Chicklit.nl top 6: februari 2019

De kortste maand van het jaar is aangebroken: februari. Dat betekent minder tijd om te lezen. Toch hopen we dat je wel even de tijd hebt voor de Chicklit.nl top 6 van februari, want deze boeken wil je echt niet missen de aankomende maand. Wij hebben namelijk weer ons best gedaan om 6 geweldige boeken voor je op een rijtje te zetten!

 

Chicklit.nl top 6: februari 2019

1. De Koopman van Peru - Natasha Pulley 

Peru, 1859. Merrick Tremayne reist, met tegenzin, in opdracht van de Britse overheid af naar Bedlam. Daar moet hij op zoek naar de bomen die kinine herbergen, het enige geneesmiddel tegen de om zich heen grijpende malaria. Een zoektocht die niet zonder gevaar bleek voor generaties kininejagers voor hem…

Hij raakt verstrikt in een wereld van kolonialisme, oerwouden, bewegende standbeelden en ontmoet priester Raphael die de verhalen over mysterieuze verdwijningen kent.

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl top 6: februari 2019

2. De Leugenaar - Stephen Fry

Adrian Healey is een geboren leugenaar. Hij liegt continu. En wat nog erger is: hij is een creatieve, ronduit briljante leugenaar. Adrian is trots en onvervaard, en vol minachting voor de gevestigde orde. Op Cambridge, waar hij zich een weg naar zijn examen plagieert, maakt hij kennis met senior tutor Donald Trefusis, in wie hij op alle fronten zijn meerdere moet erkennen. Een heterdaadje op een openbaar herentoilet betekent voor Trefusis een gedwongen maar welkom sabbatical year. Adrian vergezelt hem op een reis naar Salzburg, onderweg vertelt hij over zijn leven tussen de schandknapen rond Piccadilly Circus. Wanneer Adrian zichzelf in een gevaarlijk parket liegt, blijkt hij volkomen onvoorbereid op de waarheid.

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl top 6: februari 2019

3. Ik ben je niet vergeten - Christina Lauren

Macy Sorensen lijkt haar leven goed op orde te hebben. Ze staat op het punt te trouwen als ze onverwacht haar eerste en enige echte liefde na jaren weer tegen het lijf loopt. Ooit kon ze met haar vroegere buurjongen Elliot Petropoulos haar diepste geheimen delen. Hij was alles voor haar.Tot die ene noodlottige avond…

Na die avond hebben ze elkaar nooit meer gezien of gesproken. Elliot heeft nooit geweten waarom Macy hem niet meer wilde zien. En hij heeft nooit de kans gekregen zijn kant van het verhaal te vertellen. Macy heeft zich in al die jaren nooit meer echt zichzelf gevoeld, zoals ze dat bij Elliot kon. Ze verloor in één klap haar geliefde en haar beste vriend. Kunnen Elliot en Macy die gemiste tijd én kansen nog inhalen?

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl top 6: februari 2019

4. Lazarus - Lars Kepler

Hij komt terug, altijd...

In een appartement in Oslo wordt een dode man gevonden. Bij het openen van de vrieskist in zijn keuken doet de politie een vreselijke ontdekking: het slachtoffer blijkt een tot dan toe onbekende grafschenner te zijn en hij bewaarde er zijn trofeeën.

Enkele dagen later vraagt een Duitse collega Joona Linna om hulp bij het onderzoek naar een campingmoord bij Rostock. Joona ziet een patroon opdoemen dat weliswaar krankzinnig is, maar dat hij onmogelijk kan negeren. Sommigen zouden van een wonder spreken als iemand terugkeert uit de dood – anderen van een nachtmerrie.

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl top 6: februari 2019

5. Als Beale Street kon praten - James Baldwin

Harlem, begin jaren zeventig, de tijd van Aretha Franklin en Ray Charles. De 19-jarige Tish is zwanger van haar grote liefde Fonny, een jonge beeldhouwer. Hij zit vast, beschuldigd van een verkrachting, ingerekend door een racistische agent. Terwijl hun beider families hun best doen om Fonny's naam te zuiveren, wordt het jonge paar heen en weer geslingerd tussen hoop en wanhoop. Een liefdesverhaal als de blues, gepassioneerd, melancholiek en onvergetelijk.

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl top 6: februari 2019

6. Onder de sterren van Montpellier - Marina Folkers

Als Cleo in 'Onder de sterren van Montpellier' van Marina Folkers de kans krijgt om een paar maanden in Zuid-Frankrijk te verblijven, grijpt ze die met beide handen aan. Ze heeft een rottijd gehad, dus ze kan de break best gebruiken. Het huis waarin ze gaat klussen grenst aan een huis met een gigantisch zwembad waar niemand lijkt te wonen. Maar dat heeft ze mis: haar buurman bestaat wel degelijk, en hij is nog heel aantrekkelijk ook. 'Onder de sterren van Montpellier' van Marina Folkers is een heerlijke feelgoodroman van Nederlandse bodem.

Lees hier de recensie.

Welk boek uit de Chicklit top 6 van februari ga jij binnenkort lezen?

Nieuwste artikelen

  • 10x populaire jongen versus verlegen meisje films

  • Even krabben - Rebecca Watson

  • Recensie: Ghostbusters: Afterlife

  • Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings krijgt een vervolg

  • Het spoor van de doden - Sarah Bailey

Gerelateerde artikelen

  • De beste jeugdthrillers

  • Grappige boeken die je hardop laten lachen

  • 12 x sexy New Adults boeken

  • Op deze manier herken je zeldzame boeken

  • 9x historische romans over Nederland

Zoek in artikelen