Chicklit.nl Reading Challenge update #2

Hoe ver ben jij met de Chicklit.nl Reading Challenge? Hoeveel kruisjes heb jij al afgevinkt? Wij zijn erg benieuwd naar jullie voortgang en houden jullie op de hoogte over onze eigen voortgang.

Daag je vriendinnen uit voor de Chicklit.nl Reading Challenge! We lezen allemaal veel boeken en is het dan niet leuk om er gelijk een uitdaging van te maken? Een boek dat is uitgekomen in jouw geboortejaar, een boek dat is geschreven door iemand met dezelfde initialen als jij… Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat in onze Reading Challenge. We gaven jullie eerder al een update over onze voortgang. Hoe ver is Chicklit.nl nu met de Reading Challenge? Anouk van Chicklit.nl vertelt over de boeken die zij heeft gelezen voor de Chicklit.nl Reading Challenge.

Een klassieke roman
Harper Lee - Spaar de spotvogel
Ik lees niet vaak klassiekers, maar ik vind zelf dat ik dat wel meer zou moeten doen. Het zijn niet voor niets klassiekers. Spaar de spotvogel is een bijzonder boek. Het gaat over de rassenstrijd in de jaren '50. Ik moest wel even wennen aan de schrijfstijl omdat het in 1960 is geschreven, maar toen het verhaal eenmaal op gang kwam, kon ik het bijna niet meer wegleggen. Spaar de spotvogel is echt een aanrader en een klassieker die je gelezen moet hebben. 

Een boek dat geschreven is door iemand met dezelfde initialen als jij
Astrid Harrewijn - In zeven sloten
Het gebeurt me niet vaak dat ik een boek lees dat ik niet leuk vind. Ik vond de Miss Match serie van Astrid Harrewijn echt vermakelijk, maar dat had ik bij dit boek niet. Ik ergerde me aan de hoofdpersoon, die spontaan besluit om een sabbatical te nemen en tegen iedereen vertelt dat ze een wereldreis gaat maken. Maar ze durft niet op reis te gaan, dus ze gaat haar sabbatical uitzitten in Friesland. Ik vond het zo jammer dat ze niet echt op reis ging om haar horizon te verbreden, maar gewoon in Nederland bleef. Verder is het boek wel oké geschreven, maar ik vind het geen aanrader.

Een boek dat dit jaar gepuliceerd is
Tim Notten - Nikki
Het achterliggende idee van dit verhaal is goed, ik vond de uitwerking alleen wat minder. Het boek bevat passages die het verhaal geen recht doen en personages die maar één keer aan bod komen en niets toevoegen. Die ruimte had de schrijver beter kunnen gebruiken om de personages beter uit te werken en realistischer neer te zetten. Het hoofdpersonage Simon raakte mij niet. Ik vond hem irritant om de manier waarop hij met zijn vrouw omging, en de eindeloze schuldgevoelens en zelfmedelijden dat hij had.
Lees hier de hele recensie

Een boek dat oorspronkelijk in een andere taal geschreven is
Rainbow Rowell - Fangirl
Ik vond het boek Fangirl heel erg leuk. Het is een redelijk dik boek maar je vliegt er zo doorheen. Ik vond alleen de Simon Snow stukken tussendoor niet veel toevoegen. De verandering die de hoofdpersoon doormaakt in dit boek vind ik erg mooi om te lezen. Daarnaast is het leuk dat de hoofdpersoon veel schrijft en leest, een aspect waar veel boekennerds zich in zullen herkennen! Ik vind Fangirl echt een aanrader.

Een boek met een nummer in de titel
Sebastian Fitzek - Passagier 23
Ik ben vaak erg kritisch als het gaat om thrillers. Soms zie je de dader vanaf het begin al aankomen of zorgt de plotwending ervoor dat je teleurgesteld het boek dichtslaat. Daarom begin ik elke thriller dan ook zonder hoge verwachtingen en daardoor heeft dit boek mij boven verwachting verrast. Ik had nog nooit een boek van Sebastian Fitzek gelezen en dit is mij zeer goed bevallen. Hij heeft een fijne schrijfstijl en als je eenmaal in het verhaal zit, vlieg je er zo doorheen. 
Lees hier de hele recensie

Een boek waar je bang van wordt
Esther Verhoef - Lieve mama
Ik vind thrillers leuk om te lezen, mits ze goed uitgewerkt zijn. Het vorige boek De kraamhulp van Esther Verhoef vond ik erg sterk en daarom wilde ik haar nieuwe boek meteen lezen. Het verhaal begint spannend waardoor je gelijk in het verhaal wordt gezogen. Na het spannende begin zakt het verhaal een beetje in en het einde had wat mij betreft beter uitgewerkt mogen worden. Daarnaast deden sommige stukken me een beetje aan de populaire televisieserie Dexter denken. 
Lees hier de hele recensie

Een boek met fictieve personages
E. Lockhart - Wij leugenaars
Ik moest eerst wat wennen aan de schrijfstijl van E. Lockhart, vanwege de figuurlijke en soms korte zinnen. Toen ik door had waarom dit zo was, zat ik meteen in het verhaal. Daarnaast wordt heden en verleden soms met elkaar afgewisseld en hierdoor wordt het verhaal van Candence en het ongeluk steeds meer duidelijk.

Een trilogie
James Dashner - De doodskuur (De labyrintrenner #3)
Ik vond het eerste deel, De labyrintrenner, erg sterk. Het tweede deel viel me tegen en het derde deel was weer beter dan het tweede deel, maar niet zo goed als het eerste deel. Ik moest er in het begin even in komen, misschien komt dat omdat ik het tweede deel minder vond. De doodskuur geeft geen antwoord op al je vragen, maar ik had vrede met het einde en ondanks dat dat misschien een makkelijke uitweg was, vond ik het wel goed bedacht. James Dashner heeft een fijne schrijfstijl en de wereld die hij heeft gecreeërd was fijn om je als lezer in te begeven.
Lees hier de hele recensie

Een non-fictie boek
Myrthe van der Meer - Paaz
Ik hoorde bijna alleen maar positieve verhalen over de boeken Paaz en Up van Myrthe van der Meer. Hier kan ik me helaas niet bij aansluiten. De schrijfstijl kon me niet vasthouden en ook de verhaallijn was redelijk vaag. Ik heb het boek wel helemaal uitgelezen, maar ik zou het niet aanraden. Maar iedereen heeft zijn eigen mening, want er zijn ook wel heel veel mensen positief over dit boek.

Een boek met korte verhalen
Kiera Cass - De prins en de lijfwacht (De Selectie 0.5 en 2.5)
De prins en de lijfwacht heb je zo doorgelezen, het boek heeft 160 pagina's, en is dan ook een heel fijn boek voor even tussendoor. Ik waande me weer helemaal in de wereld van de Selectie en dat vond ik heerlijk! Ik wilde dit boek graag lezen omdat ik de trilogie van de Selectie zo leuk vond, daarom was het zo herkenbaar om weer terug te zijn. Als je de Selectie niet super vond, zou ik dit boek niet aanraden. Het is leuk om wat extra achtergrondinformatie te hebben, maar als je dit boek niet hebt gelezen, dan mis je ook niet veel.
Lees hier de hele recensie

Hoe ver ben jij met de Chicklit.nl Reading Challenge?

Nieuwste artikelen

  • Eeuwig licht - Francis Spufford

  • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

  • Grimwoud - Nadia Shireen

  • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

  • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen