Chicklit.nl boek van het jaar 2019: dit is de top 3

Wat was 2019 toch weer een ontzettend mooi boekenjaar en wat hebben we genoten van alle prachtige verhalen! Het was dan ook heel lastig om uit al die boeken de 12 allerbeste van 2019 te kiezen, maar we hebben het voor elkaar gekregen. Hierna hebben wij jullie hulp ingeroepen om op je favoriete boek van 2019 te stemmen en dat hebben jullie vol overtuiging gedaan. Hieronder vinden jullie de top 3 van de Chicklit.nl boek van het jaar 2019 verkiezing. 

Tot het einde van december zal het nog een verrassing blijven welk boek straks de titel 'Chicklit.nl boek van het jaar 2019' in ontvangst mag gaan nemen! Om te bepalen welk boek de titel gaat winnen hebben wij een vakkundige jury samengesteld, die vanaf nu de top 3 gaat lezen en beoordelen! Aan het einde van de maand zullen wij aan de hand van hun beoordelingen de winnaar van de Chicklit.nl boek van het jaar 2019 verkiezing bekendmaken. 

Dit is de top 3 die nog steeds kans maakt op de titel 'Chicklit.nl boek van het jaar 2019' (in willekeurige volgorde):

Chicklit.nl boek van het jaar 2019

De kleuren van magie - V.E. Schwab (Boekerij)

Vertaald door: Inge Pieters

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

Lees hier de recensie

Chicklit.nl boek van het jaar 2019

Laatste weduwe - Karin Slaughter (HarperCollins)

Vertaald door: Ineke Lenting

Een onschuldig uitje verandert in een nachtmerrie wanneer Michelle Spivey wordt ontvoerd terwijl ze met haar dochter aan het winkelen is. De politie zet een grote zoekactie op touw en haar partner doet een emotionele oproep in de media, maar Michelle is en blijft spoorloos.

Een paar weken later, op een rustige zondagmiddag, worden Will Trent en Sara Linton plotseling opgeschrikt door het geluid van explosies. Ze gaan erop af, maar binnen no time loopt alles volledig uit de hand: Sara wordt gekidnapt en Will moet noodgedwongen undercover. De situatie voert hen naar een afgelegen plek in de bergen, naar de vreselijke waarheid over het lot van Michelle en een moordzuchtige radicale groepering...

Lees hier de recensie

Chicklit.nl boek van het jaar 2019

De nachtroos - Lucinda Riley (Xander)

Vertaald door: Willemien Werkman

Jaipur, India, 1911. Vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog reist de el arige Anahita met de familie van een rijke vriendin mee naar Engeland. Daar ontmoet ze de jonge Donald Astbury, erfgenaam van het prachtige, afgelegen landgoed Astbury, en zijn sluwe moeder. De reis naar Engeland verloopt door deze ontmoeting heel anders dan Anahita ooit had kunnen denken…

Een eeuw later komt actrice Rebecca Bradley voor een nieuwe film naar het inmiddels vervallen landgoed. Ze hoopt daar te kunnen ontsnappen aan de paparazzi en roddels die haar in Amerika achtervolgen. Tijdens het filmen ontmoet ze de Indiase Ari Malik, die naar Astbury is gekomen op zoek naar zijn familiegeschiedenis. Samen ontrafelen ze de duistere geheimen rond Astbury Hall en komen steeds dichter bij de waarheid die decennialang verborgen bleef.

Lees hier de recensie.

Jullie hebben echt massaal gestemd op jullie favoriete boek van 2019. Tussen de drie bovenstaande boeken zal de strijd verder gaan en één van hen zal straks de titel 'Chicklit.nl boek van het jaar 2019' dragen. Wie zal het gaan worden?

Helaas hebben de resterende 9 boeken geen plekje weten te veroveren in de top 3. Toch zijn ook deze boeken echte aanraders om een keertje te lezen:

Het begin - Nora Roberts (Boekerij)

Negen volmaakte vreemden - Liane Moriarty (A.W. Bruna)

Grand Hotel Europa - Ilja Leonard Pfeiffer (De Arbeiderspers)

Het Italiaanse meisje - Lucinda Riley (Xander)

Zilvergaren - Naomi Novik (Luitingh - Sijthoff)

Een sprookje - Danielle Steel (Luitingh-Sijthoff)

De testamenten - Margaret Atwood (Prometheus)

Echo - Thomas Olde Heuvelt (Luitingh-Sijthoff)

Rinkeldekink - Martine Bijl (Atlas Contact)

 

Lees ook: 

Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2019: dit is de top 3

Chicklit van het jaar 2019: dit is de top 3

Nieuwste artikelen

  • Het geheim van het familiehuis - Kate Morton

  • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

  • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

  • Juice - Heleen van Royen

  • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

Gerelateerde artikelen

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • Recensie: De zeven zussen

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

  • Lucinda Riley's 'De zeven zussen 8: Atlas: Het verhaal van Pa Salt' dit is wat we weten

  • Boeken zoals Lucinda Riley

Zoek in artikelen