De beste fantasie series

Wat zijn er toch ontzettend veel fantasie series gemaakt. Het zijn er echt zo veel dat je soms gewoon niet meer weet welke series het nou waard zijn om te bekijken! Om de keuze voor jullie een beetje makkelijker te maken hebben wij uitgezocht welke je absoluut moet kijken. In dit artikel zetten we de beste fantasie series voor je op een rijtje. Deze mag je echt niet missen! Maak je agenda de komende tijd maar vrij, want jij krijgt het druk met bingewatchen.

The Sandman
Bij het ontsnappen na tientallen jaren gevangenschap door een sterfelijke tovenaar, staat Dream, de personificatie van dromen, op het punt zijn verloren uitrusting terug te winnen.

Bron: Netflix

Lucifer 
Lucifer verveelt zich stierlijk als de heerser van de hel en daarom verhuist hij naar Los Angeles, de ‘City of Angels’. Wanneer recht voor zijn neus een bloedmooie popster wordt vermoord, helpt Lucifer LAPD-detective Chloe Decker bij het oplossen van de misdaad. Is Lucifer op het rechte pad beland? Bekijk de zes seizoenen op Netflix!

Bron: Netflix

American Gods 
American Gods is gebaseerd op het gelijknamige boek van Neil Gaiman. De serie komt uit handen van Bryan Fuller (Hannibal en Pushing Daisies) en Michael Green (Heroes, Everwood). Het verhaal is een strijd tussen de oude Goden tegen de nieuwe Goden. Shadows leven is een chaos: zijn vrouw overlijdt in een auto ongeluk vlak voordat hij vrijkomt uit de gevangenis. Op weg naar zijn opvanghuis ontmoet hij Mister Wednesday die wil dat Shadow zijn “klusjesman” wordt. Aangezien Shadow weinig anders kan gaat hij in op het aanbod en vanaf dat moment is hij één van de marionetten in de grote strijd van de Amerikaanse Goden. Lees HIER onze recensie van American Gods. 

Bron: Sony Pictures

Shadowhunters
Shadowhunters is gebaseerd op de boekenserie: De Kronieken van de Onderwereld, geschreven door Cassandra Clare. Shadowhunters volgt de achttienjarige Clary Fray, die er op haar 18de verjaardag achter komt dat ze niet is wie ze dacht dat ze was. Ze komt namelijk uit een lange lijn van Shadowhunters (mens-engel hybride) die op demonen jagen. Haar wereld staat op zijn kop! De serie is eigenlijk slecht vooral in vergelijking met de boeken maar toch vermakkelijk voor de fans. Bekijk de drie seizoenen op Netflix!

Bron: Freeform

His Dark Materials
In deze magische serie reist een weeskind naar een andere wereld waar de ziel buiten het lichaam kan overleven in de vorm van een pratend dier. Lyra zoekt haar vermiste vriend en ontdekt tegelijkertijd snode plannen met kinderen die ontvoerd zijn. Ze onderneemt een gevaarlijke reis waardoor haar leven voorgoed zal veranderen. Lees HIER onze recensie van het eerste seizoen van His Dark Materials. 

Bron: HBO

Willow
De tv-serie speelt zich af na de gebeurtenissen van de originele film. We maken kennis met nieuwe karakters in het betoverende rijk van feeënkoninginnen en tweehoofdige Eborsisk monsters. De pilot aflevering wordt geregiseerd door Jon M. Chu. Jonathan Kasdan (de schrijver van Solo: A Star Wars Story) en Wendy Mericle (de producer van Arrow) zullen de serie gaan maken. De regiseur van de originele film, Ron Howard, zal de executive producer zijn voor de tv-serie. Bob Dolman, die het script voor de originele film heeft geschreven, is adviserend producent. De maker van Star Wars, George Lucas, heeft ook meegeschreven aan het script van de originele film. De productiemaatschappij Lucasfilm zal de serie produceren. 

Bron: Disney

The Witcher
The Witcher, gebaseerd op de gelijknamige fantasy boeken, is een episch verhaal over familie en het lot. Geralt of Rivia, een eenzame monsterjager, probeert in een wereld waar de meeste mensen slechter zijn dan beesten, zijn plek te vinden. Het noodlot brengt hem bij een machtige magiër en een jonge prinses die een gevaarlijk geheim met zich meedraagt. De drie zijn aan elkaar overgeleverd om hun weg door het onheilspellende ‘Continent’ te vinden. De eerste twee seizoenen zijn op Netflix te zien!

Bron: Netflix

Good Omens
Good Omens gaat over de engel Aziraphale en de demon Crowley. De apocalyps nadert en het einde van de wereld is nabij. Aziraphale en Crowley zitten allebei niet te wachten op een oorlog tussen goed en kwaad, het leven op aarde bevalt ze eigenlijk wel. Daarom gaan ze samenwerken om de antichrist tegen te houden! Ook Aartsengel Gabriel (Jon Hamm) zal een grote rol spelen in de serie Good Omens. Lees HIER onze recensie van Good Omens. 

Bron: Amazon Studios

Carnival Row 
Rycroft Philostrate is als enige bereid om de seriemoordenaar op te sporen op Carnival Row. De overheid negeet de dood van burgers van de lagere klasse, waardoor Philostrate zijn beste been moet voorzetten. Als Vignette Stonemoss, een feeënvluchteling, opduikt in de Burgue dwingt ze Philo echter rekening te houden met een verleden dat hij wilde vergeten.

Bron: Amazon Prime Video

Buffy the Vampire Slayer
Deze serie draait om, hoe kan het ook anders, Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) die tot haar ontsteltenis ontdekt dat ze begiftigd is met een bijzondere gave. De zestienjarige Buffy, schattig, blond en klein, blijkt een zeer zeldzame vampierdoder. Ze moet de wereld behoeden van de ondergang door zoveel mogelijk demonen en vooral vampiers te doden. En ondertussen moet ze ook nog naar school! Gelukkig is ze omringd door goede vrienden die altijd voor haar klaar staan! Bekijk de zeven seizoenen van Buffy the Vampire Slayer op Disney+.  

beste fantasie seriesBron: United Paramount Network

Legacies
Legacies speelt zich af in dezelfde wereld als The Vampire Diaries en The Originals en zal zich richten op Hope Mikaelson, de tienerdochter van Niklaus en Hayley. De serie volgt haar en andere personages op de Salvatore School for the Young and Gifted.

Bron: Warner Bros. 

The Wheel of Time
In het begin maakte de Schepper het Rad des Tijds, wat een patroon weeft waarin mensenlevens als draden in een groot geheel geweven worden. Het Rad des Tijds blijft draaien… In deze wereld worden opnieuw geboren zonder enige kennis van hun voorgaande levens: reïncarnatie is heel gewoon in de kringloop van het leven. Wanneer een krachtige magiër genaamd Moiraine op zoek gaat naar de Herrezen Draak, zet zij met haar boodschap de levens van een aantal jongeren op zijn kop. Eén van hen is de Draak, de enige die het tegen de gevreesde Duistere op kan nemen… Bekijk het eerste seizoen op Amazon Prime. 

Bron: Sony Pictures Home Entertainment

Charmed
In Charmed volgen we het verhaal van de Halliwel zusjes, Phoebe (Alyssa Milano), Piper (Holly Marie Combs), Prue (Shannon Doherty) en later Paige (Rose McGowan). De zusjes blijken heksen te zijn en hebben ieder zo een eigen gave. Ze moeten het opnemen tegen allemaal demonen, die gestuurd worden door de Bron! De acht seizoenen van Charmed zijn op Videoland te zien. 

Bron: The WB Television Network

Shadow and Bone
In de Shadow and Bone serie is de wereld in tweeën gesplitst door een enorme barrière van eeuwige duisternis. Hier smullen onnatuurlijke wezens van menselijk vlees. Op een dag ontdekt de jonge soldaat Alina dat ze over een bijzondere kracht beschikt. Deze kracht zou haar land uiteindelijk van de ondergang kunnen redden. Terwijl ze haar krachten onder controle probeert te krijgen, zijn er duistere machten bezig met een complot tegen haar. Misdadigers, dieven, moordenaars en heiligen zijn nu in oorlog en er is meer nodig dan magie om te overleven. Het eerste seizoen van Shadow and Bone is op Netflix te zien. De Grisha-trilogie, waar de serie op gebaseerd is, is ook een aanrader! 

Bron: Netflix

The Vampire Diaries
Ook deze serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van L. J. Smith. Als het schooljaar begint, zijn Elena Gilbert (Nina Dobrev) en haar vriendinnen gefascineerd door de nieuwe mysterieuze student Stefan Salvatore (Paul Wesley). Stefan en Elena voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken. Wat ze niet weet is dat Stefan een vampier is. In en rond Mystic Falls worden opeens verschillende mensen dood aangetroffen na een aanval van een wild beest. Stefan weet dat dit niet waar is. Als hij thuis komt treft hij zijn oudere broer Damon (Ian Somerhalder) aan die hij al jaren niet heeft gezien. Ze gaan met elkaar de strijd aan om de ziel van Elena, van haar vrienden, familie en alle mensen in het kleine dorpje Mystic Falls. De acht seizoenen van The Vampire Diaries staan op HBO Max. 

Bron: The CW Television Network

True Blood
In True Blood wordt de wereld in de nabije toekomst getoond. Een Japans bedrijf is erin geslaagd om synthetisch bloed te maken dat voor vampieren dezelfde voedingswaarde heeft als menselijk bloed. Hierdoor hoeven ze niet meer op mensen te jagen en kunnen ze gewoon met mensen samenleven, al gaat dit nog niet altijd even goed. De serie draait om de levens van de telepathische serveerster Sookie Stackhouse (Anna Paquin) en de vampier Bill Compton (Stephen Moyer) in het fictieve stadje Bon Temps, Louisiana. Bekijk de zeven seizoenen van True Blood op HBO Max. 

Bron: HBO

The Originals
The Originals is een spin-off van de serie The Vampire Diaries en het draait allemaal om de eerste vampierfamilie. Klaus keert terug naar New Orleans. Een stad welke Klaus eeuwen geleden heeft helpen bouwen en waar hij herenigd wordt met zijn duivelse protegé Marcel. Je kunt de vijf seizoenen van The Originals vinden op HBO Max. 

beste fantasie seriesBron: The CW Television Network

Game of Thrones
Game of Thrones is gebaseerd op de boeken van George R. R. Martin, genaamd Het Lied van IJs en Vuur. Zeven adellijke families strijden op het continent Westeros om de ijzeren troon. Robert Baratheon is koning van Westeros, maar zijn troon is niet veilig. Het wordt nog erger als in het Noorden het oude kwaad opstaat. Bekijk de acht seizoenen van Game of Thrones op HBO Max! 

beste fantasie seriesBron: HBO

Hemlock Grove
Hemlock Grove is een bovennatuurlijke en spannende serie waarin de vreemde voorvallen in een klein stadje in Pennsylvania worden onderzocht. De serie richt zich op de onwaarschijnlijke vriendschap tussen Roman Godfrey, de jonge erfgenaam van de familie die het stadje heeft opgericht, en Peter Rumancek, een nieuwe zigeuner en buitenstaander. Beiden hebben een monsterlijk geheim dat wordt onthuld. De drie seizoenen van Hemlock Grove zijn op Netflix te zien. 

Bron: Netflix

Teen Wolf
Wanneer Scott McCall (Tyler Posey) wordt gebeten door een weerwolf kan hij opeens veel beter horen en ruiken en is hij veel sneller dan een normaal mens. Zijn menselijke beste vriend Stiles Stilinski (Dylan O'Brien) helpt hem om zijn leven weer onder controle te krijgen. Dit gaat minder goed wanneer er een nieuw meisje op school komt, genaamd Allison Argent (Crystal Reed). Scott en Allison beginnen te daten, maar dan ontdekt Scott dat de Argents jagers zijn. De Argents jagen op weerwolven en proberen ze uit te roeien. Daarom heeft Scott de hulp van Derek Hale (Tyler Hoechlin) nodig: om zichzelf te blijven tijdens een volle maan. De zes seizoenen staan op Netflix!

Bron: MTV

Merlin
Merlin is een jonge tovenaar die door zijn moeder naar Camelot wordt gezonden, om bij de hofarts, Gaius, te gaan wonen. Hij ontdekt dat de koning, Uther Pendragon het gebruik van magie verafschuwt, en heeft verboden door het hele koninkrijk. Merlin moet zijn magie dan ook verborgen houden om niet het risico te lopen geëxecuteerd te worden. Alle vijf seizoenen staan op Netflix. 

beste fantasie seriesBron: BBC

Sleepy Hollow
In 1781 sneuvelt Ichabod Crane op het slagveld nadat hij zelf een Brits ruiter onthoofd heeft. Die ruiter blijkt echter de Dood te zijn, een van de vier ruiters van de Apocalyps. Het bloed van de twee lijken vermengt zich, waardoor ook hun lot aan elkaar verbonden wordt. Een coven van goede heksen, waaronder ook Crane's vrouw Katrina, gooit de Dood in een ijzeren kist in een rivier, terwijl Crane in een onderaardse grot nabij Sleepy Hollow wordt begraven. Het hoofd van de Dood wordt op het kerkhof begraven in een graf op naam van Katrina zelf.In 2013 is de Dood weer opgestaan uit zijn graf, waardoor ook Crane weer tot leven komt. De vier seizoenen van Sleepy Hollow staan op Disney+. 

Bron: 20th Century Fox Television

Supernatural
Supernatural gaat over de broers Winchester die het bovennatuurlijke kwaad bestrijden. Ze nemen hierbij de taak van hun vader John over, die hiermee begonnen is om de dood van zijn vrouw te wreken. Dankzij hun vader groeien Sam en Dean op als "jagers". In elke aflevering lossen Dean en Sam een mysterie op door met een bovennatuurlijke tegenstander af te rekenen. Mysteries draaien meestal om kwaadaardige geesten, maar ook vampiers, weerwolven en andere demonen moeten worden verslagen. Supernatural heeft maar liefst vijftien seizoenen! Bekijk ze allemaal op HBO Max. 

beste fantasie seriesBron: The CW Television Network

The Lord of the Rings: The Rings of Power
Een episch drama dat zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkien's 'The Hobbit' en 'The Lord of the Rings' afspeelt, volgt een ensemble van bekende en nieuwe personages die de confrontatie aangaan met de lang gevreesde terugkeer van het kwaad in Midden-aarde. Bekijk het eerste seizoen op Amazon Prime. 

Bron: Amazon 

Once Upon a Time
Emma Swan is van beroep bounty hunter en is goed in het opsporen van mensen die liever niet gevonden willen worden. Op haar 28ste verjaardag wordt zij zelf gevonden door een 10-jarige jongetje die zegt haar zoon te zijn. Hij woont in Storybrooke, waar volgens hem alle sprookjesfiguren door de boze heks (zijn stiefmoeder) naartoe zijn verbannen. Emma is de enige die deze vloek ongedaan kan maken. Doordat alle bewoners uit Storybrooke hun geheugen zijn verloren weten ze niet meer wel sprookjesfiguur ze zijn. De zeven seizoenen staan op Disney+. 

beste fantasie seriesBron: ABC

The Shannara Chronicles
Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Terry Brooks. De serie begint als demonen beginnen terug te keren in de vier landen, nadat ze jaren geleden verbannen waren naar het land van de voorboden. Dit land werd op slot gehouden door de eeuwen oude boom de 'Ellcrys'. De serie volgt dan de tocht van Wil, Amberle en Eretria, die met de hulp van de druïde Allanon de eeuwenoude boom 'Ellcrys' moeten beschermen van uitsterven en de terugkerend demonen opnieuw uit hun land moeten zien te verjagen. Je kunt de twee seizoenen op Netflix bekijken. 

beste fantasie seriesBron: MTV

House of the Dragon
House of the Dragon speelt zich 200 jaar voor Game of Thrones af. Draken spelen weer een grote rol, aangezien de Targaryen-familie met hun draken de heersers zijn van Westeros. Toch komen dezelfde politieke spelletjes terug en raakt de wereld verzeilt in een burgeroorlog die we kennen als de 'Dance of the Dragons'. In de serie komen een aantal bekende huizen terug, denk aan de Straks en de Baratheons. Ook de Iron Throne zien we terug als nooit tevoren. Bekijk het eerste seizoen op HBO Max. 

Bron: HBO

Bitten
Bitten is gebaseerd op de romans van Kelley Armstrong. In deze serie volgen we de avonturen van de 28-jarige Elena Michaels, 's werelds enige vrouwelijke weerwolf. Elena is  een wees en dacht eindelijk haar ware liefde gevonden te hebben in Clayton, totdat haar leven voorgoed veranderde. Met een kleine beet, werd het normale leven waar ze zo naar hunkerde van haar afgenomen en moet ze overleven met de roedel. De drie seizoenen van Bitten staan op Netflix. 

Bron: Syfy

Angel
Angel is de spin-off serie van Buffy the Vampire Slayer. Hierin volgen we het verhaal van de vampier Angelus, die door een vloek zijn ziel heeft teruggekregen en sindsdien Angel wordt genoemd. Door de vloek heeft hij enorm veel schuldgevoelens over zijn daden als een medogenloze vampier. In de eerste vier seizoenen werkt Angel als een privédetective in Los Angeles, gespecialiseerd in occulte zaken. Tegenstanders zijn dan ook vaak demonen. Niet alle demonen zijn echter slecht, en sommige demonen werken zelfs samen met Angel (bijvoorbeeld Doyle en Lorne). Bekijk de vijf seizoenen op Disney+. 

Bron: The WB Television Network

Ghost Whisperer
Vanaf haar jeugd wist Melinda Gordon dat ze geesten kon zien en met ze kan praten.  Deze geesten vragen Melinda om hulp bij het doorgeven van boodschappen, omdat ze door hun plotselinge overlijden bijvoorbeeld geen afscheid konden nemen. Meestal op hele ongunstige tijdstippen. Zeker nu ze verhuisd en getrouwd is met Jim Clancy. Ook heeft ze een antiekwinkel waarmee ze druk is. Andrea Moreno, Melinda's zakenpartner in de antiek winkel en vriendin, is erg gefascineerd door Melinda's gave. Hoewel Melinda haar gave af en toe kan vervloeken helpt ze altijd diegene die om hulp vraagt. De vijf seizoenen van Ghost Whisperer staan op Disney+. 

Bron: CBS

Once upon a time in Wonderland
Once Upon a Time in Wonderland is een spin-off van de serie Once Upon a Time en wordt verteld vanuit het oogpunt van Alice! Ze heeft een groot hart, maar draagt de littekens van een zwaar leven. Ze wordt vergezeld door Cyrus, Alice's 'love interest', en door de boer van Harten, een sardonische avonturier. De serie is losjes gebaseerd op Alice in Wonderland en hoort zeker thuis in het rijtje met fantasie series. Bekijk het eerste seizoen op Disney+. 

beste fantasie seriesBron: ABC

Stranger Things
In deze spectaculaire sciencefiction serie volgen we een spannend verhaal. In het eerste seizoen van Stranger Things krijgt het stadje Hawkins te maken met een vreemde verdwijning van een jongen, genaamd Will Byers. Zijn moeder Joyce Byers en zijn vrienden Mike, Lucas en Dustin geloven geen moment dat hij van huis is weggelopen en doen er alles aan om hem terug te vinden. Dan ontmoeten Mike, Lucas en Dustin een meisje genaamd Eleven. Ze blijkt bovennatuurlijke krachten te hebben en samen gaan ze op zoek om de waarheid met wat er met Will gebeurd is te achterhalen. De vier seizoenen staan op Netflix!

Bron: Netflix

Chilling Adventures of Sabrina
De zestienjarige Sabrina is door haar vader (een zwarte magiër) en haar moeder (een mens) aan Satan beloofd. Ze probeert om een normaal leven te leiden, maar ze krijgt al snel te maken met duistere krachten. Deze krachten hebben het niet alleen op haar, maar ook op haar familie en vrienden voorzien. Uiteindelijk zal ze een keuze moeten maken tussen de heksenwereld van haar familie en de mensenwereld van haar vrienden. Vier seizoenen van Chilling Adventures of Sabrina staan op Netflix. 

Bron: Warner Bros. Television

Wat vind jij de beste fantasie serie?

Lees ook: 15 x grappige series

Nieuwste artikelen

  • De vuurdraak - Alastair Chisholm

  • Canary Islands - Charles van Haverbeke

  • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

  • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

  • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • V-Wars: de nieuwe Netflix-vampierenserie met Ian Somerhalder

  • Winnen: The Vampire Diaries goodiepakket van Storytel

Zoek in artikelen