De beste fantasie series

Wat zijn er toch ontzettend veel fantasie series gemaakt. Het zijn er echt zo veel dat je soms gewoon niet meer weet welke series het nou waard zijn om te bekijken! Om de keuze voor jullie een beetje makkelijker te maken hebben wij uitgezocht welke je absoluut moet kijken. In dit artikel zetten we de beste fantasie series voor je op een rijtje. Deze mag je echt niet missen! Maak je agende de komende tijd maar vrij, want jij krijgt het druk met bingewatchen.

Grimm

De serie gaat over een politierechercheur, Nick Burkhardt (David Giuntoli), die tevens een zogenaamde Grimm is. Een Grimm is iemand die strijdt tegen allemaal verschillende mythische wezens. Deze wezens, die ook wel Wesen worden genoemd, zien eruit als doodgewone mensen, maar een Grimm kan zien wat ze in werkelijkheid zijn. De Wesen zijn vooral geïnspireerd op de mythische wezens die voorkomen in de sprookjes van de gebroeders Grimm.

beste fantasie seriesBron: NBC

Shadowhunters

Shadowhunters is gebaseerd op de boekenserie: De Kronieken van de Onderwereld, geschreven door Cassandra Clare. Shadowhunters volgt de achttienjarige Clary Fray, die er op haar 18de verjaardag achter komt dat ze niet is wie ze dacht dat ze was. Ze komt namelijk uit een lange lijn van Shadowhunters (mens-engel hybride) die op demonen jagen. Haar wereld staat op zijn kop! De serie is eigenlijk slecht vooral in vergelijking met de boeken maar toch vermakkelijk voor de fans.

beste fantasie seriesBron: Freeform

Buffy the Vampire Slayer

Deze serie draait om, hoe kan het ook anders, Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) die tot haar ontsteltenis ontdekt dat ze begiftigd is met een bijzondere gave. De zestienjarige Buffy, schattig, blond en klein, blijkt een zeer zeldzame vampierdoder. Ze moet de wereld behoeden van de ondergang door zoveel mogelijk demonen en vooral vampiers te doden. En ondertussen moet ze ook nog naar school! Gelukkig is ze omringd door goede vrienden die altijd voor haar klaar staan!

beste fantasie seriesBron: United Paramount Network

Charmed

In Charmed volgen we het verhaal van de Halliwel zusjes, Phoebe (Alyssa Milano), Piper (Holly Marie Combs), Prue (Shannon Doherty) en later Paige (Rose McGowan). De zusjes blijken heksen te zijn en hebben ieder zo een eigen gave. Ze moeten het opnemen tegen allemaal demonen, die gestuurd worden door de Bron!

beste fantasie seriesBron: The WB Television Network

Preacher

Jesse Custer (Agent Carter's Dominic Cooper) komt er achter dat God de Hemel heeft verlaten en zijn taken niet langer uitvoert. Jesse is de enige die in staat is om God op te sporen en hem verantwoordelijk te houden voor zijn troonsafstand. Tulip O'Hare (Ruth Negga), Jesse's ex en bier zuipende vampier, vergezeld hem op zijn zoektocht naar antwoorden. Maar het verhaal eindigt daar niet: The Saint of Killers, een onsterfelijke moordmachine en Western lone gunman types, zetten de achtervolging in en hebben hun zinnen gezet op Jesse.

beste fantasie seriesBron: AMC

The Vampire Diaries

Ook deze serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van L. J. Smith. Als het schooljaar begint, zijn Elena Gilbert (Nina Dobrev) en haar vriendinnen gefascineerd door de nieuwe mysterieuze student Stefan Salvatore (Paul Wesley). Stefan en Elena voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken. Wat ze niet weet is dat Stefan een vampier is. In en rond Mystic Falls worden opeens verschillende mensen dood aangetroffen na een aanval van een wild beest. Stefan weet dat dit niet waar is. Als hij thuis komt treft hij zijn oudere broer Damon (Ian Somerhalder) aan die hij al jaren niet heeft gezien. Ze gaan met elkaar de strijd aan om de ziel van Elena, van haar vrienden, familie en alle mensen in het kleine dorpje Mystic Falls.

beste fantasie seriesBron: The CW Television Network

True Blood

In True Blood wordt de wereld in de nabije toekomst getoond. Een Japans bedrijf is erin geslaagd om synthetisch bloed te maken dat voor vampieren dezelfde voedingswaarde heeft als menselijk bloed. Hierdoor hoeven ze niet meer op mensen te jagen en kunnen ze gewoon met mensen samenleven, al gaat dit nog niet altijd even goed. De serie draait om de levens van de telepathische serveerster Sookie Stackhouse (Anna Paquin) en de vampier Bill Compton (Stephen Moyer) in het fictieve stadje Bon Temps, Louisiana.

beste fantasie seriesBron: HBO

The Originals

The Originals is een spin-off van de serie The Vampire Diaries en het draait allemaal om de eerste vampierfamilie. Klaus keert terug naar New Orleans. Een stad welke Klaus eeuwen geleden heeft helpen bouwen en waar hij herenigd wordt met zijn duivelse protegé Marcel.

beste fantasie seriesBron: The CW Television Network

Game of Thrones

Game of Thrones is gebaseerd op de boeken van George R. R. Martin, genaamd Het Lied van IJs en Vuur. Zeven adellijke families strijden op het continent Westeros om de ijzeren troon. Robert Baratheon is koning van Westeros, maar zijn troon is niet veilig. Het wordt nog erger als in het Noorden het oude kwaad opstaat.

beste fantasie seriesBron: HBO

Hemlock Grove

Hemlock Grove is een bovennatuurlijke en spannende serie waarin de vreemde voorvallen in een klein stadje in Pennsylvania worden onderzocht. De serie richt zich op de onwaarschijnlijke vriendschap tussen Roman Godfrey, de jonge erfgenaam van de familie die het stadje heeft opgericht, en Peter Rumancek, een nieuwe zigeuner en buitenstaander. Beiden hebben een monsterlijk geheim dat wordt onthuld.

beste fantasie seriesBron: Netflix

Teen Wolf

Wanneer Scott McCall (Tyler Posey) wordt gebeten door een weerwolf kan hij opeens veel beter horen en ruiken en is hij veel sneller dan een normaal mens. Zijn menselijke beste vriend Stiles Stilinski (Dylan O'Brien) helpt hem om zijn leven weer onder controle te krijgen. Dit gaat minder goed wanneer er een nieuw meisje op school komt, genaamd Allison Argent (Crystal Reed). Scott en Allison beginnen te daten, maar dan ontdekt Scott dat de Argents jagers zijn. De Argents jagen op weerwolven en proberen ze uit te roeien. Daarom heeft Scott de hulp van Derek Hale (Tyler Hoechlin) nodig: om zichzelf te blijven tijdens een volle maan.

beste fantasie seriesBron: MTV

Merlin

Merlin is een jonge tovenaar die door zijn moeder naar Camelot wordt gezonden, om bij de hofarts, Gaius, te gaan wonen. Hij ontdekt dat de koning, Uther Pendragon het gebruik van magie verafschuwt, en heeft verboden door het hele koninkrijk. Merlin moet zijn magie dan ook verborgen houden om niet het risico te lopen geëxecuteerd te worden.

beste fantasie seriesBron: BBC

Sleepy Hollow

In 1781 sneuvelt Ichabod Crane op het slagveld nadat hij zelf een Brits ruiter onthoofd heeft. Die ruiter blijkt echter de Dood te zijn, een van de vier ruiters van de Apocalyps. Het bloed van de twee lijken vermengt zich, waardoor ook hun lot aan elkaar verbonden wordt. Een coven van goede heksen, waaronder ook Crane's vrouw Katrina, gooit de Dood in een ijzeren kist in een rivier, terwijl Crane in een onderaardse grot nabij Sleepy Hollow wordt begraven. Het hoofd van de Dood wordt op het kerkhof begraven in een graf op naam van Katrina zelf.In 2013 is de Dood weer opgestaan uit zijn graf, waardoor ook Crane weer tot leven komt. 

Bron: 20th Century Fox Television

Supernatural

Supernatural gaat over de broers Winchester die het bovennatuurlijke kwaad bestrijden. Ze nemen hierbij de taak van hun vader John over, die hiermee begonnen is om de dood van zijn vrouw te wreken. Dankzij hun vader groeien Sam en Dean op als "jagers". In elke aflevering lossen Dean en Sam een mysterie op door met een bovennatuurlijke tegenstander af te rekenen. Mysteries draaien meestal om kwaadaardige geesten, maar ook vampiers, weerwolven en andere demonen moeten worden verslagen.

beste fantasie seriesBron: The CW Television Network

Once Upon a Time

Emma Swan is van beroep bounty hunter en is goed in het opsporen van mensen die liever niet gevonden willen worden. Op haar 28ste verjaardag wordt zij zelf gevonden door een 10-jarige jongetje die zegt haar zoon te zijn. Hij woont in Storybrooke, waar volgens hem alle sprookjesfiguren door de boze heks (zijn stiefmoeder) naartoe zijn verbannen. Emma is de enige die deze vloek ongedaan kan maken. Doordat alle bewoners uit Storybrooke hun geheugen zijn verloren weten ze niet meer wel sprookjesfiguur ze zijn. 

beste fantasie seriesBron: ABC

The Shannara Chronicles

Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Terry Brooks. De serie begint als demonen beginnen terug te keren in de vier landen, nadat ze jaren geleden verbannen waren naar het land van de voorboden. Dit land werd op slot gehouden door de eeuwen oude boom de 'Ellcrys'. De serie volgt dan de tocht van Wil, Amberle en Eretria, die met de hulp van de druïde Allanon de eeuwenoude boom 'Ellcrys' moeten beschermen van uitsterven en de terugkerend demonen opnieuw uit hun land moeten zien te verjagen.

beste fantasie seriesBron: MTV

Penny Dreadful

Ethan Chandler is een man die houdt van actie en uitdagingen en die niet bang is voor een beetje geweld. Toch komt hij charmant en aangenaam over, maar achter zijn ogen bevinden zich zijn ware demonen. Hij is dan ook een stuk gecompliceerder dan hij eigenlijk wilt toegeven. Vanessa is de heldin van de serie. Ze heeft betoverende ogen waar zeker rekening mee gehouden moet worden.

beste fantasie seriesBron: Showtime

The Magicians

Deze serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lev Grossman. The Magicians vertelt het verhaal van Quentin Coldwater. Hij gata studeren aan de Brakebills College voor Magical Pedagogy, een geheime universiteit in New York. Hij en zijn vrienden ontdekken al snel dat de magische fantasiewereld waar ze als kinderen over lazen reëel is en een ernstig gevaar vormt voor de mensheid.

beste fantasie seriesBron: Syfy

Bitten

Bitten is gebaseerd op de romans van Kelley Armstrong. In deze serie volgen we de avonturen van de 28-jarige Elena Michaels, 's werelds enige vrouwelijke weerwolf. Elena is  een wees en dacht eindelijk haar ware liefde gevonden te hebben in Clayton, totdat haar leven voorgoed veranderde. Met een kleine beet, werd het normale leven waar ze zo naar hunkerde van haar afgenomen en moet ze overleven met de roedel.

Bron: Syfy

Angel

Angel is de spin-off serie van Buffy the Vampire Slayer. Hierin volgen we het verhaal van de vampier Angelus, die door een vloek zijn ziel heeft teruggekregen en sindsdien Angel wordt genoemd. Door de vloek heeft hij enorm veel schuldgevoelens over zijn daden als een medogenloze vampier. In de eerste vier seizoenen werkt Angel als een privédetective in Los Angeles, gespecialiseerd in occulte zaken. Tegenstanders zijn dan ook vaak demonen. Niet alle demonen zijn echter slecht, en sommige demonen werken zelfs samen met Angel (bijvoorbeeld Doyle en Lorne).

beste fantasie seriesBron: The WB Television Network

Dracula

Dracula komt aan in Londen en doet zich voor als een Amerikaanse entrepreneur die moderne wetenschap in de Victoriaanse maatschappij wil brengen. Maar dit is natuurlijk alleen maar een masker! Hij wil namelijk wraak nemen op de mensen die zijn leven eeuwen geleden hebben verpest. Er is maar één omstandigheid die hem in de weg kan staan: Dracula wordt hopeloos verliefd op een vrouw die de reïncarnatie van zijn overleden vrouw lijkt te zijn.

beste fantasie seriesBron: NBC

Legend of the Seeker

Het verhaal vindt plaats in de wereld die auteur Terry Goodkind heeft gecreëerd in de boeken van Het Zwaard van de Waarheid. De wereld is in drie stukken verdeeld: Westland, Het Middenland en D'Hara. Westland is gescheiden van Het Middenland door een magische grens, die was gemaakt om het Westland te beschermen tegen magie. Aan de andere kant van Het Middenland ligt D'Hara, een rijk dat wordt geregeerd door Darken Rahl, een machtig man.

beste fantasie seriesBron: ABC

Hercules: The Legendary Journeys

Het verhaal begint ermee dat Hercules het verlies van zijn eerste vrouw en kinderen te boven komt met de hulp van een jong meisje. De serie is losjes gebasseerd op de Griekse mythologische verhalen, maar bevat tevens tinten van verscheidene andere culturen.

beste fantasie seriesBron: USA Network

Xena: Warrior Princess

In Hercules: The Legendary Journeys wordt Xena geïntroduceerd als nietsontziende, manipulatieve en oorlogszuchtige leidster van een schurkenleger. Xena's leger heeft zich intussen tegen haar gekeerd, omdat zij weigerde een zuigeling te doden. Daarop besloot zij haar duistere leven achter zich te laten en haar vele talenten belangeloos aan te wenden voor het goede.

beste fantasie seriesBron: Syfy

Ghost Whisperer

Vanaf haar jeugd wist Melinda Gordon dat ze geesten kon zien en met ze kan praten.  Deze geesten vragen Melinda om hulp bij het doorgeven van boodschappen, omdat ze door hun plotselinge overlijden bijvoorbeeld geen afscheid konden nemen. Meestal op hele ongunstige tijdstippen. Zeker nu ze verhuisd en getrouwd is met Jim Clancy. Ook heeft ze een antiekwinkel waarmee ze druk is. Andrea Moreno, Melinda's zakenpartner in de antiek winkel en vriendin, is erg gefascineerd door Melinda's gave. Hoewel Melinda haar gave af en toe kan vervloeken helpt ze altijd diegene die om hulp vraagt.

beste fantasie seriesBron: CBS

Once upon a time in Wonderland

Once Upon a Time in Wonderland is een spin-off van de serie Once Upon a Time en wordt verteld vanuit het oogpunt van Alice! Ze heeft een groot hart, maar draagt de littekens van een zwaar leven. Ze wordt vergezeld door Cyrus, Alice's 'love interest', en door de boer van Harten, een sardonische avonturier. De serie is losjes gebaseerd op Alice in Wonderland en hoort zeker thuis in het rijtje met fantasie series.

beste fantasie seriesBron: ABC

Stranger Things

In deze spectaculaire sciencefiction serie volgen we een spannend verhaal. In het eerste seizoen van Stranger Things krijgt het stadje Hawkins te maken met een vreemde verdwijning van een jongen, genaamd Will Byers. Zijn moeder Joyce Byers en zijn vrienden Mike, Lucas en Dustin geloven geen moment dat hij van huis is weggelopen en doen er alles aan om hem terug te vinden. Dan ontmoeten Mike, Lucas en Dustin een meisje genaamd Eleven. Ze blijkt bovennatuurlijke krachten te hebben en samen gaan ze op zoek om de waarheid met wat er met Will gebeurd is te achterhalen. 

beste fantasie seriesBron: Netflix

Sabrina The Teenage Witch

Deze serie gaat over Sabrina the Teenage Witch. Ze is een tiener en alsof dat niet al erg genoeg is komt ze er ook nog eens achter dat ze een hheks is. Ze is de dochter van een tovenaar en een menselijke vrouw. Daardoor is ze een halve heks. Sabrina woont in bij haar tantes Hilda en Zelda en de pratende kat Salem Saberhagen in het plaatsje Westbridge in Massachusetts.

beste fantasie seriesBron: ABC

Chilling Adventures of Sabrina

De zestienjarige Sabrina is door haar vader (een zwarte magiër) en haar moeder (een mens) aan Satan beloofd. Ze probeert om een normaal leven te leiden, maar ze krijgt al snel te maken met duistere krachten. Deze krachten hebben het niet alleen op haar, maar ook op haar familie en vrienden voorzien. Uiteindelijk zal ze een keuze moeten maken tussen de heksenwereld van haar familie en de mensenwereld van haar vrienden.

Bron: Warner Bros. Television

Wat vind jij de beste fantasie serie?

Lees ook: 15 x grappige series

Nieuwste artikelen

  • Recensie: De Jacht - Will Dean

  • Herkomst - Saša Stanišic

  • Het grote voorleesboek over verdwenen sokken - Justyna Bednarek 

  • Moon Tiger - Penelope Lively

  • Dit weten we over Jurassic World 3: Dominion

Gerelateerde artikelen

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • V-Wars: de nieuwe Netflix-vampierenserie met Ian Somerhalder

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • 10 redenen waarom Ian Somerhalder een lekker ding is

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen