De 10 slechtse films van 2021

Afgelopen jaar zijn er weinig films uitgekomen waar we super enthousiast van werden. Door de pandemie werden veel grote titels uitgesteld (en soms zelf nog een keer en een derde keer) waardoor er weinig bijzonders in de bioscopen kwam. Ook waren de bioscopen in Nederland af en toe een poos dicht door de lockdowns. Gelukkig zijn er op streamingdiensten wel nog films uitgekomen en hebben we er een paar in de bios kunnen zien, maar niet alles was even goed. In dit artikel lees je wat de slechtste films van 2021 waren.

10. The Ice Road

Liam Neeson speelt de hoofdrol in deze film, waarin zijn personage een reddingsmissie moet leiden wanneer een diamantmijn ingestort is. Deze moet echter gedaan worden over een gevaarlijke en bovenal bevroren weg. Het lijkt onmogelijk, maar zal het de reddingswerkers lukken om de mijnwerkers te redden voor het te laat is?

De film is gebaseerd op het boek Le Salaire de la peur van Georges Arnaud uit 1950. Eerder zijn er al bewerkingen van het verhaal verschenen. Niet iedereen is onder de indruk van deze film met Liam Neeson, waardoor hij niet heel goed beoordeeld is.

Bron: Solution Entertainment Group

9. Cinderella

Cinderella is de zoveelste film over Assepoester, maar deze werd wel in een geheel nieuw jasje gestoken. Helaas was niet iedereen hier blij mee, al waren er wel mensen die deze nieuwe versie verfrissend vonden. Cinderella is een film van Amazon Prime met Camilla Cabello in de hoofdrol. De film moest modern aanvoelen, maar dit lukt eigenlijk nergens. Cinderella maakt haar eigen jurken en dat is wel verfrissend, maar niet genoeg om de rommelige film met covers van bestaande nummers èn originele muziek te redden. Al met al slaat Cinderella de plank mis en wordt hij niet goed beoordeeld door critici en het publiek.

Lees hier onze recensie van Cinderella.

Bron: Amazon Prime Video

8. Locked Down

Een stel dat op het punt staat uit elkaar te gaan, moet noodgedwongen samen blijven wanneer er een lockdown ingesteld wordt. Paxton (Chiwetel Ejiofor) heeft een strafblad waardoor hij slechts als vrachtwagenchauffeur kan werken - hier is hij zeer ontevreden over. Linda (Anne Hathaway) is CEO bij een mode bedrijf en komt er door haar werk achter dat er een diamant van 3 miljoen pond verkocht is aan iemand in New York. Ze besluiten de nepdiamant die in het Harrods filiaal ligt naar de koper te sturen en de echte zelf te houden.

Bron: Storyteller Productions

7. He's all that 

He's all that is een remake van She's all that uit 1999. Een populair meisje gaat de uitdaging aan om een jongen, die alles behalve populair is, een make-over te geven en hem als koning van het bal te laten kronen. Cameron zelf weet van niks, wat het natuurlijk niet gemakkelijk maakt wanneer hij hier achter komt...

Dit is een Netflix film die gemixt ontvangen werd, maar de boventoon was negatief.

Bron: Netflix

6. Infinite

Mark Walhberg speelt in Infinite een personage dat flashbacks heeft naar gebeurtenissen uit een voorgaand leven. Hij moet in zijn geheugen op zoek gaan naar informatie, voorheen geleerde vaardigheden en andere dingen om de toekomst te redden. De infintes zijn namelijk van plan al het leven op aarde te beëndigen.

Infinite is te bekijken op Amazon Prime.

Bron: Paramount Pictures

5. Thunder Force

In een wereld waar superschurken alledaags zijn, komen twee vervreemde beste jeugdvrienden samen nadat één een behandeling heeft bedacht die hen de macht geeft om hun stad te beschermen. Met hun nieuwe superkrachten proberen ze het kwaad te stoppen onder de naam Thunder Force. Hun doel is om Chicago (en de rest van de wereld natuurlijk) te beschermen. 

De film Thunder Force met Melissa McCarthy was al bij aanvang het type film wat veel kritiek ontvangt: heel erg flauw en over de top. Er zijn genoeg mensen die hier van houden en dat is helemaal prima, maar feit is dat de reviews voor dit soort films bijna altijd negatief zijn.

Van Thunder Force hebben wij een recensie op onze website staan. Ben jij benieuwd wat onze recensent over deze film te zeggen heeft? Dat lees je hier.

Bron: Netflix

4. The Misfits

Pierce Brosnan kwam in 2021 niet in één maar in twee van de slechtste films van het jaar voor! Waar hij eerder te zien was in Cinderella van Amazon Prime als de koning, speelde hij ook de hoofdrol in de film The Misfits. Hier wordt zijn personage meegesleept in een goudroof met een groep aparte dieven. Als het hen lukt om het goud te stelen zal dit niet alleen voor Richard Pace zelf een heel verschil maken voor de rest van zijn leven, maar ook voor heel veel anderen.

The Misfits is te huur of te koop via Amazon Prime.

Bron: FilmGate Productions

3. Demonic

Demonic is een horrorfilm over een jonge vrouw die demonen vrijlaat in de wereld. Bovennatuurlijke krachten onthullen geheimen tussen een moeder en dochter die al deccennia lang uit elkaar gegroeid zijn.

Over Demonic hebben we verder weinig informatie, maar de film is erg slecht ontvangen. Zelfs wanneer je van films over demonen houdt, is dit er misschien eentje om toch over te slaan...

Te koop of te huur op Amazon Prime.

Bron: AGC Studios

2. Vanquish

Moeder Victoria doet haar best om haar verleden als Russische drugskoerier achter zich te laten. Wanneer Damon, een voormalige agent die gepensioneerd is, haar dochter ontvoert, moet ze alles doen wat hij zegt om haar dochter terug te krijgen. 

Meestal worden films waar Morgan Freeman in zit redelijk tot goed beoordeeld, maar Vanquish is totaal geflopt. Hiermee is het de op één na slechtste film van 2021...

Bron: Lionsgate

1. Cosmic Sin 

De meningen over het acteertalent van Bruce Willis zijn sowieso erg verdeeld, maar de film Cocmic Sin doet weinig voor het imago van de acteur. In Cosmic Sin gaan zeven soldaten die zichzelf los hebben gemaakt van alles en iedereen een aanval doen op een nieuw ontdekt soort alien. Hiermee hopen ze een oorlog te voorkomen voor deze zelfs maar begonnen is.

Cosmic Sin is de grootst geflopte film van 2021.

Bron: 308 Ent

Er waren een paar films het afgelopen jaar waar de meningen over verdeeld waren. Zo werden Chaos Walking (met Tom Holland en Daisy Ridley) en The Hitman's Wife's Bodyguard (Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson) beide verdeeld ontvangen. Waar de een de humor van de films wel in kon zien, vond de ander het een absolute misser. Toch bleven ze per saldo net boven de 10 slechtste films van 2021.

Andere films die ook slecht werden ontvangen waren: Coming 2 America, The Woman in the Window en Gunpowder Milkshake.

Bronnen: IMDb, RottenTomatoes

Lees ook: De Golden Globe winnaars 2022

Nieuwste artikelen

  • Schotse liefde - Lexie Scott

  • Het appartement - Lucy Foley

  • Wat als het wel werkt - Roni Loren

  • Onder het luchtspoor - Peter Swanborn

  • De rest van ons leven - Els Beerten

Gerelateerde artikelen

  • De ergste film clichés 

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen