Young adult top 6: oktober 2023

Het najaar brengt voor de Young Adult en New Adult lezers heel veel moois. Er is ook voor ieder wat wils: hou je van romantiek, of heb je toch liever een goede portie spanning? Het kan allemaal. Lees hieronder onze tips voor deze maand en laat je eventueel inspireren om toch een paar series te gaan oppakken.

Prins van trots - Kerri Maniscalco (new adult)

Prins van trots is het tweede deel in de serie Konijnrijk der zonden.

Emilia, koningin van de Verdorvene, gaat samen met de prins van Toorn naar de Zeven Cirkels. Ze heeft als doel om haar zus te wreken en daarvoor wil ze veel doen. Zelfs op het aanzoek van de prins van Trots, de koning der Demonen, ingaan. Door de vele intriges en dubbelzinnige boodschappen, weet ze niet meer wie ze moet vertrouwen en wordt ze steeds eenzamer.

Lees hier onze recensie van Prins van trots

 

De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

Waar de serie Het Hawthorne-mysterie eigenlijk een trilogie zou zijn, heeft Jennifer Lynn Barnes nu toch besloten om het succes te verlengen. Dit vierde deel van de serie, of een spin-off van de trilogie die zich afspeelt na het laatste hoofdstuk van het derde boek, heeft als hoofdpersonages Grayson en Jameson Hawthorne. De ene zakelijk en de andere flamboyant. Beide komen terecht in een situatie waarin ze moeten besluiten hoe ze willen dat de wereld hun ziet en wat ze daarvoor willen opgeven.

Lees hier onze recensie van De Hawthorne-broers

 

 

Someone new - Laura Kneidl (new adult)

Someone new is het eerste deel in de nieuwe New Adult-serie van Laura Kneidl. Wanneer Micah haar nieuwe buurman ziet is ze verrast. Het is de man die zijn baan verloor door haar. Micah wil heel graag haar excuses aanbieden, maar daar geeft hij haar geen kans toe. Hij wil alleen maar koste wat het kost zijn geheim bewaren...

Lees hier onze recensie van Someone new

 

 

Ijsbreker - Hannah Grace (new adult)

Anastasia heeft het kunstschaatsen als prioriteit nummer één in haar leven. Ze wil de Olympische Spelen halen en traint daar keihard voor. Wanneer ze Nathan, de aanvoerder van het hockeyteam van Maple Hills, ontmoet, springen de vonken in het rond. Niet zozeer van liefde, maar er is zeker chemie tussen de twee. Kort daarna zit Anastasia met de handen in het haar, en het is Nathan die aanbiedt om haar te helpen, maar wil ze zijn hulp wel?

Ijsbreker is het eerste deel in de Maple Hills-serie.

Lees hier onze recensie van Ijsbreker

 

De laatste zomer - Dana Mele

Wanneer op vakantie een brand uitbreekt, overleeft Emily dat niet. De vriendengroep valt uit elkaar, maar ze krijgen allemaal een uitnodiging om een jaar later samen te komen en Emily te herdenken. Er worden vragen gesteld over wat er nu precies gebeurd is en langzaamaan wordt het duidelijk dat de dood van Emily misschien geen ongeluk was...

Lees hier onze recensie van De laatste zomer

 

 

 

Split second - Caja Cazemier

Wat als je in één seconde een verkeerde beslissing neemt en je leven daardoor een dramatische wending neemt. Het overkomt de vijftienjarigeThijs, wanneer hij iemand neersteekt. Hij moet voor de jeugdrechter verschijnen en dat terwijl hij er zoveel spijt van heeft. De cultuur waarin jongeren wapens op zak hebben en ze misschien het gebruik ervan nog niet volledig beheersen, wordt door Caja Cazemier onder de loep genomen.

Lees hier onze recensie van Split second

 

Nieuwste artikelen

  • De zeven - Rose Wilding

  • Dolende geesten – Hilda Spruit

  • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

  • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

  • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

Zoek in artikelen