Zonnige zomerthrillers

Zon, zee, strand, cocktails en thrillers; daar kunnen wij wel aan wennen hoor! Maar misschien ben jij nog niet helemaal in de vakantiestemming? Of ben je gewoon nog op zoek naar leuke thrillers die je op vakantie kan lezen? Speciaal voor jullie hebben wij thrillers met het thema 'vakantie' op een rijtje gezet! Zet je maar schrap, want dit zijn vakanties die je nooit meer zal vergeten!

We hebben ervoor gekozen om van elke auteur maar één topper uit te kiezen, maar ze hebben natuurlijk nog veel meer mooie thrillers geschreven!

Zomeravond - Suzanne Vermeer

Het eerste boek in ons rijtje met zonnige zomerthrillers is Het strandhuis. Suzanne Vermeer is natuurlijk de nummer 1 als het aankomt op vakantie thema thrillers. 

Lauren Martens is met haar zus Celeste en hun ouders op vakantie in de Ardèche, wanneer Celeste op een avond niet terugkeert van een bezoek aan de discotheek. Twee dagen later wordt haar lichaam gevonden aan de oever van een rivier. Haar schedel is ingeslagen. Al snel wordt een verdachte opgepakt, Julien Fournier, maar die ontkent in alle toonaarden. Toch wordt hij schuldig bevonden en veroordeeld tot levenslang.
Twaalf jaar later is Lauren hulpofficier van justitie in Groningen als ze benaderd wordt door Nadine Dubois, een Franse journaliste die een populaire true crime-podcast maakt. Julien Fournier beweert nog steeds onschuldig te zijn en heeft de journaliste gevraagd zijn zaak te onderzoeken. Hoewel Lauren eerst geen enkele behoefte heeft om de boel weer op te rakelen, weet Dubois haar toch over te halen terug te keren naar Aubenas, de stad waar haar zus werd vermoord.

Lees hier de recensie.

Tarifa - Kiki van Dijk

Liv en Gerry, een succesvol stel dat festivals organiseert, besluiten een weekje te gaan relaxen in Andalusië. Om hun puberzoon Pepijn te paaien, beloven ze ook te gaan surfen in het hippe Tarifa.
Na een avondje romantisch corona's drinken bij een beachclub komt hun zoon niet terug van stappen. Hij is ook de dag erna nergens te bekennen. Behalve een golf paniek, krijgen Liv en Gerry veel vragen en onbegrip over zich heen. Wat zou er gebeurd kunnen zijn? Hadden ze beter op hem moeten letten?
Tegen de stroom kritiek in moeten ze uitvinden wat er aan de hand is. Al gauw wordt duidelijk dat Pepijn dicht bij de gevaarlijke onderwereld schuilgaat achter het vrolijke partystadje Tarifa… Maar kunnen Liv en Gerry elkaar eigenlijk wel vertrouwen?

Lees hier de recensie.

Bloedkoraal - Linda van Rijn

Als journalist Emily van Son wordt uitgenodigd voor een tiendaagse persreis naar het Griekse Samos, twijfelt ze geen moment. Er is een nieuw resort geopend, waar Antonie Singha, de Nederlandse eigenaar en spiritueel coach, helende reizen aanbiedt. Emily heeft daar niet veel mee, maar ze is wel nieuwsgierig en bovendien zien de foto’s van de stranden en de prachtige natuur er aantrekkelijk uit. Een kleine vakantie kan ze wel gebruiken, nu ze de laatste tijd hard heeft gewerkt als hoofdredacteur van een groot magazine voor vrouwen.
Eenmaal ter plekke blijkt de groep van de persreis een bont gezelschap van journalisten en bloggers, sommigen helemaal gericht op spiritualiteit, sommigen juist helemaal niet. Emily kan het met iedereen goed vinden, al sluit ze al snel vriendschap met blogger Zara. Samen laten ze zich onderdompelen in alles wat het resort te bieden heeft.
Maar dan maakt een gruwelijk duikongeval een einde aan de relaxte vakantie. Plotseling staan het resort, de groep en de hele persreis in het teken van het ongeluk, dat zelfs door de politie wordt onderzocht. En nog voordat dat onderzoek iets heeft opgeleverd, vindt er een tweede tragedie plaats. Emily wil nu zo snel mogelijk naar huis, maar mag het resort niet verlaten. Eerst moet duidelijk worden of het wel echt om ongelukken gaat. En dat is ook de vraag die zich aan Emily opdringt. Kan ze op tijd weg komen voor er nog meer slachtoffers vallen…

Lees hier de recensie.

zomerthrillers

De trip - Nathalie Pagie

Journalisten Tara Linders en Diego Martinez zijn op Hawaï voor de tv-opnames van het extreme adventure-programma De trip. Tara doet verslag voor dagblad De Dageraad en Diego werkt er als redacteur. Als een van de kandidaten gewond uitvalt, grijpt Diego zijn kans en springt in. Terwijl hij zich aan de levensgevaarlijke challenges waagt, komt Tara op het spoor van een commune, met aan het hoofd de excentrieke Cassandra. De communeleden zijn volledig in de ban van deze vrouw en als zij meer lijkt te weten over Tara's pijnlijke verleden, wordt ook Tara's nieuwsgierigheid gewekt.

Plots dreigt de Mauna Loa-vulkaan, de grootste ter wereld, eerder tot uitbarsting te komen dan werd voorspeld en moet iedereen het eiland verlaten. Maar juist dan wordt een van de communeleden dood aangetroffen en blijkt Cassandra spoorloos. Wat heeft zij te verbergen? Tara en Diego blijven op het eiland om in een race tegen de klok en met gevaar voor eigen leven de waarheid te achterhalen.

zomerthrillers

Passagier 23 - Sebastian Fitzek

Politiepsycholoog Martin Schwarz heeft tijdens een vakantie op het cruiseschip Sultan of the Sea zijn vrouw en zoontje verloren. Niemand heeft ooit kunnen ophelderen wat er tijdens die noodlottige reis is gebeurd en

Martin blijft achter als een mentaal wrak. Hij heeft zich voorgenomen nooit meer één voet op een cruiseschip te zetten, totdat hij vijf jaar later een mysterieus telefoontje krijgt van een oudere dame die beweert meer van de verdwijning te weten. Martin gaat terug naar het gewraakte schip en komt op het spoor van een verdwenen gewaand meisje dat is teruggekeerd naar de Sultan - samen met de teddybeer van zijn zoontje...

Lees hier de recensie.

zomerthrillers

Onverschrokken - Fiona Higgins

Zes compleet verschillende mensen reizen af naar het zonnige Bali om daar de cursus 'overwin je angst' te volgen. Elke cursist heeft een andere angst om te overwinnen. De een is bang voor vliegen, de ander voor hoogtes en weer een ander voor de dood. Iedereen moet door middel van verschillende opdrachten zijn of haar angsten overwinnen. Tijdens de cursus ontstaan er hechte vriendschappen en bloeit er zelfs liefde op. Maar dan gebeurt er iets vreselijks waardoor het leven van de cursisten voorgoed zal veranderen...

Lees hier de recensie.

Blond op Bonaire - Ellen de Vriend

Journaliste Linda van Dam vertrekt met haar man Lex, dochter Luna (17) en haar vriendin Guusje (17) voor een tropische vakantie naar Bonaire. Kort voor hun vertrek verdwijnen twee jonge, blonde vrouwen spoor loos. Van de ene vrouw ontbreekt elk spoor, van de ander worden teenslippers en een fiets gevonden. Het gerucht dat ze zijn vermoord, verspreidt zich als een lopend vuurtje over het eiland.
Wanneer Luna en Guusje met twee buurjongens naar een feest willen in een van de luxe resorts, vindt Linda dat geen probleem. Ze spreken af dat Lex hen "s avonds ophaalt. Stiekem verwisselen zij het saaie feest voor Karels Bar op de boulevard, waar het veel gezelliger is. Maar dan verdwijnt Guusje. Onmachtig over het corrupte politiecorps en zich schuldig voelend tegenover Guusjes moeder, gaat Linda zelf op onderzoek uit.
Lukt het haar de waarheid te achter halen?

Lees hier de recensie.

Het veilige huis - Anna Downes

Het leven van Emily is op een dieptepunt beland, maar dan krijgt zij de kans van haar leven. Haar baas Scott vraagt haar als nanny aan de slag te gaan op het Franse landgoed waar zijn vrouw en dochtertje wonen. Emily wordt erheen gevlogen in een privéjet en is gecharmeerd van Scotts vrouw Nina en hun dochtertje. Ze leiden een luxeleven, maar al snel krijgt Emily twijfels. Waarom wonen ze zo geïsoleerd? Waarom spreekt het dochtertje geen woord tegen haar?

Emily beseft dat onder de idylle gevaarlijke geheimen schuilgaan, en dat als zij niet meegaat in Scott en Nina's verhaal, het paradijselijke leventje wel eens een gevangenis zou kunnen worden waaruit ontsnappen onmogelijk is…

Lees hier de recensie.

De laatste toevlucht - Marissa Stapley

In de luxueuze omgeving van de prachtige Riviera Maya in Mexico is het exclusieve resort gevestigd van artsenechtpaar Miles en Grace Markell. Te midden van de zon en de zee wordt hier relatietherapie gegeven aan echtparen die het zich kunnen veroorloven. Voor de meeste is dit de laatste kans om hun huwelijk te redden.
Als de stellen van start gaan met het intensieve relatietherapieprogramma, blijkt al snel dat Miles en Grace minder perfect zijn dan ze doen voorkomen. En als de therapeuten en hun gasten worden overvallen door noodweer en geïsoleerd raken van de buitenwereld, neemt niemand het meer zo nauw. Onzekere uren volgen en gevoeligheden worden geopenbaard. Geen huwelijk blijft onaangetast. En dan verdwijnt Miles Markell… Wie is nog loyaal naar wie?

Lees hier de recensie.

 

Welke zonnige vakantiethrillers ga jij deze zomer lezen?

Lees ook: Thrillers met sterke plottwists

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • Winnen: 5x Zomeravond van Suzanne Vermeer

  • De beste zomerboeken in 2021

  • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

  • Vijftig tinten vrij

Zoek in artikelen