Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2022: dit is de top 3

We hebben in 2022 weer een heleboel mooie, grappige, spannende en fantasievolle boeken mogen lezen, en wat was het lastig om van al die boeken een top 12 samen te stellen. Dankzij jullie stemmen is de lijst van een top 12 teruggebracht naar een top 3, en kijken we tegen drie potentiële winnaars van de Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2022 aan! Hieronder vind je de drie kanshebbers.

Lees ook: 

Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022: dit is de top 3

Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2022: dit is de top 3

Eind december maken wij de winnaar bekend van de Chicklit.nl fictie boek van het jaar verkiezing. Dat doen we niet zomaar: een professionele jury, bestaande uit tien recensenten, leest en beoordeelt alle drie de boeken. Zij kennen punten toe aan een groot aantal aspecten die belangrijk zijn voor de winnaar in deze categorie. Aan de hand van hun beoordelingen komt de winnaar van de Chicklit.nl fictie boek van het jaar verkiezing naar boven!

In willekeurige volgorde is dit de top 3 die nog kans maakt op de titel Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2022:

Herinneringen aan hem - Colleen Hoover (Zomer en Keuning)

Na vijf jaar in de gevangenis vanwege een tragische fout keert Kenna terug naar de plek waar het misging. Ze wil een rol spelen in het leven van haar inmiddels vierjarige dochter, maar iedereen lijkt vastberaden om Kenna bij haar weg te houden. De enige link met haar verleden is Ledger Ward. De twee krijgen een band, maar als iemand daar ooit achter zou komen, zouden ze het vertrouwen van hun vrienden en familie op het spel zetten. Hoe meer hun relatie zich ontwikkelt, hoe groter het risico wordt.

Lees hier onze recensie van Herinneringen aan hem. 

Uit de schaduw - Karen Rose (De Fontein)

De dove tiener Michael en zijn vijfjarige broertje zijn getuigen van de moord op hun stiefvader. Nu heeft de seriemoordenaar hen op het oog, maar hoe ontwijk je gevaar als je het niet hoort aankomen? De dove tiener Michael is ooggetuige van de moord op zijn gewelddadige stiefvader. Hij slaat met zijn vijfjarige broertje op de vlucht en komt uiteindelijk terecht bij Dr. Dani Novak. Zij is vloeiend in gebarentaal en aan haar vertelt Michael hun levensverhaal. Dan blijkt dat de seriemoordenaar die zijn stiefvader ombracht, nu Michael in het vizier heeft. Hoe bescherm je je tegen een gevaar dat je niet aan hoort komen…?

Lees hier onze recensie van Uit de schaduw. 

De bronzen stad - S.A. Chakraborty (Boekerij)

Nahri heeft nooit in magie geloofd. Dromen over schatten en verborgen steden is leuk, maar als je de kost verdient met het oplichten van rijke Ottomaanse edelen, heb je wel iets anders aan je hoofd. Tot Nahri tijdens een van haar zwendelpraktijken per ongeluk een mysterieuze djinnkrijger aan haar zijde roept, en ze beseft dat de magische wereld die ze voor onzin hield maar al te echt is. Sterker nog: dat zijzelf er onherroepelijk deel van uitmaakt. Want Nahri heeft nooit geweten waar ze vandaan komt, of hoe het kan dat ze vreemde talen kan verstaan die niemand haar ooit heeft geleerd. Ze hoopt dat de krijger haar de antwoorden kan geven die ze haar hele leven heeft gezocht. Maar iedereen weet dat een wens doen bij een djinn fatale gevolgen kan hebben.

Lees hier onze recensie van De bronzen stad. 

Jullie hebben massaal gestemd en de bovenstaande drie boeken maken nog steeds kans op de titel Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2022. Helaas hebben de onderstaande 9 boeken het net niet gered, maar dat neemt niet weg dat deze boeken het zeker waard zijn om te lezen!

Huis van lucht & adem - Sarah J. Maas (Boekerij)

Het kamermeisje - Nita Prose (Ambo | Anthos)

Ciao Bella - Linda van Rijn (Marmer)

Violeta - Isabel Allende (Wereldbibliotheek)

Wolkenstad - Anthony Doerr (The House of Books)

Roadtrip - Suzanne Vermeer (A.W. Bruna)

Fairy Tale - Stephen King (Boekerij)

Nooit - Ken Follett (Boekerij)

Het Alles - Dave Eggers (De Bezige Bij)

Nieuwste artikelen

  • Deze films en series verschijnen in februari op Netflix

  • Hoe je in één klap 101 miljoen volgers verliest - Frederick Deloddere

  • Jacht om Middernacht - Benjamin Read & Laura Trinder

  • Gloriedagen - Corina Bomann

  • Reserve - Harry hertog van Sussex

Gerelateerde artikelen

  • Loki seizoen 2 aangekondigd

  • Orakel - Thomas Olde Heuvelt

  • Dit zijn de bestverkochte boeken van 2018

Zoek in artikelen