Fictie top 6: januari 2024

We zijn alweer bijna toe aan de eerste maand van het nieuwe jaar. Vergeleken met de maand december is dit vaak een wat rustigere maand, waardoor er veel tijd overblijft om lekker te kunnen lezen. De afgelopen tijd zijn er weer veel boeken in het genre van fictie geschreven. We hebben weer een fictie top 6 januari 2024 gemaakt, waarbij we jullie weer wat tips voor de komende tijd willen geven. Waar kijk jij naar uit? 

 

Hartenstrijd - Tracy Rees

Hartenstrijd is een historische roman die de lezer meeneemt in de Britse jaren 30. Er is naast romantiek ook volop drama te lezen, wat er voor zorgt dat het verhaal wat diepgang krijgt. Drie personages: Blue, Midge en Delphine maken, elk op hun eigen manier, vier seizoenen mee. Ze weten elkaar te vinden in Ryan's Castle. De personages worden op een beeldende manier geschreven, waardoor de lezer zich makkelijk kan inleven in de hoofdpersonen. Lees hier onze recensie van Hartenstrijd. 


Amsterdam - Kiki van Dijk

Jolijn werkt als dierenarts en is daarnaast, samen met haar vriend Boaz, druk bezig met de verbouwing van hun nieuwe huis. Wanneer ze naar een lange werkdag het vermoorde lichaam van Boaz vindt, staat haar leven op de kop. Wanneer ze haar leven weer enigszins op de rit probeert te krijgen, voor zover dat kan, krijgt ze allerlei dreigbrieven. Wie kan ze nog vertrouwen? Lees hier onze recensie van Amsterdam. 


Avondrood - Corina Bomann

Avondrood is het derde deel van een serie van het ziekenhuis Walfriede. Het is gebaseerd op de verhalen van de verpleegster Hannah Rinders, die dertig jaar in het ziekenhuis werkte. Een dikke pil, maar door de schrijfstijl is dit goed te doen. Het lijkt eerder een film die je voor je ziet dan een verhaal dat je aan het lezen bent. Voor fans van Lucinda Riley is dit zeker een aanrader. Met recht dus een plek in onze Fictie top 6: januari 2024. Lees hier onze recensie van Avondrood.


Het meisje met de halve ster - Judith Visser

Judith Visser heeft dit boek geschreven over de Tweede Wereldoorlog. Ze schrijft over het leven van Debra, een half Joods meisje. Dat haar moeder niet Joods is, lijkt voor de Duitsers niet uit te maken. Het gezin besluit om te verdwijnen. Niet ver van het ouderlijk huis van Debra gaat ook de Rotterdamse Diergaarde in brand, vanwege de bommen. De dieren raken hierdoor op de vlucht, waaronder een wolf. Naast de vlucht van Debra, lezen we ook de vlucht van de wolf. Een aangrijpend verhaal wat je niet meer loslaat. Lees hier onze recensie van Het meisje met de halve ster. 


Vijf voor twaalf - Karen Rose

Karen Rose is een bekende schrijfster en het is daarom niet heel verrassend dat zij voorkomt in onze fictie top 6: januari 2024. Ook dit boek van haar konden we erg waarderen en heeft daarom met recht een plek in onze top 6 gekregen. In Vijf voor twaalf  moeten de privédetectives Burke en Molly een moordzaak oplossen. Een politie agent is dood aangetroffen en diens vader heeft het vermoeden dat het niet om een natuurlijke dood gaat. Lees hier onze recensie van Vijf voor twaalf. 


Single tussen de sterren - Vanessa Gerrits

Uiteraard mag er ook niet een echte feelgood roman ontbreken in deze fictie top 6: januari 2024. En wat voor een feelgood verhaal. Een heerlijk verhaal waarin je vanaf het begin meegezogen wordt. De schrijfstijl is erg prettig, maar de personages zijn ook erg fijn om te lezen. Samantha heeft een goede band met Madame Fay, wat voelt als een moeder - dochter relatie. De band met haar eigen moeder is niet zo goed. De dateavonturen zijn vooral erg grappig om te lezen. Lees hier onze recensie van Single tussen de sterren. 

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Campinggasten – Liz Ouwens

  • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

  • Liefde in het spel - Elena Armas

  • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • Moederdag boeken top 6

  • Fictie top 6: februari 2024

  • Young adult top 6: april 2024

  • Young adult top 6: februari 2024

Zoek in artikelen