Fictie top 6: september 2023

Na de wisselvallige zomer die we hebben gehad, gaan we nu hopelijk een zacht  najaar tegemoet. Wie weet kunnen we nog wat uren stelen in de zon, met een goed boek in onze handen. Mocht je daar inspiratie voor zoeken, dan kan je in onderstaande lijst vast wat leuks vinden. Er is voor ieder wat wils namelijk. Romans, thrillers en sappige liefdesverhalen. 

Oog om oog van M.J. Arlidge

Zes misdadigers krijgen een kans op een herstart van hun leven door een nieuwe identiteit. Ze blijven onder toezicht van een reclasseringsambtenaar staan, maar dat vindt de maatschappij niet genoeg en er komt een protest. Wanneer toch de identiteiten gelekt worden, geeft dat veel beroering bij de families van de slachtoffers. Deze willen de schuldigen zelf berechten 

Lees HIER onze recensie van Oog om oog

 

 


Zolderkind van Lola Jaye

In 1907 zit een twaalfjarige jongen op een zolder van een villa. Hij is onvrijwillig in dienst bij een rijke familie, maar heeft heimwee naar Afrika. Hij klampt zich vast aan de herinneringen die hij heeft, maar hoe langer hij in het huis verblijft, hoe meer ze vervagen. 
Vele jaren later zit er op diezelfde zolder een weesmeisje. Wanneer ze een pop en een ketting vindt, samen met krassen op de muur, treft het haar dat ze niet de eerste is die op deze zolder terecht komt. En dat geeft haar op een bepaalde manier troost.

Lees HIER onze recensie van Zolderkind

 


De brief van tante Rosy van Mariëtte Middelbeek

Stefanie hoort na het overlijden van haar tante Rosy dat zij naast haar huis ook haar boekwinkel erft. Het is niet iets waar Stefanie naar uitkijkt, al helemaal niet omdat het in een saai dorp ligt. Ze heeft geen zin in een zorgbehoevende buurman en alle andere zaken die aan de erfenis verbonden zijn, maar verkopen blijkt lastiger dan gedacht. En hoe langer ze in het dorp verblijft, hoe meer ze ziet dat er toch wel degelijk wat gebeurt. 

Lees HIER onze recensie van De brief van tante Rosy

 

 


De villa van Ruth Kelly

Tien deelnemers aan een reality-show zitten in een afgelegen villa samen Overal zijn cameras en de kijkers thuis hebben veel invloed op wat ze moeten doen om met de geldprijs naar huis te mogen gaan. De spanningen lopen op wanneer geheimen worden blootgelegd, en het wordt zelfs gevaarlijk...

Lees HIER onze recensie van De villa

 

 

 


Een kamer aan zee van Corina Bomann

Wanneer Kim de liefde van haar leven verliest is ze gebroken. Zonder nadenken stapt ze op de trein en komt ze in een stadje in Cornwall terecht. Aan de rand van een klif probeert ze in te zien hoe ze haar verdriet ooit te boven moet komen. Janet ziet Kim staan en loopt naar haar toe. Ze overtuigt Kim om met haar mee te komen en vertelt haar het verhaal van Leandra. Dat vertoont veel overeenkomsten met het verhaal van Kim en misschien kan deze er wel kracht uit putten.

Lees HIER onze recensie van Een kamer aan zee

 

 


Things we never got over van Lucy Score

Op de dag dan Naomi besluit van haar eigen huwelijk weg te lopen, belt haar van haar vervreemde tweelingzus op om hulp te vragen. Zo komt Naomi in Knockemout terecht en ontmoet ze Knox. Er springt onmiddellijk een vonk over tussen de twee, maar dat is niet altijd een liefdevolle vonk Toch is dat niet Naomi's grootste zorg, want ze wordt beroofd door haar eigen zus en deze laat haar ook haar tienerdochter na terwijl ze er zelf vandoor gaat. 

Lees HIER onze recensie van Things we never got over

Nieuwste artikelen

  • Hou van mij - Bes Ceyssens

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Het Ministerie van Tijd - Kaliane Bradley

  • Campinggasten – Liz Ouwens

  • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

Gerelateerde artikelen

  • En de band speelde door

  • Recensie: The Gray Man

  • Recensie: Fishermans friends

Zoek in artikelen