Young adult top 6: september 2023

De scholen zijn weer aan het opstarten en dan moeten we met zijn allen weer even wennen aan het nieuwe ritme. De tijd om te lezen moet op sommige dagen gezocht worden, maar gelukkig is er meer dan genoeg moois om jullie daartoe te motiveren! Lees verder en laat je inspireren door onze toplijst in het Young Adult genre. 

Het licht in jou en mij van Jacodine van de Velde

Anne-Fleur en Elin zijn elkaars tegenpolen. Waar Anne-Fleur het populaire meisje is, wordt Elin meer als een eenling gezien. Dat komt door Elins chronische ziekte en door haar rommelige thuissituatie. De twee zijn dan ook niet bepaald dol op elkaar. 
Wanneer Anne-Fleurs leven op zijn kop staat, komt ze steeds meer in contact met Elin, die haar misschien wel beter begrijpt dan haar populaire vrienden. 

Lees HIER onze recensie van Het licht in jou en mij 

 


Tussen twee vuren van Laura Diane

In het jaar 2038 breekt er in Florida een orkaan uit die overal vernieling zaait. Duizenden zijn op de vlucht en krijgen een onderkomen aangeboden in Disneyworld, waaronder ook Ayla. Al snel duiken er allerlei problemen op, zoals voedseltekort. Maar er is meer aan de hand. Het bestuur lijkt een geheim te willen bewaren en Ayla is vastbesloten om erachter te komen wat dat is. 

Lees HIER onze recensie van TussHen twee vuren

 

 


Stad vol geesten van V.E. Schwab

Gelukkig maar dat Cassidy Blake geesten kan zien, want anders had ze haar beste vriend Jacob nooit leren kennen. Haar ouders zijn helemaal geobsedeerd door alles wat met geesten te maken heeft, maar zij kunnen geen geesten zien en geloven ook niet helemaal dat Cassidy dat kan. Wanneer ze met haar ouders meegaat naar Edinburgh om daar hun nieuwste televisieshow op te nemen, ontdekt ze al snel dat niet alle geesten even vriendelijk zijn. Gelukkig leert ze een nieuwe vriendin kennen, Lara, die haar kan helpen als er gevaar dreigt. 

Lees HIER onze recensie van Stad vol geesten

 


Kater van Margje Woodrow

Teddy krijgt de verantwoordelijkheid om tijdens de vakantie in het huis van haar oppasfamilie te wonen. Samen met haar beste vriendin Chloë besluit ze een stiekem een feest te geven, maar dat loopt volledig uit de hand. Wanneer de volgende dag Chloë vermoord wordt teruggevonden in het bos weet Teddy niet meer wie ze moet vertrouwen. Al helemaal niet wanneer ze anonieme berichtjes ontvangt vanaf Chloë's telefoon. 

Lees HIER onze recensie van Kater

 

 


Hotel Magnifique van Emily J. Taylor

Hotel Magnifique, een beloftevolle magische wereld vol glitter en glamour. Elke nacht om twaalf uur duikt het hotel ergens op en wanneer het in de stad van Jani verschijnt wil ze er kost wat kost binnen komen. Ze regelt een  baantje voor haarzelf en haar zus, maar eens ze de drempel over zijn worden ze van elkaar gescheiden. Er blijken duistere geheimen achter de facade van het hotel te schuilen en Jani kan maar weinig mensen vertrouwen. Samen met vriendelijke portier probeert ze haar zus te bevrijden.

Lees HIER onze recensie van Hotel Magnifique

 


No Exit van Maren Stoffels

Wanneer Vesper aan boord stapt van een cruiseschip om te genieten van een welverdiende vakantie, komt ze tot de ontdekking dat er iets heel anders staat te gebeuren. Samen met 49 andere jongeren is ze in een heropvoedprogramma voor pesters terecht gekomen en al snel ontdekt Vesper dat dat niet zonder gevaar is. No Exit kent geen grenzen en Vesper wil vluchten, maar dat is niet zo makkelijk midden op zee.

Lees HIER onze recensie van No Exit

 

Nieuwste artikelen

  • Het geheim van het familiehuis - Kate Morton

  • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

  • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

  • Juice - Heleen van Royen

  • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Jojo Rabbit

  • Nieuw op Net5: Scandal

  • Recensie: De ideale man

Zoek in artikelen