar naam staan, daarom hebben wij hieronder haar hoog beoordeelde boeken op Chicklit.nl op een rijtje gezet. En we beginnen natuurlijk met de eerdere boeken in de Deverill-serie!

Santa Montefiore boeken

De vrouwen van kasteel Deverill (Deverill 1)

Op het platteland van Ierland rond 1900 worden drie heel verschillende meisjes geboren: Kitty Deverill, de roodharige dochter van de kasteelheer van Deverill, Bridie Doyle, de dochter van de kokkin van het landgoed en Mable Deverill, Kitty's flamboyante Engelse nichtje. Tijdens hun jeugd groeien ze op in de mooie omgeving van kasteel Deverill en smeden een band met elkaar die onbreekbaar is. Maar hun prachtige jeugd komt in gevaar door de dreigende onafhankelijkheidsoorlog die Ierland steeds meer in zijn greep krijgt. De drie vriendinnen worden wreed uit elkaar gehaald door een diepgaand verraad en ze worden verschillende kanten op gevoerd. Maar één ding zal hen altijd binden: hun verlangen naar kasteel Deverill en alle herinneringen aan hun tijd samen.

Lees hier de recensie.

Santa Montefiore boeken

Als de rododendron bloeit (Deverill 2)

De vrouwen van kasteel Deverill proberen zich staande te houden in de roerige jaren voor de Tweede Wereldoorlog. Kitty wordt verscheurd door haar liefde voor Ierland en de wens haar leven met Jack te delen. Celia is vastbesloten kasteel Deverill in zijn oude glorie te herstellen en stort zich vol overgave op de renovatie, zich niet bewust van de rampspoed die onafwendbaar op haar af komt. Bridie probeert wanhopig over het verlies van haar zoon heen te komen, die ze bij zijn geboorte moest afstaan, en verzint de wildste plannen om hem terug te krijgen. Ondertussen groeit er in Amerika een eenzaam meisje op, dat niets weet van haar familie...

Lees hier de recensie.

Santa Montefiore boeken

De laatste roos van de zomer (Deverill 3)

Ondanks alles wat ze in het verleden hebben gedeeld, botsen de drie vrouwen van Deverill telkens weer als het gaat over de toekomst van hun geliefde kasteel. Intussen wordt Kitty's leven op zijn kop gezet als haar vroegere geliefde terugkeert uit Amerika met zijn vrouw en kinderen, en ze ontdekken dat hun levens wel veranderd zijn maar hun gevoelens niet. En er bloeit nóg een liefde op die alles oneindig veel ingewikkelder zal maken: Jack Deverill is verliefd geworden op een mooi Amerikaans meisje dat hij in Dublin heeft ontmoet. Ze is in Ierland om haar biologische moeder te zoeken en hij is vastbesloten haar ten huwelijk te vragen, zich niet bewust van het drama dat hij daarmee over zich afroept. Iemand zal de kluwen van geheimen en misverstanden moeten ontrafelen, wil er ooit rust komen op kasteel Deverill...

Lees hier de recensie.

Santa Montefiore boeken

Onder de Italiaanse zon

Na het zien van een advertentie voor een kookcursus in een Toscaan palazzo, boekt de achtenzestigjarige weduwe Evelyn zonder aarzelen de reis. Iedereen in Devon is ontzettend verbaasd: Evelyn is al veertig jaar haar dorp amper uit geweest. Vooral haar dochter Carina kan haar oren nauwelijks geloven en dus besluit ze, samen met haar 17-jarige dochter, mee te gaan.  De drie vrouwen reizen naar het adembenemend mooie stadje Colladoro,. Hier ontmoeten zij de mensenschuwe graaf Tancredi Bassanelli, die om financiële redenen zijn kasteeldeuren heeft geopend voor betalende gasten. Ondertussen heeft Evelyn een geheim. Lang geleden, toen Tancredi en zij nog jong waren, is ze daar al eens geweest. Terwijl ze zich alles weer levendig herinnert ziet ze dat de magie van Italië haar dochter en kleindochter ook niet onberoerd laat. 

Lees hier de recensie.

Santa Montefiore boeken

De dochter van de imker

Het is 1937 als de jonge Grace Hamblin trouwt met haar jeugdliefde Freddie, maar intussen koestert ze heimelijk een vurige liefde voor een knappe aristocraat van wie ze weet dat hij nooit van haar zal zijn. Als Freddie acht jaar later uit de oorlog terugkeert als een gebroken man die bovendien een groot geheim met zich meedraagt, loopt het huwelijk stuk. In 1973 is Trixie Valentine verliefd op Jasper. Hij is een zanger van een Britse rockband die de zomer doorbrengt op het kleine eilandje bij de kust van Cape Cod waar Trixie is opgegroeid. Gefrustreerd door haar beschermde, geïsoleerde jeugd vat Trixie het plan op er na de zomer vandoor te gaan met haar geliefde. Ze wil niet zo worden als haar moeder Grace, die sinds ze haar man Freddie heeft verlaten tuiniert voor de rijkere eilandbewoners. Ze snapt niets van haar moeders obsessie met bijen en verlangt naar een groots en meeslepend leven. Tot ze erachter komt dat de zwijgzame Grace een pijnlijk verleden met zich meedraagt...

Lees hier de recensie.

Santa Montefiore boeken

Fairfield Park

In Fairfield Park word je meegenomen naar Hampshire in Engeland. Het prachtige landgoed Fairfield Park ligt er stil bij op de dag van de begrafenis van de heer des huizes, Lord Frampton. Het is een dag die de levens van zijn familie voorgoed zal veranderen, want na de uitvaart meldt George Framptons buitenechtelijke dochter Phaedra zich, samen met de notaris van de familie. Niemand wist van haar bestaan, maar Phaedra is desondanks vlak voor zijn dood door George opgenomen in zijn testament. Wat is er al die jaren geleden gebeurd, wie is Phaedra's moeder, en waarom heeft George de bom op deze manier, pas na zijn dood, laten ontploffen? In de zoektocht naar antwoorden en verzoening ontstaat er, midden in deze tumultueuze periode, een liefde die sterker is dan bloed. Een onmogelijke liefde...

Lees hier de recensie.

Santa Montefiore boeken

De affaire

Tijdens een dinertje ontmoet succesvol kinderboekenschrijfster Angelica de charmante Jack. Hij is eigenaar van een wijngaard in Zuid-Afrika en heeft de reputatie van rokkenjager. Angelica is zeer gevleid door zijn aandacht, waardoor ze zich op en top vrouw voelt. Na hun ontmoeting zetten ze hun onschuldige flirt voort per e-mail - dat kan toch zeker geen kwaad? Ze zou tenslotte nooit haar stabiele huwelijk en het geluk van haar kinderen op het spel zetten. Maar dan moet Angelica naar Kaapstad voor de promotie van een van haar boeken, en groeit de flirt uit tot een affaire...

Lees hier de recensie.

Santa Montefiore boeken

De vuurtoren van Connemara

Ellen Trawtons leven is achtentwintig jaar lang streng geregisseerd door haar dominante, ambitieuze moeder, en ze staat op het punt te trouwen met een keurige jongeman van wie ze niet houdt. Op een helder moment besluit ze weg te lopen uit Londen, naar de enige plek die ze kan verzinnen waar haar moeder haar niet zal zoeken: Connemara, in het westen van Ierland, waar haar moeder opgroeide, vertrok en sindsdien nooit meer over sprak. Hier leert Ellen een grote, warme familie kennen waarvan ze niet wist dat ze die had, en ontdekt ze de hartverscheurende waarheid over haar moeders verleden. Ze ontmoet er ook de charismatische en controversiële Conor Macausland, die vijf jaar geleden zijn vrouw is verloren toen de vuurtoren om onverklaarbare redenen door brand werd verwoest. Er wordt gefluisterd dat het moord was.

Lees hier de recensie.

Santa Montefiore boeken

Villa Magdalena

In Villa Magdalena word je meegenomen naar Toscane in 1966. Van buiten de imposante muren van Villa Magdalena probeert een klein, in vodden gehuld meisje een glimp op te vangen van het huis en de schitterende tuinen van een van de machtigste families van Italië. Voor Floriana is het spieden naar het huis een dagelijks ritueel - en een manier om de ellende en armoede van alledag te vergeten. Maar op een warme zomerdag wordt ze betrapt door Dante Bonfanti, de knappe zoon des huizes. Floriana en Dante weten beiden niet hoe hun toekomst door deze ontmoeting zal veranderen. Maar Villa Magdalena neemt de lezer ook mee naar Devon in 2009. Marina Turner is de geliefde tweede vrouw van Grey Turner, en de gehate stiefmoeder van zijn dochter Clementine. Al jaren beheren Marina en Grey het Hotel Polzanze, maar de zaken gaan de laatste tijd erg slecht. Om nieuwe gasten te trekken huurt Marina als laatste redmiddel een 'artist-in-residence' in: Rafa Santoro. Met zijn knappe uiterlijk en Latino charme zal deze Argentijnse schilder het hotel weer tot leven moeten wekken, en misschien heeft hij ook een helende invloed op de onrustige Clementine. Maar Rafa zal meer doen dan dat: hij heeft zijn eigen redenen om in het hotel te werken. Zijn komst zal Marina en Clementine terugvoeren naar Villa Magdalena van vele jaren geleden.

Lees hier de recensie.

 

Overzicht van overige Santa Montefiore boeken:

Naast de hoog beoordeelde boeken schreef Santa Mantefioere nog veel meer boeken! Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Santa Montefiore

Santa Montefiore boeken

Santa Montefiore boeken

Santa Montefiore boeken

Santa Montefiore Santa Montefiore boeken Santa Montague Santa Montefiore boeken
Santa Montefiore boeken Santa Montefiore boeken Santa Montefiore boeken  

Wat zijn jouw favoriete Santa Montefiore boeken?

Lees ook: Interview: Santa Montefiore

Nieuwste artikelen

  • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

  • De beste aankomende films van 2021 en 2022

  • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

  • Eternals komt naar Disney+

  • Het Sanatorium - Sarah Pearse

Gerelateerde artikelen

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • In gesprek met Myrthe van der Meer

  • De beste jeugdthrillers

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

  • Grappige boeken die je hardop laten lachen

Zoek in artikelen