De winnaar van de 'Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2020' verkiezing

Sinds 2019 organiseren we een aparte verkiezing voor de feelgood boeken! Er komen elk jaar namelijk ontzettend veel leuke feelgood boeken uit, dat dit genre zijn eigen verkiezing verdient! Ook in 2020 hebben we weer van heel wat feelgood boeken kunnen genieten! Het was daarom een lastige taak voor de jury om de uiteindelijke winnaar te bepalen, maar het is gelukt! Lees snel verder om te ontdekken welk boek er met de titel 'Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2020' vandoor gaat!

Elke maand stellen wij een top 6 samen van de beste boeken van die maand. Van alle boeken die in de top 6 hebben gestaan, hebben wij een top 12 samengesteld! Vervolgens was het aan onze lezers de taak om op hun favoriete feelgood boek te stemmen. En dat hebben jullie masaal gedaan! We hebben ontzettend veel stemmen ontvangen en hieruit is uiteindelijk de volgende top 3 ontstaan:

Tegen beter weten in - Charlotte de Monchy (Boekerij)

Wintereiland - Jenny Colgan (Luitingh-Sijthoff)

Onbreekbaar 1: Buren with benefits - Lisette Jonkman (Luitingh-Sijthoff)

Helaas hebben niet alle boeken een plekje in de top 3 weten te bemachtigen. Bekijk alle boeken die genomineerd waren voor de 'Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2020' verkiezing HIER.

 

Nadat de top 3 bekend was gemaakt was het aan onze jury de taak om de boeken te lezen en te beoordelen. De deskundige jury bestaat uit een deel van onze recensenten én een aantal grote boekenliefhebbers die als gastjurylid in de jury hebben plaatsgenomen. Aan de hand van een beoordelingsformulier hebben zij de boeken gelezen en beoordeeld. Ze moesten elk boek beoordelen aan de hand van 13 verschillende punten, zoals originaliteit en schrijfstijl, en vervolgens hebben ze elk boek een score gegeven. Wij hebben alle beoordelingsformulieren ontvangen en gekeken welk boek als beste uit de bus is gekomen.

Ook benieuwd naar het Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2020 en Chicklit.nl Fictie boek van het jaar 2020? Bekijk die HIER en HIER.

Hieronder vind je het commentaar van de jury:

Dit had de jury te zeggen over Wintereiland van Jenny Colgan:

Jenny Colgan heeft met Wintereiland een heerlijk winterse feelgoodroman geschreven die opvalt tussen de andere feelgoodverhalen. Dit boek roept een scala aan gevoelens op en laat je meevoelen met de personages alsof je er daadwerkelijk mee bevriend bent. Het is een fijn en mooi, maar ook verdrietig verhaal. Familie is een belangrijk thema, evenals het voor elkaar klaarstaan, wat de eilandbewoners steevast doen.

De auteur schrijft erg beeldend, vlot en vol humor, waardoor je echt het gevoel krijgt alsof je op het eilandje Mure aanwezig bent. Met kleine details in haar beschrijvingen weet ze het gevoel van het eiland en de personages goed over te brengen en de winterse sfeer in huis te halen. De sfeer op het eiland en de omgeving die Jenny Colgan weet te schetsen zijn weer geweldig, en ook heel idyllisch: je wilt hierdoor zelf Mure bezoeken en kennismaken met Flora en haar familie en haar heerlijke kaneelbroodjes proeven! Daarnaast bevat het verhaal genoeg complexiteit om de aandacht vast te houden en je te raken, maar niet zoveel dat het boek geen ontspanning meer biedt.

Kortom, Wintereiland is een typisch feelgoodverhaal met lief en leed, een lach en een traan.

Dit had de jury te zeggen over Tegen beter weten in van Charlotte de Monchy:

Tegen beter weten in van Charlotte de Monchy heeft je vanaf de eerste pagina in zijn greep en laat je niet meer los tot het boek uit is. Het boek heeft een hoog feelgoodgehalte en was bijna onmogelijk om weg te leggen. De personages van Tegen beter weten in zijn erg aansprekend en het verhaal is toegankelijk geschreven. Charlotte de Monchy heeft een erg prettige en vlotte schrijfstijl met een vleugje humor waardoor het boek erg lekker en snel wegleest. Typisch voor Charlotte de Monchy heeft ze er ook in dit boek voor gekozen om twee verschillende verhaallijnen door elkaar te laten lopen. Hierdoor wordt het verhaal iets complexer, maar op een positieve manier. De details zijn heel goed uitgewerkt zodat de verhalen echt perfect in elkaar passen.

Tegen beter weten in is de ultieme feelgood om de donkere dagen voor kerst door te komen, de zomers aan het zwembad te slijten of voor elk moment dat je eventjes weg wil duiken in een heerlijk verhaal. 

Dit had de jury te zeggen over Onbreekbaar 1: Buren with benefits van Lisette Jonkman:

Buren with Benefits van Lisette Jonkman is het eerste deel van de Onbreekbaar trilogie. Het verhaal is vlot en vol humor geschreven. Ze laat je hardop lachen om bepaalde gebeurtenissen en uitspraken van de hoofdpersonages. Ze weet voor het grootste deel van het boek een glimlach op je mond te toveren. Daarnaast valt de chemie tussen de twee hoofdpersonages niet te ontkennen. Beide personages zijn geloofwaardig, herkenbaar en erg origineel. Er is een enorme aantrekkingskracht tussen de twee karakters en dat spat van de pagina's af. Ook al is Ferdy op het eerste gezicht een walgelijke bal en arrogante vrouwenverslinder, toch weet je hem – naarmate het verhaal vordert - iets beter te begrijpen en zelfs te mogen. Abby is van het begin af aan een leuk personage en een echte powervrouw. Er zijn voldoende hobbels voor de twee, het is ze dus niet eenvoudig gemaakt. 

Kortom, het is een heerlijk boek om bij weg te zwijmelen en een hele goede reden om de hele Verkikkerd-serie ook weer eens uit de kast te halen!

 

De jury heeft er lang over moeten nadenken, de uitslag lag namelijk heel dicht bij elkaar, maar na lang beraad is er uiteindelijk een winnaar gekozen! De winnaar van de 'Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2020' verkiezing is geworden.....

Tegen beter weten in van Charlotte de Monchy (Boekerij)

De keuze tussen deze 3 geweldige feelgood boeken was lastig om te maken, maar uiteindelijk heeft de jury Tegen beter weten in van Charlotte de Monchy gekozen als 'Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2020'! Uiteindelijk was dit boek bij de meeste juryleden favoriet dankzij de fijne, luchtige en humoristische schrijfstijl en het hoge feelgoodgehalte.

 

De tweede plek is veroverd door Onbreekbaar 1: Buren with benefits van Lisette Jonkman en de derde plek is naar Wintereiland van Jenny Colgan gegaan.

Wij willen de juryleden en de uitgeverijen bedanken voor de leuke verkiezing!

Nieuwste artikelen

  • Dit is wat we weten over de serie Wednesday + trailer

  • Eeuwig licht - Francis Spufford

  • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

  • Grimwoud - Nadia Shireen

  • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen