Chicklit.nl boek van het jaar 2017: dit is de boeken top 3

Het lijkt wel alsof de boeken die uitgegeven worden elk jaar beter worden. Het is dan ook een hele klus om een favoriet uit te kiezen, maar gelukkig hebben wij jullie! Wij selecteerden de 12 beste boeken van 2017 en lieten jullie vervolgens stemmen op jullie favoriet. Dankzij jullie hulp hebben wij nu een geweldige top 3!

Het blijft nog even een verrassing wie zichzelf aan het eind van december het 'Chicklit.nl boek van het jaar 2017' mag noemen! Wij hebben namelijk nog een geweldige jury samengesteld, die de drie beste boeken gaat lezen en beoordelen. Daarna zullen zij samenkomen en het beste boek van 2017 uitkiezen! De drie boeken die nog altijd in de race zijn, vind je (in willekeurige volgorde) hieronder. De winnaar zal aan het eind van december bekend gemaakt worden!

Nara bed, Naar bed - M. J. Arlidge

Naar Bed, Naar Bed - M.J. Arlidge

Helen Grace is de heldin van de populaire thrillerreeks van M.J. Arlidge. Ze is een geharde rechercheur die motorrijdt en zich het liefst alleen door het leven slaat, maar wordt achtervolgd door persoonlijke demonen die haar af en toe zelfs in een depressie dreigen te storten. Toch is zij onmisbaar in de strijd tegen psychopaten die Southampton blijven teisteren en onschuldige slachtoffers maken, op gruwelijke wijze…

Helen Grace heeft al genoeg persoonlijke tragedies meegemaakt, maar als het lijk van een bekende in een nachtclub wordt gevonden, komt het moordonderzoek opeens wel heel dicht bij haar eigen leven. Helen zwijgt in alle talen over haar connectie met het slachtoffer en werkt als een bezetene om de dader te vinden. Als er een tweede slachtoffer valt, wringt Helen zich in zo veel bochten dat alles op scherp komt te staan en ze een onmogelijke keuze moet maken. Vertelt ze over haar privéleven of besluit ze te liegen om de aandacht van zichzelf af te houden?

Lees hier de recensie

Opstaan - Jackie van Laren

Opstaan - Jackie van Laren

Anne Millers hart is gebroken. Na een stormachtig jaar met haar grote liefde, de wereldberoemde rockster Rory Maquary, is hun relatie gestrand. Nadat ze uitgehuild was, heeft ze zich herpakt en nu leidt ze een rustig, teruggetrokken leven op St. Mary’s, het hoofdeiland van de Britse Scilly-eilanden, waar ze samen met een vriendin een restaurantje runt en Rory probeert te vergeten.

Rory wil Anne helemaal niet vergeten. Hij snapt nog altijd niet waarom het misging, en wil niets liever dan haar vinden en het goedmaken. Maar Anne heeft alle contact met hem voorgoed verbroken en wil niet gevonden worden. Met de moed der wanhoop probeert Rory er dan maar samen met zijn zoontje het beste van te maken.

Tot Rory de flamboyante tv-kok Woz leert kennen, met wie hij dikke maatjes wordt. Woz nodigt hem uit om een keer langs te komen op zijn nieuwste kooklocatie, een restaurantje van twee vrouwen op St. Mary’s. Een klein reisje met onverwacht grote gevolgen…

Lees hier de recensie

Slapende reuzen - Sylvian Neuvel

Slapende Reuzen - Sylvain Neuvel

Als Rose Franklin op haar nieuwe fietsje vlak bij haar huis in Deadwood, South Dakota rijdt, valt ze plotseling in een enorm gat in de aarde. Ze komt bij op de bodem van een nagenoeg perfect vierkante kuil, waarvan de muren vol staan met ingewikkelde graveringen die licht geven en lijken te pulseren. Maar de brandweermannen die haar komen redden, staren naar een nog vreemder schouwspel: een klein, geschrokken meisje in de palm van een reusachtige metalen hand.

Zeventien jaar later is het mysterie van dit bizarre artefact nog altijd onopgelost; de oorsprong, de maker en het doel zijn onbekend. Uitkomsten van de koolstofdatering tarten elk geloof, het leger schrijft het ene na het andere topgeheime rapport maar lijkt het nergens over eens te kunnen worden, theorieën worden verzonnen en nagenoeg onmiddellijk weer verworpen. Als men geen oplossingen vindt, begint met langzaam zijn belangstelling voor dit schijnbaar onoplosbare raadsel te verliezen.

Maar sommigen kunnen niet stoppen met zoeken naar antwoorden.

Lees hier de recensie

Jullie hebben echt massaal gestemd op jullie favoriete boek van 2017! Uit alle stemmen kunnen helaas maar 3 favorieten gekozen worden tussen wie de strijd verder gaat! Helaas hebben de resterende 9 boeken geen plekje weten te veroveren in de top 3. Toch zijn ook deze boeken echte aanraders om een keertje te lezen!

4. Ginny Moon heeft gelijk - Benjamin Ludwig

5. Echte liefde vind je in de boekhandel - Veronica Henry

6. Naar huis – Harlan Coben

7. Goede Dochter - Karin Slaughter

8. Bijna echt gebeurd - Liane Moriarty

9. De tolk van Java - Alfred Birney

10. Kolja - Arthur Japin

11. Jager - Lars Kepler

12. De zoon van de verhalenverteller - Pierre Jarawan

 

Lees ook: Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2017: dit zijn de drie beste boeken

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Matilda

  • Een hemel vol sterren - Dani Atkins

  • Deze films en series verschijnen in februari op Netflix

  • Hoe je in één klap 101 miljoen volgers verliest - Frederick Deloddere

  • Jacht om Middernacht - Benjamin Read & Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • 10 x mooie quotes uit boeken

  • Het nieuwste deel van De Zeven Zussen-serie verschijnt volgende week!

  • Gratis e-teaser van Lisette Jonkman: Pizzageur & Maneschijn

Zoek in artikelen