Fictie top 6: januari 2021

Het nieuwe jaar is begonnen en een nieuw jaar betekent ook weer veel nieuwe boeken om te lezen! Wij hebben ondertussen al zoveel nieuwe boeken op ons 'nog te lezen'-lijstje staan dat we in 2021 nog genoeg te lezen hebben! In de maand december hebben we ook weer van veel mooie boeken mogen genieten. Zo hebben we prachtige romans gelezen, maar ook spannende thrillers. Deze boeken mag je niet missen in de eerste maand van het nieuwe jaar!

1. Elle & Darcy - Alexandria bellefleur

Na een verschrikkelijke date besluiten Elle en Darcy dat ze nooit meer afspreken. Ze zijn te verschillend: Elle is een dromerige Twitter-astrologe die op zoek is naar haar soulmate, Darcy is een no-nonsense actuaris die niet van verassingen houdt. Ze nemen afscheid, maar niet voor lang. Darcy wordt gek van haar bemoeizuchtige broer die matchmaker speelt en doet Elle een voorstel: tot oudejaarsavond doen ze alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze niets meer met elkaar te maken te hebben. Maar hoe eindigt het toneelstukje als de gevoelens echt worden? Een heerlijk verhaal over twee vrouwen die mijlenver van elkaar afstaan, maar langzaam voor elkaar vallen.

Lees hier de recensie.

2. De crèche - Elle van Rijn

 

Amsterdam, 1942-1943. Tegenover de Hollandsche Schouwburg bevindt zich de Joodse Crèche, door de Duitsers getransformeerd in een verzamelplaats voor Joodse kinderen voordat zij op transport gaan. Terwijl het leven voor Joden buiten de crèche steeds beangstigender wordt, bekommert de negentienjarige Betty Oudkerk zich met de andere Joodse kinderverzorgsters om het lot van de kinderen. In het diepste geheim weten ze onder leiding van Henriëtte Pimentel, de directrice van de crèche, ruim zeshonderd kinderen van deportatie te redden, ongeacht de risico's die dat met zich meebrengt.

De crèche is het verzetsverhaal van jonge vrouwen die in wrede omstandigheden moeten beslissen over leven en dood. Moedige vrouwen met een vurige hoop voor de toekomst - want wie een kind redt, redt de wereld.

Lees hier de recensie.

3. Spiegelman - Lars Kepler

Vijf jaar geleden verdween ze, nu wordt haar lichaam gevonden.

Wie was de man die ze zag in het raam?

Wie is de Spiegelman?

Vijf jaar na haar verdwijning wordt het levenloze lichaam gevonden van een jonge vrouw. De enige ooggetuige van de moord is een warrige man, die niet zeker weet wat hij gezien heeft. Joona Linna roept de hulp in van hypnotiseur Erik Maria Bark, zodat de man onder hypnose zijn herinneringen weer kan oproepen.

Lees hier de recensie.

4. Onbreekbaar 3: Op gevoel - Lisette Jonkman

Abby en Ferdi zijn verleden tijd. Hij stort zich op zijn studie en de verenigingsmeiden; zij verhuist naar de andere kant van de wereld om professioneel model te worden. Ferdi heeft steeds meer het gevoel dat zijn leven een slecht toneelstuk is. Het verenigingsleven is niet wat hij ervan had gehoopt en hij heeft elke dag spijt van wat hij Abby heeft aangedaan.

Abby's dagen bestaan uit sporten, fotoshoots, catwalkshows en eetschema's. En ook in toenemende mate uit alcohol en drugs. Eenmaal terug in Nederland is ze vastbesloten om Ferdi uit de weg te gaan, en daarbij loopt ze onbewust recht in de armen van haar ex Tom. Ferdi en zij, dat is een droom uit het verleden. Maar daar denkt Ferdi anders over…

Lees hier de recensie.

 

5. Een dodelijke opleiding - Naomi Novik

In dit eerste deel van de nieuwe Scholomance-trilogie van Ontworteld-auteur Naomi Novik, maken we kennis met El, en de magische school die je maar op twee manieren kunt verlaten: dood of met diploma.

Ik besloot dat Orion Lake moest sterven nadat hij mijn leven voor de tweede keer redde. Iedereen houdt van hem, behalve ik. Wat mij betreft houdt hij zijn opzichtige magische kunstjes voor hemzelf.
Ik heb geen hulp nodig om deze school te overleven. Vergeet al die dodelijke monsters en vervloekte artefacten, ik ben waarschijnlijk het gevaarlijkste wezen dat hier rondloopt. Geef me een minuutje en ik breek hele bergketens af, vermoord miljoenen mensen. Ik zou mezelf zonder tegenspraak kunnen uitroepen tot de Koningin der Duisternis.
Tenminste, dat is wat iedereen van mij verwacht. De meeste studenten hier zouden juichen als Orion mij ombrengt, net als een van de vele andere duistere wezens die uit de afvoer omhoogkruipen. Soms denk ik dat ze gewoon willen dat ik in de kwaadaardige heks verander waarvoor ze mij houden. De school zelf wil dat zeker.
Maar ze krijgen niet wat ze willen. Zeker Orion Lake niet. Ik mag dan niet zijn droomvoorbeeld zijn van een held, maar ik ga deze plek levend verlaten, en ik ga geen duizenden mensen afslachten om dat doel te bereiken.
Hoewel ik toch serieus overweeg om er tenminste één te vermoorden.

Lees hier de recensie.

6. Het verraad van Montverre - Bridget Collins

Zou jij alles op het spel zetten om de waarheid over je leven te achterhalen?

Op Montverre, een exclusieve school in de bergen, worden de intelligentste studenten voorbereid op het Grote Spel, een mysterieuze wedstrijd. Léo nam ooit deel, maar hij verloor zijn passie voor het spel na een tragische gebeurtenis. Nu keert hij, in ongenade gevallen door een mislukte carrière, terug naar Montverre. De school is veranderd, een vrouw vervult nu de rang van Magister Ludi bij het Grote Spel. Hij voelt een vreemde connectie met haar: Léo en Claire baseren hun leven allebei op leugens. Terwijl het hoogtepunt van het jaar dichterbij komt, beginnen de muren geheimen te fluisteren...

Lees hier de recensie.

 

Lees ook: Duistere Engelse sprookjesboeken voor volwassenen

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

Zoek in artikelen