Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2020: stem op jouw favoriet!

Het jaar 2020 loopt alweer bijna ten einde. In 2020 hebben we ook weer van heel veel mooie, grappige en romantische feelgood boeken mogen genieten! Elk jaar organiseren wij de boek van het jaar verkiezing en sinds 2019 hebben we een aparte verkiezing voor het genre 'feelgood' om dit genre en de feelgood schrijfsters meer onder de aandacht te brengen. Van alle feelgood boeken die in 2020 zijn uitgebracht hebben wij een top 12 samengesteld. En nu hebben we jouw hulp nodig! Stem op jouw favoriet en wie weet sleept jouw favoriete feelgood boek wel de chicklit.nl feelgood boek van het jaar prijs in de wacht. 

STEMMEN KAN ONDERAAN!

Let op! Er is maar 1 stem per IP-adres mogelijk, zodat de verkiezing zo eerlijk mogelijk verloopt.

Het selectieproces

Iedere maand maken wij een zorgvuldige selectie van de beste boeken en die krijgen een plekje in de Chicklit.nl top 6 van die maand. Dit zijn boeken die het hoogst gerecenseerd zijn door onze recensenten en die het meest bekeken zijn op Chicklit.nl. Uit alle top 6'en van het afgelopen jaar hebben wij de 12 allerbeste feelgood boeken gekozen! Al deze boeken maken kans om de Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2020 te worden en wij hebben jouw hulp nodig om uiteindelijk te bepalen wie de winnaar wordt. Dit doe je door te stemmen op jouw favoriet. Aan de hand van jullie stemmen maken wij een top 3. Hierna zal een professionele jury de top 3 gaan lezen en beoordelen. Het boek met de beste beoordeling is de winnaar van de Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2020 verkiezing.

Boek van het jaar 2020

Net als het voorgaande jaar hebben wij ook dit jaar weer drie verschillende categorieën, namelijk: feelgood, fictie volwassenen en Young Adult. In alle drie de categorieën hebben wij de 12 beste boeken gekozen en nu is het aan jullie om op je favoriet te stemmen! Daardoor zorg je ervoor dat de Chicklit.nl jury het boek gaat lezen en beoordelen! Stemmen kan van 5-11-2020 tot en met 1-12-2020. Let op: je kan maximaal 1 keer per IP-adres stemmen!

Zie hier de nominaties voor het Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2020& Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2020!

De genomineerden

Wintereiland - Jenny Colgan (Luiting-Sijthof)

Het is winter op het eiland Mure. Een tijd om samen door te brengen, bij een knapperend haardvuur, en te genieten met de mensen van wie je houdt – tenzij je natuurlijk per ongeluk zwanger bent van je ex-baas en niet weet hoe je het moet vertellen. Kan Flora in het seizoen van vrede op aarde haar geheim delen en haar relatie met Joël redden?

Ondertussen probeert Saif, de dokter op het eiland en vluchteling uit het door oorlog verscheurde Syrië, te genieten van zijn eerste westerse kerst met zijn zonen – maar zonder zijn vermiste vrouw. Kan het kleine gezin troost en vreugde vinden?
 

Lees hier de recensie.

 

Christmas Shopaholic - Sophie Kinsella (The house of books)

Becky Bloomwood is dol op kerst. Het gaat altijd hetzelfde: haar ouders verzorgen het diner en de buren komen langs in vreselijke kersttruien. Maar dit jaar lijkt alles anders, Becky's ouders verhuizen en vragen Becky het diner te organiseren. Wat kan er nou misgaan? Haar zus Jess eist vegan kalkoen, haar man Luke vraagt alweer aftershave en Minnie wil een heel specifieke picknickmand - en dan verschijnt er ook nog onverwacht een ex-vriendje met zijn opdringerige nieuwe vriendin, en hun motieven zijn verre van duidelijk... Wordt het een chaos of lukt het Becky er een fijne kerst van te maken?

Lees hier de recensie.

 

 

Onbreekbaar 1: Buren with benefits - Lisette Jonkman (Luiting-Sijthof)

Abigail werkt in een café, doet af en toe een modellenklusje en woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit nou het grotemensenleven waar ze van droomde?
Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby maar op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar.
Abby durft eerst haar interesse niet toe te geven, maar na een gevaarlijke situatie begint ze toch voor Ferdi te vallen… Maar passen ze wel in elkaars leven?

Lees hier de recensie.

 

De sterrengever - Jojo Moyes (De fontein)

Kentucky, 1937. Wanneer Alice hoort dat de bibliotheek vrouwen zoekt om te paard afgelegen huizen te bezoeken met boeken, besluit ze zich aan te melden. Ze is een prima ruiter, en dit biedt haar een ontsnapping uit het benauwende huis van haar man en schoonvader. Onder leiding van de vrijgevochten Marge vormen vijf vrouwen al snel een hechte groep, maar hun vriendschap wordt op de proef gesteld als een deel van het dorp én de wet zich tegen hen keren…

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

Heerlijk duurt het langst - Jill Mansell (Luiting-sijthof)

Wie heeft er ooit genoeg van romantiek? Lainey wel na haar laatste relatie. Zij dacht dat het voor altijd was, hij dacht al aan de volgende. En dus is ze, wanneer ze haar nieuwe baan begint bij een chaotisch gezin in Cornwall, niet geïnteresseerd in Seth, de stiefzoon van haar baas, hoe aantrekkelijk hij ook is (en dat is héél aantrekkelijk). Vooral omdat Seth een perfecte vriendin heeft. Maar Lainey was niet helemaal eerlijk over haar leven, en Seth is ook niet helemaal wat hij lijkt. Als iedereen iets te verbergen heeft, is het ingewikkeld! Komt de liefde naar hen toe deze zomer?

Lees hier de recensie.

 

 

Ik durf je niet te zeggen - Christina Lauren (Xander)

Hazel is spontaan, extravert en soms wat onhandig. Josh is met zijn rustige, introverte en rationele karakter compleet het tegenoverstelde. Toch klikt het heel goed tussen de twee tegenpolen, en daar schrikken ze zelf ook een beetje van. Maar meer dan best friends forever zullen ze nooit worden, toch?

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

 

Tegen beter weten in - Charlotte de Monchy (Boekerij)

Lois werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij in Amsterdam. Er ligt daar in een la nog een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive, een Nederlandse tienerster uit een beroemde boyband. Die biografie zou de uitgeverij uit de rode cijfers kunnen halen, maar Marius woont inmiddels in Canada, waar hij een houtbewerkingsbedrijf is begonnen, en wil met rust gelaten worden. Het contract heeft hij getekend onder druk van zijn agent en nu wil hij er niets meer mee te maken hebben.

Lois wordt door haar werkgever naar Canada gestuurd om zo veel mogelijk informatie van Marius los te krijgen en het boek toch te schrijven. Het is voor haar een mooie kans, aangezien ze droomt van een carrière als schrijfster. Bovendien komt het haar meer dan goed uit om een tijdje naar het buitenland te gaan en zo haar ex te ontlopen. Ze neemt haar intrek in een gemoedelijke B&B in het dorpje en wordt meteen vriendinnen met de sympathieke uitbaatster Jill. Jills beste vriend Chris is ook een goede vriend van Marius; dat beschouwt Lois als een veelbelovende start. Maar het blijkt veel moeilijker dan ze ooit had gedacht om door te dringen tot de stugge voormalige ster.

Lees hier de recensie.

De stroopwafelshop - Astrid Harrewijn (Boekerij)

De ouders, vriend en beste vriendin van Suze nemen het haar niet in dank af als ze spontaan ja zegt tegen een bizarre uitdaging. Samen met nog twee vrienden uit haar studententijd doet ze mee aan een wedstrijd van de Stroopwafelfabriek: wie maakt in één jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken? De hoofdprijs is honderdduizend euro, de verliezers zijn slechts een ervaring rijker. Suze gaat het in New York proberen, haar vrienden gaan naar respectievelijk Rome en Parijs.
Nog voordat ze in het vliegtuig stapt heeft Suze al spijt van deze ondoordachte actie, en als ze door een taxichauffeur in het upcoming maar nog behoorlijk criminele Bushwick, Brooklyn, wordt afgezet, zakt de moed haar al helemaal in de schoenen.
Suze heeft haar leven tot nu toe beschouwd als een fijn verblijf in de ballenbak, maar het leven in Bushwick is rauw, eenzaam en vol heimwee. Gelukkig krijgt ze hulp van vier Mexicanen die haar koffietentje verbouwen, wordt ze gesteund door de kleurrijke buurtbewoners die dagelijks hun kopje koffie drinken aan de bewonerstafel, en vindt ze troost bij haar oppashond. Maar is dat genoeg om de hoofdprijs te winnen?

Lees hier de recensie.

Net als in de film - Rachel Winters (Luiting-Sijthof)

Evie Summers dreigt haar baan kwijt te raken tenzij ze de notoir lastige scenarioschrijver Ezra Chester overhaalt om het script voor een Hollywood-romcom te maken. Het probleem? Hij weigert.
Ze moet hem bewijzen dat je verliefd kunt worden zoals in een film. Anders geen script.
Evie heeft geen keus. Bovendien worden mensen iedere dag verliefd. Het zou toch kunnen? Ze zet het ene na het andere romcom-scenario in scène op zoek naar de Ware.
Kan het leven ooit zo zijn als in een film?

Lees hier de recensie.

 

 

 

Kerstmis in het Duincafé - Debbie Johnson (Boekerij)

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals versgebakken broden, overvloedige salades en verrukkelijke cupcakes. Voor zowel toeristen als dorpelingen is het rommelige café met uitzicht op het strand een fijne plek vol vrolijkheid, gezelschap en geborgenheid. In het Duincafé is iedereen altijd hartelijk welkom!

Becca Fletcher heeft altijd een hekel gehad aan kerst, maar dit jaar ontkomt ze er niet aan. Haar zus Laura heeft haar namelijk uitgenodigd om de feestdagen met haar gezin in het Duincafé door te brengen. Becca's verwachtingen? Lauwwarme chocolademelk en een marathon van flauwe kerstfilms. Maar wat Becca niet weet, is dat het Duincafé een heel bijzondere plek is. Een plek waar gebroken harten kunnen helen, nieuwe liefdes ontstaan en waar kerstwonderen echt gebeuren, zelfs bij Becca.

Lees hier de recensie.

 

De P.S. I Love You Club - Cecelia Ahern (Luiting-Sijthof)

Wanneer Holly Kennedy wordt benaderd door de P.S. I Love You Club wordt haar rustige leven op zijn kop gezet. Geïnspireerd door de brieven van Holly's overleden man wil de club dat Holly hen helpt met het schrijven van hun eigen afscheidsbrieven.
Als Holly één ding niet wil, is het teruggaan naar het verdriet van toen. Nu, zeven jaar later, wil ze juist vooruitkijken. Maar Holly leert leden van de club toch kennen en ze beseft dat wanneer je van iemand houdt, er altijd nog iets te zeggen valt...

Lees hier de recensie.

 

 

De roadtrip van je leven - Lizzie van den Ham (Dutch venture publishing)

Een roadtrip is wel het laatste waar je op zit te wachten als je bang bent voor autorijden... of je reisgenoot niet kunt uitstaan.
Eline de Vries is na een auto-ongeluk de weg niet meer op geweest. Ze kijkt er naar uit naar Sicilië te vliegen om haar beste vriendin Beatrice te bezoeken, maar dan doet Bé haar het compleet idiote voorstel om "gezellig' samen met haar broer te reizen. In haar auto, zodat ze die weer kan gebruiken. Een roadtrip met Marcus, die ze niet kan uitstaan? Eline zou wel gek zijn. Maar Bé heeft het talent iedereen te enthousiasmeren voor haar wilde plannen en voor Eline het weet is ze onderweg naar Italië. Samen met Marcus, die ouder en hopelijk ook wijzer is dan toen...
Sinds Marcus Govaerdts bij zijn ouders in hun boekhandelsketen is gaan werken, verzuipt hij in het kantoorwerk. Als zijn zus hem uitnodigt om naar Sicilië te komen, lijkt dat het moment om eindelijk los te komen van zijn drukke baan. Voor Marcus is de roadtrip een mooie gelegenheid om de beste vriendin van Bé te laten zien dat hij heus wel wat meer in zijn mars heeft dan zij denkt. Als tiener had hij een oogje op haar, maar dat liep uit op gekwetste gevoelens...

Lees hier de recensie.

We willen ook alle vertalers bedanken die meegewerkt hebben aan het vertalen van een aantal van deze geweldige boeken. Zonder hen zouden we deze prachtige boeken niet hebben kunnen lezen!

 

Poll

Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2020: stem op jouw favoriet!

Nieuwste artikelen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

  • Ochtendgloren - Corina Bomann

  • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

Zoek in artikelen