Young adult top 6: maart 2024

Young Adult is het genre wat tussen jeugd en volwassenen in hangt. Dit genre is altijd erg breed op interessegebied en heeft daardoor een uitgebreid scala aan diversiteit. Toch is het ons wederom gelukt om een top 6 samen te stellen. Hierin zal je zien dat er op elk gebied binnen dit genre een boek te vinden is. Welk boek ga jij oppakken? Dit is onze Young Adult top 6: maart 2024.

 

Thin Air - Kellie Parker

Emily Walters is samen met de vriend van haar beste vriendin uitgekozen om deel te nemen aan een wedstrijd. De wedstrijd is in Parijs en samen met tien andere deelnemers van verschillende scholen vliegen ze ernaartoe. De spanning is direct te voelen als ze niet allemaal levend uit het vliegtuig stappen. Lees hier onze recensie van Thin Air.


Tunnel van Botten - V.E. Schwab

Dit science fiction boek gaat over Cassidy Blakes. Haar ouders zijn spokenjagers. In tegenstelling tot haar ouders kan Cassidy wel geesten zien. De problemen beginnen haar al snel te achtervolgen als Cassidy per ongeluk een gemene gevaarlijke geest wakker maakt. Ze zal haar oude en nieuwe vrienden moeten vragen om haar te helpen als de tijd begint te tikken.

Lees hier onze recensie


Het grote antiromantische avontuur van Ies & Tammy - Rudie Verbunt

Ies en Tammy ontmoeten elkaar na een feest en gaan samen op reis naar Parijs. Ies wil daar zijn liefde van zijn leven verrassen met een G`rote Romantische Gebaar. Tammy helpt hem bij zijn missie. Ze leren elkaar steeds beter kennen en er ontstaat een mooie vriendschap. Het verhaal is gericht op de doelgroep van vijftien jaar.

Lees hier onze recensie van het grote antiromantische avontuur van Ies & Tammy.


Girl in Pieces - Kathleen Glasgow

In Girl in Pieces wordt het leven van het tienermeisje Charlotte beschreven. Na het overlijden van haar vader is haar leven drastisch veranderd. Ze had voor zijn overlijden een goede band met haar vader, ondanks dat hij alcoholverslaafd was. De band met haar moeder is helaas niet zo goed. Haar leven verloopt steeds minder vlekkeloos en ze beland zelfs in het ziekenhuis. Een heftig verhaal over een beschadigd meisje, wat pijn in je hart doet. Een aangrijpend verhaal met desondanks licht aan het einde van de tunnel. Lees hier onze recensie van Girl in Pieces. 


Vampyria 2 - Vampyria deel 2 - Hof van Wonderen - Victor Dixen

Dit is het tweede deel van Victor Dixens Vampyria-saga. De avonturen van Jeanne gaan in dit deel verder waar ze gebleven waren. Ze werkt als nieuwe lijfwacht van Lodewijk de XIV. Maar doet dit met een dubbele agenda. Lukt het haar om de dubbele rol vast te houden?

Lees hier onze recensie


Someone 3 - someone to stay - Layura Kneidi

Het derde en laatste deel vertelt het verhaal van Aliza, een hardwerkende ambitieuze vrouw. We kennen haar al uit de andere twee delen. Het verhaal gaat over het openstellen van je leven voor anderen. Een romantische serie die de onderwerpen niet schuwt. Lees hier onze recensie van Someone 3.

 

Nieuwste artikelen

  • Alles wat beweegt - Susan Smit

  • De terugkeer - Tina van Dijk

  • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

  • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

  • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen