Fictie top 6: maart 2024

We hebben een nieuwe top 6 gemaakt van de boeken in het genre fictie van afgelopen tijd. Er zijn weer prachtige fictieve verhalen geschreven. Een aantal boeken zijn onderdeel van een reeks, waar we bij één daarvan zelfs vier jaar op hebben moeten wachten. Het was weer een moeilijke keuze om tot een top 6 te komen, omdat er weer volop keuze was, maar het is ons gelukt. Dit is onze fictie top 6: maart 2024. Welke voeg jij toe aan je nog te lezen lijst?

 

Crescent City 3 - Huis van vuur & schaduw - Sarah J. Maas 

Het derde deel van deze serie gaat over de reis van Bryce. Ze probeert een einde te maken aan de heerschappij van Asteri. Een fantasy roman met actie, romantiek, machtspelletjes en veel spanning. Lees hier onze recensie van Huis van vuur & schaduw. 


De Griekse dochter - Soraya Lane

De Griekse dochter is het derde deel van een reeks. Zes vrouwen gaan naar een notaris en krijgen daar een kistje met een deel van hun verleden. Het kistje van Ella is nagelaten door haar overgrootmoeder en het zegt iets over haar familiegeschiedenis. Het is een verleden waar Ella niks van weet en gaat op zoek naar de betekenis van de inhoud van het kistje. Lees hier onze recensie van De Griekse dochter. 


Wrede leugens - Karen Rose

Kit en Sam moeten samenwerken om de gruwelijkste seriemoordenaar van San Diego te vinden. De rechercheur en psycholoog gaan de samenwerking aan nadat één van Sams patiënten details heeft onthuld over een onopgeloste moordzaak. Nadat ze eerst afzonderlijk van elkaar aan deze zaak werken, merken ze dat het toch beter is om de krachten te bundelen. 


Licht in de vlam - Jennifer Armentrout

Het tweede deel van de vlees en vuur serie van Jennifer Armentrout gaat over een wereld die uit diverse domeinen bestaat. Een sterfelijk domein en het domein van de Goden. Een verhaal met magische fantasie, actie, romantiek en historie die je niet meer loslaat. Lees hier onze recensie van licht in de vlam. 


De breekbare draden van magie - V.E. Schwab

Na vier jaar gaat V.E. Schwab verder met een vierde deel op de schemering trilogie. Het verhaal gaat over de balans tussen macht en magie in Londen. Erg knap om een trilogie na zoveel jaar nieuw leven in te blazen, maar het is V.E. Schwab gelukt. Een fantastisch verhaal dat je van begin tot eind boeit. Lees hier onze recensie van De breekbare draden van magie. 


My Own Worst Enemy - Lily Lindon

Actrice Emmy ontmoet haar evenbeeld Mae en raakt in eerste instantie van haar onder de indruk. Tot ze tot de conclusie komt dat zij haar grootste rivaal zal zijn bij audities. Maar desondanks kan ze haar niet uit haar gedachten krijgen. Een heerlijke feelgoodroman die prettig leest. Lees hier onze recensie van My own worst enemy.

 

Nieuwste artikelen

  • Alles wat beweegt - Susan Smit

  • De terugkeer - Tina van Dijk

  • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

  • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

  • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • Moederdag boeken top 6

  • Young Adult top-5: maart

  • Amber: een gloednieuwe romanreeks

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

Zoek in artikelen