Young adult top 6: juli 2023

Juni is weer voorbij gevlogen en ondertussen zijn we alweer over de helft van het jaar! Elke maand verschijnen er weer veel young adult boeken! Van fantasy, tot contemporary tot historisch, er is voor ieder wat wils! Ben je nog op zoek naar een leuk young adult boek om deze maand te lezen? Dan kunnen wij de onderstaande boeken zeker aanraden.

Catch - Elvin Post
De introverte Roos is in de wolken als ze via Catch, een nieuwe jongerenapp, Noah leert kennen. Hoewel ze elkaar nog nooit hebben ontmoet, begrijpt hij haar als geen ander en Roos hunkert ernaar om hem te ontmoeten. Intussen wordt er in de stad voor de tweede keer in korte tijd een meisje vermoord. Volgens Roos’ vader, die bij de krant werkt, vermoedt de politie dat de dader zijn slachtoffers benadert via Catch. Kan Roos Noah vertrouwen? Of maakt ze een grote vergissing door met hem af te spreken?

Lees HIER onze recensie van Catch. 


Neem nooit een beste vriend - Erna Sassen
Wat doe je als je je beste vriend niet meer kunt raadplegen? Joshua is woedend op Sergio, maar hij heeft hem ook nodig. Want hij weet zich geen raad met Lindsey – Lindsey die alle jongens gek maakt maar die moet huilen om ‘hoe ze naar haar kijken’, Lindsey die zoveel ingewikkelder in elkaar zit dan hij dacht. Wat bedoelt ze als ze een hartje-emoticon stuurt? Hoe ga je van zoenen verder naar seks? Hoe weet je wat de ander wil? En moet je per se verliefd zijn om seks te kunnen hebben? Als iemand Joshua’s vragen kan beantwoorden, is het Sergio. 

Lees HIER onze recensie van Neem nooit een beste vriend. 


Misfit - Elle Kennedy (new adult)
RJ Shaw weet niet wat hem overkomt als zijn moeder vertelt dat ze halsoverkop met een rijke man gaat trouwen. Maar dat is niet de enige verrassing: hij heeft ineens een stiefbroer, genaamd Fenn. En RJ moet naar de school waar Fenn ook naartoe gaat: Sandover Prep School, een fancy kostschool voor rijke jongens. RJ kan zich niet veel vreselijkere dingen voorstellen. De andere jongens op school zijn... interessante types. Hij ontmoet bijvoorbeeld Lawson, pure chaos in de vorm van een veel te knappe jongen, en diens kamergenoot Silas, die zo keurig lijkt dat hij wel iets te verbergen moet hebben. RJ is niet van plan op Sandover te blijven, dus neemt hij zich voor om iedereen op afstand te houden. Maar dan ontmoet hij aan de rand van de campus de knappe Sloane Trescott. Haar sarcastische vibe intrigeert hem gelijk. Er is maar één probleem: Sloane is verboden terrein. Ze is namelijk de dochter van de directeur van Sandover. Alsof dat al niet erg genoeg is, is de ex van Sloane bereid om over lijken te gaan om Sloane en RJ bij elkaar vandaan te houden.

Lees HIER onze recensie van Misfit. 


Het penthouse - Lotte Boot
In de spannende thriller Het penthouse gaat June op zoek naar haar vriendin Roxy die twee jaar geleden verdween. Men gaat ervan uit dat ze dood is, maar June heeft dat nooit geloofd. Als ze op een dag een mysterieus appje krijgt en een recente foto van Roxy, belandt ze halsoverkop in een wereld waarvan een extravagant penthouse nog maar het begin is. Voor ze het weet wordt ze versuft wakker in een privéjet die boven Amerika vliegt. Ze wilde toch weten waar Roxy was? Dan moet ze daar wel wat voor over hebben...

Lees HIER onze recensie van Het penthouse. 


Fatale beloftes - Katee Robert
Eros is de zoon en rechterhand van Aphrodite. Hij lost al haar vuile klusjes op, zonder zich ooit schuldig te voelen over wat hij doet. Aphrodite wil wraak nemen op Demeter, dus krijgt Eros gruwelijke instructies. Hij moet Psyche, de dochter van Demeter, uit de weg ruimen. Eros heeft wel ervaring met dat soort klussen, dus zet hij een val en lokt Psyche daarin. Wanneer het erop aankomt, kan hij zich er toch niet toe zetten om haar iets aan te doen. Hij weet niet waarom, maar Psyche raakt hem, en hij wil haar beschermen. Hij weet dondersgoed dat Aphrodite het nooit zal accepteren dat hij Psyche wil sparen.Eros ziet maar één oplossing om het leven van Psyche te redden: hij trouwt met haar. Zo zijn ze allebei in ieder geval even beschermd tegen de dodelijke intriges van Olympus. Psyche neemt zich voor om Eros het leven zo zuur mogelijk te maken totdat ze uit deze chaos bevrijd is. Maar de grenzen tussen goed en kwaad en vijand en vriend vervagen, en Psyche beseft dat ze haar hart alsnog aan het kwijtraken is.

Lees HIER onze recensie van Fatale beloftes.


Ik weet dat je liegt - Daphne Benedis-Grab (tiener)
Er is een dure rugzak uit een kluisje op school gestolen. Volgens de directeur heeft een van de vier leerlingen die vroeg op school waren het gedaan. Maar Nora, Henry, Jack en Maddie beweren van niks te weten. En als geen van hen die dag de waarheid vertelt, zullen ze allemaal geschorst worden.Durven ze elkaar te vertrouwen, ook al kennen ze elkaar niet zo goed? Lukt het hen om de écht verantwoordelijke persoon op te sporen voordat de laatste schoolbel gaat?

Lees HIER onze recensie van Ik weet dat je liegt. 


Lees ook: De beste sterke vrouwelijke hoofdrollen in een fantasyboek

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Het huis met de schaduw

  • Recensie: Huidpijn

  • Penny's Shadow (DVD)

Zoek in artikelen