De zoetste Valentijn boeken

Valentijnsdag is natuurlijk de meest romantische dag van het jaar! Overal zie je verliefde stelletjes en de restaurants en bioscopen zitten overvol. Heb jij zin om lekker te zwijmelen op deze dag van de liefde, maar heb je geen zin om de drukte op te zoeken? Geen nood! Met deze zoete, romantische Valentijn boeken kom jij Valentijnsdag wel door!

Valentijn boeken             Valentijn boeken

Net als in de film - Rachel Winters

Evie Summers krijgt de taak om scenarioschrijver Ezra Chester over te halen om binnen drie maanden het script voor een romantische comedy te schrijven, anders raakt ze haar baan kwijt. Echter werkt Ezra totaal niet mee en weigert hij om het script te schrijven. Hij vindt het namelijk niet realistisch, omdat je niet net zoals in een film verliefd kunt worden. Evie is vastbesloten om haar baan te behouden en besluit om aan Ezra te bewijzen dat dat wel degelijk mogelijk is. Ze sluit een deal met Ezra; hij schrijft het script en zij beleeft zo veel mogelijk meet-cutes om inspiratie voor Ezra te creeëren. Maar kan je wel echt zo verliefd worden als in de film?

Valentijn boeken             Valentijn boeken

De stroopwafelshop - Astrid Harrewijn

Suze krijgt een aanbod om mee te doen aan de wedstrijd van de Stroopwafelfabriek; wie één jaar lang de meest winst maakt met een koffietentje waar de stroopwafels vers gebakken worden, wint honderduizend euro. Suze besluit impulsief om mee te doen en ze vertrekt naar New York om daar het koffietentje op te zetten. Maar al snel krijgt ze spijt en wanneer ze in het criminele Bushwick aankomt ziet ze het helemaal niet meer zitten. Gelukig schieten de inwoners van het stadje haar te hulp met het opzetten van het het koffietentje. Zal het haar lukken om de hoofdprijs te winnen?

Valentijn boeken             Valentijn boeken

Uit het leven van Scarlett - Ciara Geraghty

Het leven van Scarlett verliep altijd volgens plan, totdat haar vriend John haar achterliet om te werken als archeoloog in een Braziliaans dorpje. Scarlett woont weer thuis bij haar ouders, maar dat is nog niet het ergste. Ze blijkt namelijk ook nog eens zwanger te zijn, alleen weet ze niet zeker wie de vader is... Scarlett stort zich op haar werk als huwelijksplanner, maar ook daar verloopt niet alles volgens plan als ze gevoelens begint te krijgen voor de toekomstige echtgenoot van een andere vrouw.

Valentijn boeken             Valentijn boeken

Leven met een leugen - Wendy Brokers

Sofie is al haar hele leven verliefd op Jelle, een vriend van haar broer Nate. Maar Jelle ziet haar alleen maar als het kleine zusje van Nate. Wanneer ze jaren later toch met elkaar in bed belanden laat Jelle daarna nooit meer iets van zich horen. Wanneer Sofie op skivakantie is in de Franse Apen, blijk Jelle daar een skileraar te zijn. Jelle steekt zijn interesse voor Sofie niet onder stoelen of banken, maar Sofie wil niks met hem te maken hebben. Wanneer ze samen ingesneeuwd raken in de skihut kan ze hem niet meer ontlopen. Geheimen en leugens komen boven tafel. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

Valentijn boeken             Valentijn boeken

Thuiskomen - Jackie van Laren

Freddy is een succesvolle schrijfster, maar ze houdt er niet van om in de belangstelling te staan. Toch weet haar uitgever haar over te halen om mee te doen aan een spelprogramma op tv. Daar leert ze Nick kennen, een succesvolle Nederlandse countryzanger in Amerika, die voor zijn zieke moeder terug naar Nederland is gekomen. 

Odile is opgevoed door haar alleenstaande moeder en weet niet wie haar vader is. Wanneer haar moeder ernstig ziek is, besluit Odile om bij haar in te trekken. Samen kijken ze naar de spelshow waar Nick en Freddy aan meedoen. Haar moeder lijk een fascinatie te hebben voor Nick. Maar waarom? Zal haar moeder haar zwijgen doorbreken voor het te laat is?

Valentijn boeken             Valentijn boeken

Veel liefs - Beth O'leary

De 27-jarige Tiffy is onverwacht vrijgezel en heeft snel een nieuwe woonruimte nodig. Leon heeft geld nodig om de advocaat van zijn broer te betalen die onschuldig vastzit. Leon besluit om zijn flat (of eigenlijk zijn bed) met Tiffy te delen. Hij draait nachtdiensten dus hij slaapt overdag als Tiffy op haar werk is en Tiffy heeft het huis 's nachts voor haar alleen. Ze communiceren via post-its en hebben elkaar zelfs nog nooit ontmoet. Maar wanneer Tiffy's ex enge stalkerachtige trekjes begint te vertonen en het proces van Leons broer niet wil vlotten, begint hun zakelijk overeenkomst langzaamaan als een thuis te voelen. Maar hoeveel kun je écht over iemand weten als je elkaar nog nooit ontmoet hebt?

Valentijn boeken             Valentijn boeken

Nee heb je - Charlotte de Monchy

Bobbie is de laatste jaren een echte workaholic geweest. Tot diep in de nacht was ze aan het werk en op haar mobiel was ze 24/7 bereikbaar. Dat kon natuurlijk niet lang goed gaan en tijdens een bedrijfsfeestje kreeg ze een enorme paniekaanval. Toen besefte ze dat het zo niet langer verder kon. Ze besluit het iets rustiger aan te gaan doen door een kleine klus (het kopen van een surfschool en het bijbehorende stuk strand) in bali aan te nemen. Er is alleen één klein probleempje: op Bali woont de zus van Bobbie, die ze al negen jaar niet heeft gesproken. Zit zij wel op Bobbies komst te wachten?

             Valentijn boeken             Valentijn boeken

Voor wat hoort wat - Sophie Kinsella

Fixie Farr wil altijd alles fiksen, zo komt ze ook aan haar bijnaam Fixie. Als ze in een koffietent de laptop van een onbekende man redt ontstaat er een bijzondere vriendschap. In het kader van voor wat, hoort wat lossen ze steeds een schuld bij elkaar in. Dit varieert van kleine gunsten tot levensveranderende momenten. Al snel moet ze kiezen tussen haar familie en het leven dat ze eigenlijk wil. Durft ze eindelijk voor zichzelf te kiezen?

             Valentijn boeken             Valentijn boeken

Ik wil met je mee! - Jill Mansell 

Wanneer Mimi op bezoek gaat bij haar vader op het Engelse platteland, raakt Mimi meteen verliefd op het dorp Goosebrooks en zijn bewoners. Met name weet Cal haar aandacht te trekken. Er is echter één probleem... hij is getrouwd en heeft een dochter. Maar dan wordt het dorp geraakt door een tragedie waarna er een reeks onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden. Het pad van Mimi en Cal blijft elkaar steeds kruisen, maar zal het ooit het goede moment zijn?

Valentijn boeken              Valentijn boeken

Ik durf je niet te zeggen - Christina Lauren 

Hazel en Josh zijn elkaars absolute tegenpolen. Hazel is spontaan, extravert en onhandig, terwijl Josh juist rustig, introvert en rationeel is. Ze hebben elkaar leren kennen op de universiteit maar zijn elkaar daarna uit het oog verloren. Na zeven jaar komen ze elkaar weer tegen en de klik die er tussen hen was, bestaat nog steeds en ze worden al snel beste vreinden. Ze besluiten om samen op blind double dates te gaan. De dates zijn rampzalig, maar Josh en Hazel hebben wel de tijd van hun leven. Kunnen ze ooit meer worden dan vrienden?

 

Lees ook: 6 geweldige chicklit boekenseries

Nieuwste artikelen

 • One of us is lying binnenkort te zien bij Netflix

 • Winterzon - Jackie van Laren

 • Herfstrood - Jackie van Laren

 • Mijn dikke vette zombiegoudvis 2 - Mo O'Hara

 • Eerste trailer Pinocchio is uit

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

Zoek in artikelen