Winnen: 10x Het Young Adult boek van het jaar 2018 'Rijk van Stormen'

Op 28 december 2018 heeft Chicklit.nl het boek Rijk van Stormen, geschreven door Sarah J. Maas, uitgeroepen tot het Young Adult boek van het jaar 2018. Uiteindelijk was het geen hele moeilijke keuze en de juryleden waren het er over eens dat Rijk van Stormen de titel verdiende. Om dit te vieren mogen wij, van Boekerij, 10 exemplaren van Rijk van Stormen weggeven!

Young Adult boek van het jaar 2018

Het oordeel van de jury

Een boek wordt natuurlijk niet zomaar het Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2018, het moet van hele goeden huize komen. Het enige boek dat aan al onze voorwaarden kon voldoen was Rijk van Stormen van Sarah J. Maas! Ondanks het feit dat Rijk van Stormen al het vijfde deel is in De Glazen Troon-serie, bewijst Sarah J. Maas weer dat ze fantastische Young Adult fantasy boeken kan schrijven. De originaliteit gaat niet verloren en ze blijft verrassen. Wat goed merkbaar is, is dat Sarah J. Maas' schrijfstaal volwassener is dan het gemiddelde Young Adult boek waardoor Rijk van Stormen niet alleen interessant is voor Young Adult lezers, maar ook voor liefhebbers van fantasy. Sarah J. Maas lijkt daarnaast met haar lezers mee te groeien. Elk deel in De Glazen Troon-serie is nog interessanter en complexer dan het vorige. De personages blijven doorgroeien en intrigeren. Rijk van Stormen is echt zo'n boek dat je wilt blijven lezen door de vele onverwachte wendingen. Dit boek is vooral favoriet bij veel juryleden door de bijzonder goed omschreven wereld waar je in wordt getrokken. Ook schrijft Sarah J. Maas vanuit verschillende perspectieven, waardoor het verhaal spannend blijft.

Het verhaal

In Rijk van Stormen heeft Celaena allang haar rechtmatige rol van erfgename Aelin Galathynius ingenomen en heeft ze gezworen haar koninkrijk terug te krijgen. De Duistere Koning Erawan gebruikt Aelins verleden, haar vijanden en haar vrienden in een uiterste krachtvertoon om te voorkomen dat ze haar doel bereikt. Aelin heeft een krachtig hof dat ze leiding moet geven en heeft haar hart aan een Fae-prins gegeven. Nu moet ze bepalen wat – of wie – ze bereidt is op te offeren om haar wereld te redden…

Young Adult boek van het jaar 2018Bron: Boekerij

Deel 5 in de Glazen Troon-serie

Rijk van Stormen is het vijfde deel in de populaire Glazen troon-serie en neemt ons dus verder mee op Aelins epische reis. Eerder verschenen De Glazen Troon, De Donkere Kroon, Erfgenaam van Vuur en Koningin van de Schaduw. Ook is inmiddels al het zesde deel, Toren van de Dageraad, uitgekomen en zal op 2 april 2019 het zevende en laatste deel uit de Glazen Troon-serie, Koninkrijk van As, verschijnen! Benieuwd waar elk deel over gaat? Dat lees je hieronder!

Young Adult boek van het jaar 2018

De Glazen Troon (deel 1)

Ze wordt door twee mannen bemind.

Het hele land vreest haar.

Alleen zij kan het koninkrijk redden.

Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Lees hier de recensie.

Young Adult boek van het jaar 2018

De Donkere Kroon (deel 2)

In De donkere kroon raakt Celaena verstrikt in een onontwarbare kluwen van liefde, macht en trouw.

Celaena Sardothien mag dan de kampioen van de koning zijn geworden, haar trouw aan de kroon is nihil. Ze balanceert op een levensgevaarlijk koord dat bij één verkeerde beweging kan breken. Dan blijken er nog meer duistere krachten aan het werk dan Celaena al vermoedde en komt alles wat ze liefheeft in gevaar. Ze zal keuzes moeten maken: wie kan ze vertrouwen en wie is het waard om voor te vechten?

Lees hier de recensie.

Young Adult boek van het jaar 2018

Erfgenaam van Vuur (deel 3)

Celaena Sardothien heeft de gevechten op leven en dood overleefd, maar tegen een zeer hoge prijs. Hoewel ze niets liever wil dan de dood van haar dierbare vriend wreken, moet ze aan een nieuwe reis beginnen om de strijd met haar duistere waarheid aan te gaan… Een waarheid over haar erfenis die haar toekomst voorgoed kan veranderen.

Ondertussen verzamelen haar vijanden zich aan de horizon met maar één doel: de inwoners van het koninkrijk tot slavernij dwingen. Om ze te verslaan moet Celaena de kracht vinden om niet alleen haar eigen demonen te overwinnen, maar ook het kwaad dat op het punt van uitbreken staat. Als ze wint wordt ze Adarlans grootste bedreiging – en zijn grootste vijand.

Lees hier de recensie.

Young Adult boek van het jaar 2018

Koningin van de Schaduw (deel 4)

Iedereen van wie Celaena Sardothien houdt is van haar weggenomen. Toch dwingen de omstandigheden haar terug te keren naar Adarlan. Niet alleen voor wraak, maar ook om haar eigen koninkrijk te redden en de schaduwen uit haar verleden het hoofd te bieden. Hiervoor heeft ze geaccepteerd dat ze Aelin Galathynius is, de rechtmatige koningin van Terassen. Maar voordat ze de troon kan heroveren, moet ze vechten. Voor haar neef Aedion, een generaal die bereid is voor haar te sterven. Voor kroonprins Dorian, die vastzit in een onmenselijke gevangenis. En ze vecht voor haar volk, dat nu in slavernij leeft in dienst van een brute koning en wacht op de glorieuze terugkeer van hun koningin. Het vierde deel in de populaire De glazen troon-serie neemt ons verder mee op Celaena's epische reis en bouwt op naar een ontknoping die de wereld onder haar voeten vandaan zal slaan.

Lees hier de recensie.

Young Adult boek van het jaar 2018

Toren van de Dageraad (deel 6)

In Toren van de dageraad volgen we het verhaal van Chaol en Nesryn die naar de Torre Cesme afreizen, terwijl Aelin gelijktijdig haar verhaal in Rijk van stormen vervolgt.

Chaol Westfall, kapitein van de garde, stond altijd bekend om zijn kracht en onvoorwaardelijke loyaliteit. Maar dat is veranderd sinds het glazen kasteel is verbrijzeld, zijn mannen zijn afgeslacht, en de koning van Adarlan zijn leven spaarde, maar zijn lichaam heeft gebroken.

Zijn enige kans op herstel ligt in handen van de legendarische genezers van de Torre Cesme in Antica – hét bolwerk van het machtige zuidelijke rijk. Met het oog op de dreigende oorlog lijkt het een goed idee om daar een pact mee te sluiten. Maar wanneer hij afreist naar het verre rijk, doet Chaol een ontdekking met grote gevolgen…

Lees hier de recensie.

Young Adult boek van het jaar 2018

Koninkrijk van As (deel 7)

Aelin is gevangengenomen door de Fae-koningin. Ze is opgesloten op een geheime locatie, zonder enige hoop op ontsnapping. Terwijl zij maandenlang martelingen ondergaat, vervolgen haar vrienden hun eigen weg – in Aelins afwezigheid is het aan hen om hun moederland te verdedigen. Maar gelukkig blijft Rowan zoeken naar zijn verloren liefde.

Aelins lot hangt af van haar kracht om zichzelf te bevrijden en te vechten in de ultieme strijd om haar leven. Sommige verbintenissen zullen sterker blijken dan ooit, andere zullen verloren gaan. Eén ding is zeker: alle mysteries rondom Aelin en haar koninkrijk zullen voor eens en altijd onthuld worden.

 

Winnen

We laten het natuurlijk niet ongevierd aan ons voorbij gaan dat Rijk van Stormen, geschreven door Sarah J. Maas, het Young Adult boek van het jaar 2018 is geworden! Wij mogen namelijk 10 exemplaren van het boek aan onze lezers weggeven! Vul hieronder je naam en adresgegevens in en maak kans op één van de 10 exemplaren. Meedoen kan tot en met 30 januari 2019.

De winnaars krijgen van ons een persoonlijk bericht. Indien niet binnen het gestelde termijn gereageerd wordt zullen wij een andere winnaar uitkiezen.

Nieuwste artikelen

  • Halloween films die niet eng zijn

  • De ergste film clichés 

  • De leukste Disney samenzweringstheorieën

  • De 12 beste LGBTQ+ boeken

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 5x Zomeravond van Suzanne Vermeer

  • Winnen: Bridgerton deel 1 t/m 5

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

Zoek in artikelen