Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

Wat hebben wij in 2018 genoten van alle mooie boeken die zijn verschenen. Er zaten ware pareltjes tussen en daaruit hebben wij de 12 allerbeste boeken van 2018 geselecteerd. Al deze boeken maken kans op de titel 'Chicklit.nl boek van het jaar 2018'. Omdat wij niet alleen konden beslissen welk boek het beste boek van 2018 is, hebben wij jullie hulp ingeroepen. Jullie hebben massaal gehoor gegeven aan onze oproep en gestemd op jullie favoriete boek van 2018 en nu hebben wij een top 3 voor jullie!

Het blijft nog even een hele grote verrassing welk boek straks de titel 'Chicklit.nl boek van het jaar 2018' in ontvangst mag gaan nemen! Om te bepalen welk boek de titel gaat winnen hebben wij een vakkundige jury samengesteld. Zij zullen vanaf nu de top 3 gaan lezen en beoordelen. Aan het eind van de maand zullen zij samenkomen om te bepalen welk boek uiteindelijk het allerbeste boek van 2018 is. De winnaar zal aan het eind van december bekendgemaakt worden!

Dit is de top 3 die nog steeds kans maakt op de titel 'Chicklit.nl boek van het jaar 2018' (in willekeurige volgorde):

 

Chicklit.nl boek van het jaar 2018

De Zeven Zussen - Lucinda Riley (Xander)

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Maia's verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de glamour van de jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

Lees hier de recensie.

De Buitenstaander - Stephen King (The House of Books)

Wanneer het misbruikte en levenloze lichaam van een elfjarig jongetje wordt gevonden, wijzen ooggetuigen en forensisch materiaal onmiskenbaar in de richting van de populaire coach van het plaatselijke Little League-team. Maar de verdachte, die met groot machtsvertoon wordt gearresteerd, heeft een waterdicht alibi. Detective Ralph Anderson raakt na verder onderzoek ook overtuigd dat hij inderdaad buiten de stad was. Hoe kan hij dan tegelijkertijd op twee plekken zijn geweest?

Lees hier de recensie.

Stuur me een berichtje - Jill Mansell (Luitingh Sijthoff)

Stuur me een berichtje van Jill Mansell is een hartverwarmende en romantische feelgood over een vrouw die opnieuw moet beginnen. Voor iedereen die houdt van de romans van Jojo Moyes en Sophie Kinsella. Waarom moest Essie ook zo nodig haar ware gevoelens in die brief zetten? Hij was alleen voor haar beste vriendin bestemd, en niet voor het hele internet. Dan had ze nu nog gewoon een huis, een baan en een vriend gehad. Aan de andere kant, als ze niet opeens alles was kwijtgeraakt, zou ze Zillah en Conor met hun bijzondere wensenproject nooit ontmoet hebben – en niet te vergeten Lucas, de oorzaak van al haar ellende. Waarom moet ze nou net op hem vallen?

Lees hier de recensie.

Jullie hebben echt massaal gestemd op jullie favoriete boek van 2018. We hebben alle stemmen geteld en uiteindelijk kunnen uit de 12 boeken helaas maar 3 favorieten gekozen worden. Tussen hen zal de strijd verder gaan en één van hen zal straks de titel 'Chicklit.nl boek van het jaar 2018' dragen. 

Helaas hebben de resterende 9 boeken geen plekje weten te veroveren in de top 3. Toch zijn ook deze boeken echte aanraders om een keertje te lezen:

4. Winternacht - Suzanne Vermeer (A.W. Bruna)

5. De Heilige Rita - Tommy Wieringa (De Bezige Bij)

6. Eens gegeven - Charlotte de Monchy (Boekerij)

7. Gespleten - Karin Slaughter (HarperCollins)

8. Stromboli - Saskie Noort (Lebowski)

9. Op de vlucht - Rachel Gibson (Karakter Uitgevers)

10. Ik weet niet of ik van je houd - Christina Lauren (Xander)

11. De tatoeëerder van Auschwitz - Heather Morris (HarperCollins)

12. De acht bergen - Paolo Cognetti (De Bezige Bij)

 

Lees ook: Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2018: dit is de top 3

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • Recensie: De zeven zussen

  • 12 x romantische boeken

  • De beste zomerboeken in 2021

  • Lucinda Riley's 'De zeven zussen 8: Atlas: Het verhaal van Pa Salt' dit is wat we weten

Zoek in artikelen